Synonymer till drar till

Vi känner till en synonym till drar till. Frasen drar till är synonymt med gissar.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av drar till samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till drar till

 1. gissar

Vad är motsatsen till drar till?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till drar till.

Vad betyder drar till?

 1. gissar

Hur kan frasen drar till användas?

Följande exempelmeningar visar hur drar till kan användas.

 1. han visste inte vem sångerskan var men drog till med Madonna

Hur används frasen drar till i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen drar till används i vanlig text.

 1. Det är klart att det drar till sig råttor om det inte töms, säger Anders Salomonson.
 2. En så enkel sak som tömda papperskorgar som inte drar till sig råttor är av stor betydelse och kräver engagemang från de som ansvarar för AMP.
 3. Näringsidkarna är centrala för att öppna butiker som drar till sig kunder och för att människor ska kunna köpa något att äta och dricka.
 4. Han påpekar dock att dagligvaruindustrin, precis som klädhandeln, drar till sig nya aktörer som vill roffa åt sig marknadsandelar när nätet får allt större betydelse för försäljningen.
 5. Det är livsviktigt för svensk ekonomi att de tekniska högskolorna håller hög klass, att gymnasiernas yrkesprogram drar till sig framtidens skickliga yrkesarbetare, och att kluriga uppfinnare och innovatörer hjälper bolagen att hålla sig vid teknikfronten.
 6. Bakelser som är rena konstverk drar till sig välförtjänt uppmärksamhet, men hantverkskunnandet hos Fosch präglar allt från frukostfrallor till sallader och varma soppor, serverade med len cappuccino eller ett glas vin.
 7. Redaktören för Världen 2018, Daniel Franklin, menar i sitt förord att "de val som drar till sig störst intresse hålls dock på den amerikanska kontinenten" – mellanårsvalen.
 8. Det ovanliga och exotiska drar till sig resenärens uppmärksamhet, och det ligger ständigt nära till hands att uppfatta det avvikande som norm, om inte annat för att det ger relief åt skildringen.
 9. En miljö som är lite städad och vacker drar till sig mer folk och man använder den på ett annat sätt, säger Patricia Hastman.
 10. Det hela började med en intervju i tidningen Ottar där hon i en lång intressant text om prostitution på ett ställe sagt ”billig fitta” när hon uppenbart parodierar sexköpare som drar till Thailand.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gissar en synonym till drar till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen drar till

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen drar till.

Bild med texten drar till