efterföljande

Efterföljande är synonymt med påföljande och följande och kan bland annat beskrivas som ”som kommer efter någon eller något”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av efterföljande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till efterföljande

följande, påföljande

Motsatsord till efterföljande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till efterföljande.

Vad betyder efterföljande?

 1. som kommer efter någon eller något
 2. som kommer /direkt/ efter än något annat (t.ex. i tiden eller i någon annan ordningsföljd)

Exempel på hur ordet efterföljande kan användas

 1. tjuven körde ifrån den efterföljande polisbilen
 2. föredraget var intressant och den efterföljande diskussionen blev livlig

Exempel på hur ordet efterföljande används i svenska tidningar

 1. När bitcoin–protokollet började exekveras 2009 ersattes myntgrävarna med 50 bitcoin per block, och de efterföljande halveringarna har medfört att ersättningen sänkts till 25 och idag 12,5 bitcoin per block.
 2. Det misslyckades och i de efterföljande oroligheterna skadades över hundra personer.
 3. Men bröllopet och efterföljande resa, först till Disneyland i Los Angeles och sedan till Nya Zeeland, är alltså inte enda orsak till att Paula Bielers lämnar riksdagen.
 4. Vattnet förångas av hettan från det föregående lagret och kondenserar på en yta i det efterföljande lagret – för att sedan droppa ned i ett uppsamlingskärl redo för att drickas.
 5. ”Efter att ha landat i att jag vill och behöver lämna har det dock blivit allt svårare att fokusera på arbetet och i samband med att min ansökan om ledighet för bröllop och efterföljande smekmånad röstades ner avgjordes slutligt tidpunkten”, skriver hon.
 6. Den efterföljande big air–finalen fick motsatt utveckling för Thorgren, som började sämre för att sedan klättra i resultatlistan ju längre tävlingen pågick.
 7. På den efterföljande presskonferensen berättade Space X vd — kändisentreprenören och Teslagrundaren Elon Musk — att raketen nått en hastighet på Mach 2,2, alltså mer än dubbla ljudets hastighet.
 8. I den efterföljande mandatperioden bytte Putin och Medvedev roller.
 9. Lite grann känns föreställningen också som en efterkonstruktion utifrån behovet av detta efterföljande samtal.
 10. Den förstnämnde föll i isen och i efterföljande situation måttade kanadensiskan en spark i magen på Carlsson.
 11. Hormuzsundet är en av världshandelns viktigaste passager, inte minst vad gäller olja, och de politiska spänningarna och efterföljande attacker fick oljepriset att stiga kraftigt.
 12. Under de efterföljande årtiondena jobbade både fransmän och engelsmän hårt med att förfina såväl smak som tekniker.
 13. I dag kan en rysk president högst sitta på sin post under två efterföljande mandatperioder, men annars hur många som helst.
 14. Hur ska man veta att valutakursen eller valutamängden inte manipuleras? Detta löstes med hjälp av blockkedjan, som bitcoin och efterföljande kryptovalutor bygger på.
 15. De var visserligen de mest kontroversiella, men de skulle lösas vid efterföljande toppmöten.
 16. Det visar bland annat jordbävningen i Indiska oceanen 2004, vars efterföljande tsunamier tros ha dödat nära 230 000 människor.
 17. I samband med olyckan skedde en kökrock med tre efterföljande fordon.
 18. I samband med olyckan inträffade en kökrock med ytterligare tre efterföljande fordon.
 19. Då antalet brott fortsatte att minska samtidigt som vi drog ned på antalet stopp och de minskade ytterligare även under efterföljande styre, så ser jag nu att vi borde ha slutat tidigare, säger Bloomberg.
 20. – De första två smällarna kom med på 4 x 4 hästar och sedan hade jag välgarderat i flera av de efterföljande loppen, så potential för betydligt högre utdelning fanns.
 21. – De första två smällarna kom med på fyra streck i vardera lopp och sedan hade jag välgarderat i flera av de efterföljande loppen, så potential för betydligt högre utdelning fanns.
 22. En sådan fråga med efterföljande analys av det egna jaget tycker jag känns angelägen i sammanhanget.
 23. "Råvarutillgången har varit begränsad på grund av 2018 års torka och efterföljande låga skörd av svensk havre och dess kvalitet som krävs för barnmat", skriver Sempers presskontakt Anne Lindfeldt.
 24. Under flykten sköt de mot en efterföljande polisbil.
 25. Vänsterpartiets styrelseledamot i AB Bostaden, Bore Sköld, var öppet kritisk till förfarandet och den bristande informationen, både i media och i de efterföljande debatterna i kommunfullmäktige.
 26. För fyra år sedan var BYD världens sjunde största elbilstillverkare, året därpå och alla efterföljande år har de producerat fler elbilar per år än någon annan tillverkare i världen och gått om Tesla med hästlängder.
 27. Bland annat har översvämningar och efterföljande jordskred gjort att flera personer omkom.
 28. I efterföljande match mot Serbien vände man underläge 0–1 till 2–1 och tog en minst sagt moralhöjande seger.
