Synonymer till diverse

Vi känner till 3 synonymer till diverse. Ordet diverse är en synonym till mångahanda och allehanda och kan bland annat beskrivas som ”(många) olika, växlande, allehanda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av diverse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till diverse

 1. allehanda
 2. mångahanda
 3. skild

Vad är motsatsen till diverse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till diverse.

Vad betyder diverse?

 1. (många) olika, växlande, allehanda
 2. (ibland ngt. nedsättande) allehanda, av olika ursprung, flera olika, blandad

Hur böjs diverse?

 1. diverse

Hur kan ordet diverse användas?

Följande exempelmeningar visar hur diverse kan användas.

 1. han lyckades med diverse knep klara upp situationen

Hur används ordet diverse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet diverse används i vanlig text.

 1. Under karriären tog den forne mittbacken ofta ställning i diverse samhällsfrågor.
 2. Sedan tidigare vet man att barn som föds till mammor som drabbats av virusinfektioner under graviditeten, presterar sämre på diverse tester när barnen är sex månader gamla.
 3. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och polisen genomför nu diverse utredningsåtgärder.
 4. – Det här är ett slags intelligens som sammanställer diverse datapunkter för att ge insikter nästan i realtid så att sjukvårdsföretag ska kunna förbereda sig för toppar i efterfrågan på sjukhussängar och materiel, säger han.
 5. Paterson ska ha gått diverse företags ärenden då han sammanträffat med myndighetspersoner och ministrar, utan att redovisa detta.
 6. De kopplades in via en dator och diverse elektronisk apparatur in i mixerbordet och musiken återgavs tillsammans med samplade loopar från tidigare växtininspelningar.
 7. Resultatet av den druvnektar som pressas fram är ett vin med medelintensiv sötma med en gulaktig tropisk fruktighet kantad av honung, blommor och diverse kryddor.
 8. – Vi vet inte så mycket än, utan här måste vi ha en nära dialog med diverse aktörer.
 9. Detta tillsammans med diverse batterioptimerande åtgärder på A15 Bionic, som ett tätare packat logikkort, samt energisnålare lpto–skärmar gör att Iphone 13 Pro Max har den bästa batteritiden någonsin på en Apple–telefon.
 10. RFSL och diverse transideologer har istället valt att fara med osanning om innehållet i Ekmans bok.
 11. I år togs det igen, höjningen blev 100 000 kronor plus diverse höjda ersättningar för utskottsarbeten.
 12. Utöver detta uppmanar vi våra anställda löpande att ta del av vår portal Well at Dell där man kan få hjälp och stöd med diverse wellbeing–relaterade ärenden.
 13. Många hade redan använt vpn långt innan pandemin, och tekniken är heller inte helt obekant för den som vill komma runt geografiska begränsningar för diverse streamingtjänster.
 14. John Dillermand råkar ut för diverse pinsamma situationer och motgångar på grund av sin jättepenis, men låter den även tjäna som hundkoppel eller fiskespö.
 15. Efter diverse turer fick lagen som de ville.
 16. Både Playstation 5 och Xbox series X/S var något som spelintresserade sett fram emot under lång tid, och många passade även på att förhandsboka konsolerna hos diverse återförsäljare.
 17. I övrigt bjuds vi på möjligheten att uppdatera en tabell med data från andra tabeller, samt diverse förbättringar av det interaktiva kommandoskalet, Query Planner och Write–Ahead logging.
 18. Är det bara jag som använder Insta på det här sättet? Till att skicka ut (kanske inte så jätte–) subtila röksignaler? Till att kasta ut mängder av diverse beten som jag hoppas på att spännande personer ska nappa på?.
 19. Vi vet och ser alla felen vi i samhället begått och med berått mod ännu begår, men vi låter det fortgå och håller oss i stället sysselsatta med diverse nättroll och att hamna i polemik med lobbyister och korrupta politiker på sociala medier.
 20. Allteftersom att världen öppnar upp efter diverse nedstängningar för att hindra spridningen av coronaviruset höjs även utsläppsnivåerna.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är mångahanda en synonym till diverse. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på diverse