Synonymer till driva in

Vi känner till en synonym till driva in. Frasen driva in är synonymt med inkassera.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av driva in samt se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Alla synonymer till driva in

 1. inkassera

Vad är motsatsen till driva in?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till driva in.

Vad betyder driva in?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av driva in.

Hur kan frasen driva in användas?

Det saknas exempel på hur driva in kan användas.

Hur används frasen driva in i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur frasen driva in används i vanlig text.

 1. – Burmas regering är fullt upptagen att tala om för världen att den är redo att ta emot återvändande rohingyer, men samtidigt fortsätter dess militärstyrkor att driva in dem i Bangladesh, sa han till nyhetsbyrån AFP.
 2. Stockholms stad kan tvingas stå för vissa av kostnader om Kronofogden inte lyckas driva in pengar från ägaren.
 3. Pensionsmyndigheten signalerar nu efter åklagarens beslut att man inte tänker ge upp utan ska försöka driva in miljonerna som inte finns med i förundersökningen längre, på egen hand.
 4. Genom att beslagta pengar eller värdeföremål hos den skuldsatta kan de slutligen lyckas driva in skuldsumman.
 5. Skatteverket har tidigare lyckats förlänga preskriptionstiden eftersom Christen Ager–Hanssen anses ha försvårat för myndigheterna att driva in skulden.
 6. Och jag har ju inga verktyg att använda då – jag kan inte skicka påminnelser, jag kan inte driva in skulden eller kontakta kronofogden, säger Marika.
 7. Vi kan inte fördubbla våra kostnader för att driva in de här pengarna, det är inte att ta ansvar för statens resurser, säger Fredrik Falk, verksamhetsområdeschef för återbetalning på Försäkringskassan.
 8. Då tornar fler osäkra moln upp över större delen av landet i takt med att ett mer dominerande lågtryck börjar driva in mot östra Norrland och Stockholms skärgård.
 9. Transportstyrelsen har avtal med ett externt bolag som tar 15 kronor och 96 öre för att driva in trängselskatt från de utländska förarna.
 10. Under första året med trängselskatt för både svenska och utländska fordon visar det sig att kostnaderna för att driva in avgifterna från utlandet är nästan lika stor som den summa de utländska fordonsägarna skulle betala från första början.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är inkassera en synonym till driva in. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till frasen driva in

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om frasen driva in.

Bild med texten driva in