Synonymer till dopningsprov

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dopningsprov samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dopningsprov

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till dopningsprov.

Vad är motsatsen till dopningsprov?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dopningsprov.

Vad betyder dopningsprov?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av dopningsprov.

Hur böjs dopningsprov?

 1. dopningsprov
 2. dopningsprover

Hur kan ordet dopningsprov användas?

Det saknas exempel på hur dopningsprov kan användas.

Hur används ordet dopningsprov i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dopningsprov används i vanlig text.

 1. Fram till sitt positiva dopningsprov i januari hade Fransson inte testats på nästa fyra månader.
 2. Ett par dagar senare stod det klart att Sveriges EM–guldmedaljör i terränglöpning, Robel Fsiha, stängts av efter att ha lämnat ett dopningsprov innehållande en förbjuden substans – i november.
 3. Ett dopningsprov lämnat i november förra året visar på förekomst av en otillåten substans.
 4. Ett dopningsprov lämnat i november, två veckor före EM–tävlingen där Fsiha tog guld, visade förekomst av en otillåten substans – oklart exakt vilken.
 5. Förra veckan meddelade Svenska friidrottsförbundet att terränglöparen, som tog EM–guld så sent som i december, har åkt fast i ett dopningsprov som gjordes 25 november i Etiopien.
 6. Efter Rysslands manipulering av dopningsprov i Sotji–OS 2014 infördes nya behållare som ska förvara urin– och blodprov.
 7. Behållare som ska förvara dopningsprov går att öppna och manipulera.
 8. Den svenska stjärnan Nicklas Bäckström kom inte till spel i OS–finalen mellan Tre Kronor och Kanada, och under finalen kom beskedet att Bäckström stoppats från spel eftersom hans dopningsprov innehållit för hög halt av pseudoefedrin.
 9. Han erkände hur han själv förstört tusentals dopningsprov och vittnade för hur man, med hjälp av ryska säkerhetstjänsten, bytte ut officiella dopningsprov mot andra prover i Sotji–OS.
 10. Detta eftersom hennes dopningsprov inte innehållit tillräckligt höga värden av det förbjudna ämnet för att det ska vara straffbart.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?