efter hand

Efter hand är synonymt med så småningom.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av efter hand och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till efter hand

så småningom

Motsatsord till efter hand

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till efter hand.

Vad betyder efter hand?

 1. så småningom

Böjningar av efter hand

 1. efter hand

Exempel på hur frasen efter hand kan användas

 1. först regnade det, men efter hand blev vädret bättre
 2. Vi får ta itu med problemen efter hand som de dyker upp!

Exempel på hur frasen efter hand används i svenska tidningar

 1. Filmen påminner länge om en vanlig hollywoodproduktion, men spränger efter hand alla invanda gränser.
 2. Ambitionen är att inte bara betygsätta kreditvärdigheten utan efter hand bygga ett system där man listar medborgarnas ”socialvärdighet” utifrån beteende och uppförande.
 3. Det kommer att följas av fler under veckan, och det kommer efter hand att handla alltmer om snö, för nu förs kallare luft längre och längre ner över landet, och lågtrycken tar allt sydligare banor.
 4. Det avspärrade området utökades efter hand under natten.
 5. Ahmad Khan Mahmoodzada växte upp i Kabul med en mamma som var hemmafru, en pappa som drev en liten restaurang, och efter hand även yngre syskon.
 6. Det enda en meteorolog kan åstadkomma för en så lång tidsperiod som flera månader med nuvarande kunskap, menar han, är att i sin prognos bygga in den långsamma globala uppvärmning som pågår, vilket på mycket lång sikt efter hand ger nya värden.
 7. Den krypande känslan av obehag ersätts efter hand av ren skräck och fullt befogad paranoia.
 8. Därför kom efter hand deras bakvända moral, där arbete ses som vanhedrande och rov som ärofullt, att spridas till hela samhället.
 9. För ovanlighets skull sluter sig föreställningen efter hand runt sig själv och upphör att engagera.
 10. Den blev början till Sveriges största resebyråkedja, SJ Resebyrå, som efter hand öppnade kontor i varje svensk stad av betydelse och även i viktiga städer i utlandet.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till efter hand är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är så småningom en synonym till efter hand. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.