Synonymer till dopning

Vi känner till en synonym till dopning. Ordet dopning är synonymt med doping.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dopning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dopning

 1. doping

Vad är motsatsen till dopning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dopning.

Vad betyder dopning?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av dopning.

Hur kan ordet dopning användas?

Det saknas exempel på hur dopning kan användas.

Hur används ordet dopning i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dopning används i vanlig text.

 1. – Därför att jag vill hålla diskussionen vid liv och för att jag vill visa vilka och vad det är som ligger bakom det som vid sidan av dopning är det stora hotet mot idrottens integritet.
 2. Men det faktum att Therese Johaug varit avstängd för dopning lägger sordin på stämningen.
 3. Botten nådde Shane Warne 2003 när han åkte fast för dopning efter att han tagit ett förbjudet urindrivande bantningspiller han fått av sin mamma.
 4. Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och därmed tilldelas det svenska stafettlaget ett OS–brons från Vancouver 2010 och ett VM–brons från Chanty–Mansijsk 2011.
 5. Då hade anklagelser och bevisning gällande rysk dopning nått en kritisk punkt.
 6. – Nja, men de visade i tv dopningsprover som en amerikan, en höjdare, pekade ut och sa att sannolikheten att det inte är dopning är en på 10 000.
 7. – När man pratar om dopning är det för jävligt att vissa försöker med det.
 8. – Idrottens väsen är att det ska vara rättvist, och när det är dopning inblandat förstörs den möjligheten.
 9. Den andra gruppen, med exempelvis OS–guldmedaljörerna Viktor An, skridsko, och Anton Sjipulin, skidskytte, har varken dömts för dopning eller förekommit med namn i utredningarna efter Sotji.
 10. – Det är jätteviktigt att man nagelfar dopning och antidopningsarbetet.
 11. – Vet du, om du har sex fem dagar före ett dopningstest kan man finna manligt DNA i dig, har han bland annat sagt som en möjlig förklaring till dopning hos kvinnliga utövare från Ryssland.
 12. Den första delen, i juli, visade hur rysk dopning beordrats och möjliggjorts av den ryska regeringen i OS 2012, friidrotts–VM 2013, OS 2014 och sim–VM 2015.
 13. ”Jag vet att statsstödd dopning i de här sporterna går decennier tillbaka”, skriver mannen som i dag lever under skyddad identitet i USA.
 14. – Att någon som har testats positivt för dopning inte bara en, utan två gånger, och fortfarande får möjligheten att simma i de här spelen krossar mitt hjärta.
 15. - Att någon som har testats positivt för dopning inte bara en, utan två gånger, och fortfarande får möjligheten att simma i de här spelen krossar mitt hjärta.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är doping en synonym till dopning. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på dopning

Bild till ordet dopning

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet dopning.

Bild med texten dopning