drar till

Synonymer till drar till

gissar

Motsatsord till drar till

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till drar till.

Vad betyder drar till?

 1. gissar

Exempel på hur drar till kan användas

 1. han visste inte vem sångerskan var men drog till med Madonna

Exempel på hur drar till används i svenska tidningar

 1. Det är klart att det drar till sig råttor om det inte töms, säger Anders Salomonson.
 2. En så enkel sak som tömda papperskorgar som inte drar till sig råttor är av stor betydelse och kräver engagemang från de som ansvarar för AMP.
 3. Näringsidkarna är centrala för att öppna butiker som drar till sig kunder och för att människor ska kunna köpa något att äta och dricka.
 4. Han påpekar dock att dagligvaruindustrin, precis som klädhandeln, drar till sig nya aktörer som vill roffa åt sig marknadsandelar när nätet får allt större betydelse för försäljningen.
 5. Det är livsviktigt för svensk ekonomi att de tekniska högskolorna håller hög klass, att gymnasiernas yrkesprogram drar till sig framtidens skickliga yrkesarbetare, och att kluriga uppfinnare och innovatörer hjälper bolagen att hålla sig vid teknikfronten.
 6. Bakelser som är rena konstverk drar till sig välförtjänt uppmärksamhet, men hantverkskunnandet hos Fosch präglar allt från frukostfrallor till sallader och varma soppor, serverade med len cappuccino eller ett glas vin.
 7. Redaktören för Världen 2018, Daniel Franklin, menar i sitt förord att "de val som drar till sig störst intresse hålls dock på den amerikanska kontinenten" – mellanårsvalen.
 8. Det ovanliga och exotiska drar till sig resenärens uppmärksamhet, och det ligger ständigt nära till hands att uppfatta det avvikande som norm, om inte annat för att det ger relief åt skildringen.
 9. En miljö som är lite städad och vacker drar till sig mer folk och man använder den på ett annat sätt, säger Patricia Hastman.
 10. Det hela började med en intervju i tidningen Ottar där hon i en lång intressant text om prostitution på ett ställe sagt ”billig fitta” när hon uppenbart parodierar sexköpare som drar till Thailand.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av drar till

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad tycker du?

Har du några idéer om hur ordguru.se kan bli bättre?
Lämna förslag och synpunkter

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gissar en synonym till drar till. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.