Synonymer till dokument

Vi känner till 15 synonymer till dokument. Ordet dokument är en synonym till handling och skrift och kan bland annat beskrivas som ”skrift, handling (ofta av juridisk eller historisk betydelse)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dokument samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dokument

 1. akt
 2. attest
 3. avskedsansökan
 4. blankett
 5. bok
 6. handling
 7. patent
 8. rapport
 9. röstsedel
 10. skrift
 11. skrivelse
 12. stadga
 13. studie
 14. text
 15. upphovsrätt

Vad är motsatsen till dokument?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dokument.

Vad betyder dokument?

 1. skrift, handling (ofta av juridisk eller historisk betydelse)
 2. avgränsad samling information i en viss form (text, bild, ljud, video etc.), ofta tryckt på papper, existerande på ett lagringsmedium eller som en datafil

Hur böjs dokument?

 1. dokument
 2. dokumenten
 3. dokumentens
 4. dokumentet
 5. dokumentets
 6. dokuments

Hur kan ordet dokument användas?

Följande exempelmeningar visar hur dokument kan användas.

 1. ett historiskt dokument

Hur används ordet dokument i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dokument används i vanlig text.

 1. Bannon har kallats som vittne till det särskilda utskott i representanthuset som undersöker attacken, men hälsar via sin advokat att han inte ”kan svara på förfrågan om dokument och vittnesmål”, rapporterar bland andra nyhetskanalen CNN.
 2. Men det som Frances Haugen syftade på och det som de interna dokumenten visar är det jag tror vi alla har vetat en lång tid nu, och det är att för de allra flesta ungdomar är användandet av Instagram en positiv upplevelse.
 3. Om du fortfarande är nervös får du en ny chans till introduktion, kallad Kom igång, som råkar vara det enda ”Rekommenderade” dokumentet på Start–menyn efter att Windows 11 installerats.
 4. Vi tror inte att många asylsökande kunnat skaffa fram så många dokument som styrker identitet, ålder och hotbild som Yousaf.
 5. De kommer i ett fyrsidigt dokument, där Meng bekräftar att hon lämnat felaktiga uppgifter till en högt uppsatt banktjänsteman 2013 om relationen mellan Huawei och Skycom, ett bolag i koncernen med verksamhet i Iran.
 6. Resande från EU och Schengeländerna till Norge som är fullvaccinerade (två vaccinsprutor eller mer) eller som har dokument som bevisar att de haft covid–19 under det senaste halvåret, behöver varken testa sig eller sitta i karantän.
 7. Andra över att de små bidrag som betalas ut inte tillnärmelsevis räcker till köp i de kiosker som finns på insidan, eller andra saker som tandvård eller beställning av rättsliga dokument.
 8. – I målets alla dokument har vi inte stött på något bevis för att Inger Støjberg skulle ha gett en order till någon om att göra något som var olagligt, säger Nicolai Mallet, som är en av två försvarsadvokater.
 9. – De gav oss ett dokument som sa att vi hade två timmar på oss att uttala oss om vår sak.
 10. Vi fick hjälp att översätta dokument till franska, för det var Frankrike som verkade bäst.
 11. Men Elsäkerhetsverket rekommenderar att du som konsument begär att kontrollen dokumenteras och att dokumenten lämnas över till dig.
 12. Du kan få ordning på digital oreda genom att ta bort onödiga filer i datorn och sortera dokument i mappar.
 13. Han misstänks för att ha överlämnat dokument till den ryska underrättelsetjänsten mot betalning, enligt federala tyska åklagare.
 14. – Jag begär tillgång till dokument och en laglig prövning av om det här är förenligt med fundamentala rättigheter inom EU.
 15. Jamie Spears uppger i dokument till domstolen i Los Angeles att ”det inte finns några som helst skäl” att han ska avlägsnas som dotterns förmyndare.
 16. Enligt Patino riskerar han dödsstraff, eftersom hans organisation läckt hemliga dokument om USA och dess relationer till andra länder.
 17. När dokumentet så ska klubbas i fullmäktige yrkar Åsa Ekblad, hetluftsmoderat inne på sitt andra mandat, att meningen om språk och kultur ska bort.
 18. Men så gamla dokument som de vi är på jakt efter förvaras inte längre i det ordinarie diariet utan i särskilda arkiv, så först gällde de att lokalisera var dokumenten är förvarade.
 19. Det som är förvånande är att man har sekretessbedömt ett dokument som inte finns, säger han.
 20. På dokumentet anger Harry sitt förnamn som ”Hertigen av Sussex” och sitt efternamn som ”Hans kungliga höghet”.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är handling en synonym till dokument. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.