Synonymer till dopp

Vi känner till 2 synonymer till dopp. Ordet dopp är en synonym till kaffebröd och bad och kan bland annat beskrivas som ”kort bad; doppande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dopp samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till dopp

 1. bad
 2. kaffebröd

Vad är motsatsen till dopp?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dopp.

Vad betyder dopp?

 1. kort bad; doppande
 2. kaffebröd
 3. plötsligt bad

Hur böjs dopp?

 1. dopp
 2. doppen
 3. doppens
 4. doppet
 5. doppets
 6. dopps

Hur kan ordet dopp användas?

Följande exempelmeningar visar hur dopp kan användas.

 1. vattnet var kallt men han tog sig ändå ett dopp
 2. kaffe med dopp

Hur används ordet dopp i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet dopp används i vanlig text.

 1. Numera finns även bastun i Frihamnen där besökarna kan varva bastubad med ett dopp i en liten saltvattenbassäng.
 2. Det gäller att hålla koll på varandra, det är ganska vanligt att föräldrar själva går ner och tar ett dopp, det råder vi inte till, säger hon.
 3. Oscar Tarantino har just tvingats till ett högst motvilligt dopp av sin syster Mikaela och bästa vän Arnbjörn.
 4. Den picknick vi har med oss passar utmärkt mellan doppen och utsikten över havet som skummar nedanför ger både underhållning och avkoppling.
 5. Det går inte nöd på turistattraktioner i Rom, men Trevifontänen är en sann nutidsklassiker efter Anita Ekbergs berömda dopp i ”Det ljuva livet” från 1960.
 6. Efter ett par simtag i poolen, ett dopp i jacuzzin och ett besök i bastun vilar vi ut i avskilda bås med massor av kuddar.
 7. Den 3 mars är besökarna åter välkomna till Ribersborgs kallbadhus för ett dopp i havet och tillhörande bastubad.
 8. Men någon timme senare, efter tre dopp och en lång debatt med just en finlandssvensk gubbe om hegeliansk filosofi, var jag inte längre lika misslynt.
 9. Seliger ligger ungefär halvvägs mellan Moskva och gränsen till de baltiska länderna, och i det området kunde doppen genomföras som planerat natten mellan 18 och 19 januari, trettonhelgen i Ryssland.
 10. Andra gick ett steg längre och kastade kläderna för ett dopp i havet.
 11. De bistra temperaturerna avhöll dock inte hundratals nyårsbadare i Milwaukee från att ta det traditionella doppet i Michigansjön på måndagen.
 12. Innan middagen, som går helt i brittisk stil, går det att ta ett dopp i Medelhavet eller Atlanten, som korsas i Gibraltar.
 13. Med ett korallrev som innehåller tre fjärdedelar av alla kända korallarter blir även den mest kräsne äventyraren tillfredsställd under ett dopp i det turkosa vattnet.
 14. I den sprillans nya lägenheten bjuder han på kaffe med dopp, medan han ser tillbaka på sin långa läkargärning.
 15. Att män kan ta sig ett dopp endast iförda kortbyxor är fullständigt oproblematiskt i de allra flesta kontexter, kulturer som religioner.
 16. Resten av den 5 000 kvadratmeter stora anläggningen är finurligt infogad i själva berget och där sänker sig lugnet bland bastubad och dopp i olika värmegrader.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är kaffebröd en synonym till dopp. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på dopp