Synonymer till dopningstest

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dopningstest samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dopningstest

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till dopningstest.

Vad är motsatsen till dopningstest?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dopningstest.

Vad betyder dopningstest?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av dopningstest.

Hur böjs dopningstest?

  1. dopningstest
  2. dopningstester

Hur kan ordet dopningstest användas?

Det saknas exempel på hur dopningstest kan användas.

Hur används ordet dopningstest i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dopningstest används i vanlig text.

  1. En av de värsta mardrömmarna som finns för en idrottare är att fastna i ett dopningstest, framför allt om idrottaren i fråga inte medvetet stoppat i sig en otillåten produkt.
  2. Det var vid ett dopningstest den 25 november, två veckor före EM, som svenskens prov visade spår av en förbjuden och ännu okänd substans.
  3. För fyra år sedan var han Sveriges olympiska kommittés (SOK) medicinskt ansvarige när Tre Kronor–stjärnan Nicklas Bäckström testade positivt i ett dopningstest inför OS–finalen i ishockey.
  4. Enligt tidningen säger Mitchell och Wagner i en inspelad intervju att dopning fortfarande är vanligt förekommande bland idrottare och att positiva dopningstest kan undvikas.
  5. – Vet du, om du har sex fem dagar före ett dopningstest kan man finna manligt DNA i dig, har han bland annat sagt som en möjlig förklaring till dopning hos kvinnliga utövare från Ryssland.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?