Synonymer till doping

Vi känner till en synonym till doping. Ordet doping är synonymt med dopning och kan beskrivas som ”(förbjudet) stimulerande medel för idrottsmän”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av doping samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till doping

 1. dopning

Vad är motsatsen till doping?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till doping.

Vad betyder doping?

 1. (förbjudet) stimulerande medel för idrottsmän

Hur kan ordet doping användas?

Följande exempelmeningar visar hur doping kan användas.

 1. hon åkte fast för doping och stängdes av i två år

Hur används ordet doping i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet doping används i vanlig text.

 1. Rysk skidåkning har som bekant haft stora problem med doping under de senaste åren.
 2. Det handlar främst om eget bruk och innehav men också doping och misstankar om försäljning.
 3. Det gjorde honom till bäste svensk på en elfteplats men efter loppet var Samuelsson ändå irriterad, och det på grund av att segraren Alexander Loginov tidigare varit avstängd för doping.
 4. ”Annars är risken att det blir som med dopingen, att det fuskas eller att folk tittar snett på varandra i sporten”‚ säger Harald Bjerke.
 5. Suvi Paavola, som skilde sig från Myllylä 2007, avslöjar också för första gången att hon var medveten om dopingen under Lahtis–VM 2001.
 6. Sebastian Samuelsson valde att bojkotta skidskyttets världscupsavslutning i ryska Tyumen som en protest mot landets problem med doping.
 7. Han sa nej till att åka till Ryssland och tävla eftersom han dels var emot den ryska, organiserade dopingen och dels var orolig för att den ryska tävlingsledningen skulle manipulera hans eget dopingprov.
 8. Han är dessutom orolig för hur eventuella dopingtester behandlas i ryska händer och alla vi som sett dokumentören ”Ikaros”, där ryssarnas systematiska doping understödd av regeringskrafter avslöjades, har full förståelse för de tankegångarna.
 9. Therese Johaug testades positivt för doping hösten 2016, och har dömts till 18 månaders avstängning.
 10. På grund av den systematiska dopingen som Ryssland ägnat sig åt under Sotji–OS 2014 förbjöds landet att tävla i OS i Pyeongchang.
 11. Jurij Tjarkovskij blev 2009 utslängd från det ryska landslaget efter att två av deras toppåkare åkt fast för doping.
 12. Matchen mellan Norge och Slovenien i OS–ishockeyns åttondelsfinal kom att skakas av en jätteskandal inför matchen då den slovenska spelaren Ziga Jeglic stoppades från spel efter att ha testats positiv för doping.
 13. Sedan tror jag som Grönborg att doping ändå är ovanligt inom hockeyn.
 14. Men nu kan den medaljen komma att tas ifrån Aleksandr Krushelnitckii och makan Anastasia Bryzgalova efter att Aleksandr testats positivt i A–testet och nu misstänks för doping.
 15. Även B–provet visade positivt för doping.
 16. Hela Ryssland stängdes först av då våg efter våg av avslöjanden gällande doping i landet kom upp till ytan.
 17. Det är doping av ”den gamla skolan”, säger han till TV2.
 18. I dokumentären uppges en manlig och en kvinnlig skidstjärna ha för höga blodvärlden, och att det i sin tur tyder på doping.
 19. Nu utvecklar han resonemanget i en debattartikel i SVT Opinion – där han kommer med förslaget att släppa dopingen fri.
 20. Kanske mest ihågkommet för den kanadensiska sprinten Ben Johnson slog världsrekord på 100 meter, vann guld – och några dagar senare åkte han fast för doping.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dopning en synonym till doping. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på doping

Bild till ordet doping

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet doping.

Bild med texten doping