dräglig

Dräglig är synonymt med tolererbar och uthärdlig och kan bland annat beskrivas som ”tämligen bra, uthärdlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dräglig och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till dräglig

acceptabel, duglig, godkänd, godtagbar, gångbar, hyfsad, rimlig, tillfredsställande, tillräcklig, tolerabel, tolererbar, uthärdlig

Motsatsord till dräglig

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dräglig.

Vad betyder dräglig?

 1. tämligen bra, uthärdlig
 2. möjlig att uthärda

Böjningar av dräglig

 1. dräglig
 2. drägliga
 3. drägligare
 4. drägligast
 5. drägligaste
 6. dräglige
 7. drägligt

Exempel på hur ordet dräglig kan användas

 1. fångar i svenska fängelser har en dräglig tillvaro

Exempel på hur ordet dräglig används i svenska tidningar

 1. Kan vi då inte hålla oss i skinnet och göra vardagen drägligare för dem? Annars har vi en pandemi som kanske varar längre än vad den behöver, sa Christer Fuxborg till GP på lördagen.
 2. – Jag tror att folk skulle vara intresserade av de här jobben om det var drägliga villkor.
 3. Med endast 25 kvadratmeter yttermått var det svårt att få in allt som behövs för att husen ska kunna bli en dräglig bostad.
 4. Många mansdominerade branscher kämpar för att göra arbetsmiljön dräglig även för kvinnor, och det måste de fortsätta med.
 5. Samhället bör självfallet sträva efter att ge alla möjlighet till ett drägligt liv men vi måste också respektera de skillnader våra olika livsval ger upphov till.
 6. Tänk dig att leva på en plats där solen lyser dygnet runt hela sommaren, du letar efter nattens skugga och du kan inte sova utan vrider dig i det ständiga ljuset och så äntligen, till slut slocknar solen och den mörka natten gör livet drägligt.
 7. En pojke från samhällets botten skapar sig ett drägligt liv mot alla odds.
 8. Satsningen är till för att göra livet drägligare för dessa människor under en begränsad period.
 9. Därför vill vi förbjuda tiggeriet på vissa centrala platser i Göteborg och vi gör det för att vi vill skapa drägliga liv för dessa människor.
 10. Men det gick inga flyg till Makedonien och dessutom vägde Jordbruksverket in att valparna inte skulle få drägliga levnadsvillkor där.
 11. På många sätt en stad där fler lever ett mer drägligt liv och ger chanser för fler, även om det delvis görs på bekostnad av människors hårda slit på andra delar av jorden.
 12. Vår drivkraft blev att skapa ett drägligt liv för henne.
 13. Men pengarna räcker inte långt och för att kunna börja banta ner skuldberget och få ett drägligt liv för sig själv och sin familj väntar fler stålbad – och ett hopbakslån som behöver gå igenom.
 14. – Vi har försökt lägga ett pussel som gör att det ska bli någorlunda drägligt.
 15. Man ska kunna leva ett drägligt liv och kunna ta ut medicin, gå till läkare och tandläkare.
 16. Den thailändska polisen avvisar kritik mot deras arbete med att skapa drägliga arbetsförhållanden inom fiskeindustrin i landet.
 17. – De behöver en drägligare arbetsmiljö, inte minst poliser i yttre tjänst.
 18. För henne har Faktum inneburit en chans till ett mer drägligare liv.
 19. De måste ha en dräglig arbetsbörda.
 20. Och kostnaderna påverkas också av djurens villkor – ett drägligare liv före slakten kostar mer.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till dräglig är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tolererbar en synonym till dräglig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.