drunkning

Drunkning kan beskrivas som ”det att drunkna”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av drunkning samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till drunkning?

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till drunkning.

Vad är motsatsen till drunkning?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till drunkning.

Vad betyder drunkning?

 1. det att drunkna

Hur böjs ordet drunkning?

 1. drunkning
 2. drunkningar
 3. drunkningarna
 4. drunkningarnas
 5. drunkningars
 6. drunkningen
 7. drunkningens
 8. drunknings

Hur kan ordet ordet drunkning användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet drunkning i svenska tidningar?

 1. Förra veckan omkom 22 personer under tyfonen Molaves framfart, mestadels genom drunkning i provinser söder om huvudstaden Manila, som också ligger Gonis förmodade bana.
 2. Människor som omkommer i oväder gör det i större utsträckning till följd av drunkning än till följd av något som vinden orsakat (blir träffade av föremål, träd som faller, hus som kollapsar och så vidare).
 3. – Det är kanske lite väntat eftersom vi har haft relativt fint väder i större delen av landet, så vi har befarat att det kan bli ett högt antal drunkningar och tillbud, säger hon.
 4. För att nå visionen om noll drunkningar arbetar Svenska Livräddningssällskapet med information och utbildning om säkerhet i och kring vatten ute i kommunerna.
 5. Larmet om drunkningen söder om Marstrand kom vid 14.
 6. I februari förra året omkom sju personer genom drunkning.
 7. Cecilia Bergsten är chef för polisens enhet för grova brott i Halland och hon menar att det i obduktionsprotokollet spekuleras om möjlig drunkning tillsammans med allmän nedkylning.
 8. Wenna inleder med att tala om makens förstorade lungor – något som kan uppstå när man andas med motstånd, som vid exempelvis en drunkning eller kvävning – och att han hade orimligt få kiselalger i kroppen.
 9. Nu blev det 92 fall av drunkningar förra året och vi bryter en oroande tendens, säger Mikael Olausson, ansvarig för säkerhet och livräddning på Svenska livräddningssällskapet, till Ekot.
 10. Ytterligare två personer dör genom drunkning och fall.
 11. Många gånger kommer de från redan traumatiska upplevelser – och under flykten riskerar de dessutom drunkning, undernäring, uttorkning, människohandel, kidnappning, sexuella övergrepp eller mord.
 12. För ungefär en vecka sedan valde åklagarmyndigheten att inleda en förundersökning rörande mord och försök till grovt bedrägeri rörande drunkningen.
 13. Många barn kommer bort från sina föräldrar under flykten och måste fortsätta ensamma där de kan råka ut för drunkning, undernäring, uttorkning, trafficking, kidnappning, våldtäkt och till och med mord.
 14. Det är män och det är män och det är äldre män, säger Anders Wernesten, på Svenska Livräddningssällskapet, när han sammanfattar sommarens drunkningar.
 15. Åklagare i Göteborg inleder en förundersökning om en uppmärksammad drunkning utanför Arboga för ett år sedan.
 16. En drunkning i fjol utanför Arboga utreds nu som ett misstänkt mord av åklagare sedan försäkringsbolaget slagit larm.
 17. Försäkringsbolaget vill att polisen utreder drunkningen.
 18. Regeringen hävdar att beslutet hindrat drunkningar.
 19. Förundersökningen om drunkningen avslutades men är överklagad.
 20. Regeringen hävdar att beslutet hindrat drunkningar genom att människor stoppas från att göra den farliga resan över havet, ofta från Indonesien.


Mer information om drunkning och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.