dyka

Dyka är synonymt med dykning och kan bland annat beskrivas som ”färdas under vattenytan”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av dyka och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till dyka

dykning

Motsatsord till dyka

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till dyka.

Vad betyder dyka?

 1. färdas under vattenytan
 2. färdas nedåt, djupare ned i vattnet

Exempel på hur ordet dyka kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet dyka används i svenska tidningar

 1. – Under tiden vi är på platsen dyker de tre andra som bråkade upp på sjukhus, dit de kommer med privat skjuts.
 2. Det börjar dyka upp allt fler yngre, som haft timanställningar i hotell– och restaurangsektorn.
 3. Hoppa eller dyk inte på okänt vatten.
 4. Vi har märkt hur patienter faller bort från behandlingen och slutar dyka upp, säger Jon Harring, psykiatrisjuksköterska på Stigbergsklinikens öppenvårdsmottagning.
 5. Trots det såg det ut att vara färre än väntat i arenan, och många av dem som dykt upp bar inte munskydd, trots att sådana enligt kampanjen delades ut vid säkerhetskontrollerna.
 6. De förväntas dyka upp under året – men lär inledningsvis kosta en hel del.
 7. Enligt källan till reportern ska nästa Xbox dyka upp först 2020 och kodnamnet Scarlett ska hänvisa till en produktfamilj.
 8. HUR? Tryck på Windows–tangenten och Tab samtidigt så dyker dina virtuella skrivbord upp i toppen av skärmen.
 9. Alla var välkomna – och hittills har ingen sverigedemokrat eller främlingsfientlig dykt upp på sådana möten.
 10. En ny trend har dock dykt upp i sammanhanget, nämligen att svenska bolag väljer att lagra sina data hos svenskägda molnleverantörer framför de internationella jättarna.
 11. – Det finns idag många investerare som håller ett halvt öga på bitcoin, och på dessa människors radar så kommer halverings–hajpen definitivt dyka upp.
 12. Även om vi som läkare ej skulle dyka så måste vi kunna gå in i en dyktank för att behandla en skadad dykare.
 13. När de dyker upp vet man att våren är nära.
 14. JLT har därför föreslagit att plexiglasskivor ska monteras i bussarna, likt dem som de senaste veckorna dykt upp i exempelvis mataffärer.
 15. – Vi (i Sverige) har inga rapporter om det där i dag, vad jag vet eller som har dykt upp.
 16. Enligt en ny modelleringsstudie från Kina, vars resultat har publicerats i Nature Medicine, kan en person med covid–19 smitta andra människor 2,3 dagar innan symptomen dyker upp (mer om den studien längre ner i texten).
 17. Trots det fortsätter de sönderskurna skorna dyka upp i företagets sopcontainrar.
 18. De befarar att vårdarbetarna i och med sin uppgift är särskilt utsatta för smittan och därmed riskerar att sprida den vidare under besöken – särskilt som de dyker upp utan skyddsutrustning, skriver Efe.
 19. I Kina dök kompositindexen i Shanghai och Shenzhen vid öppning, men klättrade sedan upp över plusstrecket under morgonen, för att sedan dyka neråt igen.
 20. ANALYS · Ljusglimtarna fortsätter att dyka upp i coronamörkret.
 21. ”Vad jag vet så finns det ingen film som den här, två tjejer som dyker mitt i vintern med helmask och astronautliknande dräkter.
 22. Under 1400–talet började också de första Valentinkorten dyka upp.
 23. Charlie Stjernberg, kriskommunikatör på PR–byrån Prime, tror att stormen kring SAS snart blåst över och att filmen dyker upp igen.
 24. Då dyker den karismatiske Gabriel upp och rubbar balansen.
 25. Men så dyker hon plötsligt upp på en scen i stan utan koppling till vare sig klassisk musik eller riddarbranschen.
 26. Det kan ju vara så att hans livs kärlek dyker upp i Vaxholm.
 27. Den lär knappast locka någon att börja dyka.
 28. – I början av året såg det bra ut – låga räntor, bra konjunkturläge – men sedan dyker något sådant här upp som en svart svan och får effekter på börserna.
 29. Den populära långköraren Radiolab har flera gånger dykt in i sjukdomarnas mystiska värld.
 30. Under året ska Renewcells material dyka upp hos andra varumärken, men vilka dessa är vill bolaget ännu inte avslöja.
 31. Det dyker alltid upp något nytt och oförutsett i och med pilotprojekt.
 32. Men efter sex år har nu Kim Kyong–Hui, faster till Nordkoreas diktator Kim Jong–Un, dykt upp igen.
 33. Jörgen Kennemar, råvaruanalytiker på Swedbank, ser också fallande malmpriser i sin spåkula, om än inte lika häftiga dyk som den australiensiska staten tror.
 34. När fågelarten började dyka upp på fågelmatningar gick länsstyrelsen ut med en uppmaning om att dokumentera den och stödmata den med talg – och det har gett resultat.
 35. Och det saknas inte erbjudanden om nya roller, varje månad dyker det upp runt fem stycken.
 36. De nya misstänkta fallen som dykt upp i Finland ger ingen anledning till åtgärder i Sverige.
 37. Att göra en nyinspelning av ”Unga kvinnor” är lite som att filmatisera en roman av Jane Austen, eller systrarna Brontë (som dyker upp i ett samtal i filmen).
 38. Ett eventuellt fall skulle kunna dyka upp här, främst med tanke på att människor reser i världen, men någon större spridning är inte sannolik.
 39. Detta amerikanska valår är chanserna större att Donald Trump verkligen dyker upp på toppmötet i den schweiziska alporten.
 40. Företag som har mycket säkerhetsdata kan kombinera algoritmer, analys och maskinlärning för att identifiera och reagera mot hot blixtsnabbt – nästan lika snabbt som de dyker upp.
 41. – Med tanke på att jag dykt ett antal tusen timmar så var det här nog det mest besvärliga.
 42. Ett eventuellt fall skulle kunna dyka upp här, främst med tanke på att människor ju reser i världen, men någon större spridning är inte sannolik.
 43. – Det är bekymmersamt att inte Moderaterna och Kristdemokraterna dyker upp, sade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) inför torsdagens möte där även finansminister Magdalena Andersson (S) var värd.
 44. Den andra heter 12b–ca0810no och har ännu inte ett fastställt pris, men kommer att landa på någonstans mellan 5 990 och 6 490 kronor när den dyker upp, troligen i februari.
 45. ”Att Tiger dyker upp är alltid intressant för fansen, men i helgen var Charlies sving det mest intressanta”, skriver golfsajten Clubhouse.
 46. Den senare ska dock ha blivit misstänksam efter att detaljer kring Beckhams tips dykt upp i den brittiska pressen.
 47. När högerextrema grupper demonstrerat har det dykt upp flera mot högerextrema grupper.
 48. Förfrågningar om att tillåta notifikationer tenderar att dyka upp när helst du anländer till en ny hemsida.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till dyka är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är dykning en synonym till dyka. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.