 29. – Det är någon form av efterföljande och en polisbil har kört av vägen, men det ska inte vara något allvarligt.
 30. – Polisbilen hade inlett ett efterföljande några minuter tidigare i centrala Trollhättan.
 31. Beslutet hade föregåtts av en debatt, där panelen i det efterföljande samtalet ansågs vara för ensidig.
 32. ”[Händelsen] och den efterföljande rapporteringen i media väckte mycket känslor och var en på många sätt svår situation.
 33. I den efterföljande omröstningen fick partistyrelsen ge vika – att utreda en gemensam nordisk valutaunion tas därmed bort ur valplattformen.
 34. Med startnummer nio gick Jansrud i mål med den klart bästa tiden, och kunde inte hotas av någon av de efterföljande startande.
 35. Det gav Lotus 78 och den förfinade efterföljande 79 egenskaper som andra F1–team team varken förstod eller kunde konkurrera med.
 36. Förutom handelsfrågor domineras torsdagens makroagenda av räntebeskedet från ECB med efterföljande pressträff med Mario Draghi.
 37. Enligt Högstedt skulle det efterföljande samtalet handla om rasistiska strukturer, vithetsprivilegier och islamofobi.
 38. Hus har rasat både till följd av skalvet och i efterföljande jordskred.
 39. Ett stort antal kraftfulla efterskalv följde under de efterföljande timmarna.
 40. Möjligheten att göra efterföljande tester av fibrerna i olika textila produkter har också varit begränsad, på grund av kapacitet och prestanda.
 41. Hennes medverkan blev dock inställd med hänvisning till en debattartikel och en efterföljande replik hon skrivit i Aftonbladet, där hon reflekterar kritiskt kring idén att kön är något man själv definierar.
 42. – Jag ångrar det väldigt mycket och tar fullt ansvar för att jag inte tänkte igenom det ordentligt, säger hon och tillägger att hon lärde sig mycket av den efterföljande kontroversen, säger hon.
 43. Under den efterföljande dynastin, Han, började man skaffa sig kontroll över karavanvägarna i Centralasien.
 44. Alla dessa tre områden är viktiga och i den efterföljande diskussionen har flera debattörer hakat på.
 45. Vid den efterföljande pressträffen kommer Stefan Ingves inte närvara på grund av sjukdom.
 46. Första tävlingen i raffinerade nordisk kombination, där hopplängderna omvandlas till tidsdifferenser i det efterföljande milloppet.
 47. OS–guldet för Dahlmeier innebär att hon blev den första kvinnliga skidskytten i OS–historien att vinna både sprint och den efterföljande jaktstarten.
 48. Laura Dahlmeier blev den första kvinnliga skidskytten i OS–historien att vinna både sprint och den efterföljande jaktstarten.
 49. Torsten och hustrun är med i en filmklubb där fem par turas om att se "månadens film" som sedan betygssätts vid den efterföljande middagen.
 50. I domen skriver rätten att de två som döms för medhjälp hade möjlighet att avbryta angreppet men i stället valde de att delta i den omedelbara efterföljande attacken på mordoffrets två vänner.
 51. Aktiefallen och den efterföljande "safe haven"–rörelsen har dragit ned räntorna från topparna, men samtidigt finns trenden med stigande förväntningar om högre styrräntor och inflation som generellt bidragit till en ränteuppgång.
 52. Den åttonde september 2015 höll den kända amerikanska medborgarrättsaktivisten och författaren Angela Davis en föreläsning, med efterföljande fest, på högskolan.
 53. Benny Lekström klarade förvisso friläget, men på den efterföljande hörnan gjorde Pernica Ludek 1–0 till tjeckerna.
 54. Deras öden har i hög grad påverkats av de båda världskrigen och efterföljande gränsdragningar.
 55. Enligt SVT var både Lusine Djanyan och Aleksej Knedlajkovskij med i en efterföljande aktion i just Sotji där konstnärerna piskades av kosacker framför en passiv poliskår medan en videokamera rullade.
 56. Oscarsakademien hade ett flertal möten med PWC de efterföljande månaderna och kom fram till en rad förändringar.
 57. Vi rivstartar varje block med en rakt på sak–intervju med namnkunnig profil som ska sätta tonen för efterföljande panelsamtal.
 58. Rörelsemarginalen 2016/2017 spås landa på 9,9 procent och de två efterföljande verksamhetsåren på 9,2 respektive 9,1 procent.
 59. Jordbävningen och den efterföljande tsunamivågen som slog in över Japan 2011 förändrade i ett slag hela landet.
 60. I efterdyningarna av Rysslands illegala annektering av Krim och den efterföljande krigföringen i Ukraina, fanns uppgifter om att Ryssland som en del av sanktionerna mot landet skulle stängas av från det internationella betalsystemet Swift.
 61. Fadäsen uppdagades under den efterföljande lunchen i Stadshuset som Stockholms stad bjöd in till – och personalen i Stockholms stadshus fick då hjälpa till att försöka hitta örhänget.
 62. De efterföljande kategorierna presenterade efter storleksordning var köp av möbler, husgeråd och inredning (5,3 procent), köp av datorer, telefoner och spelkonsoler (4,9 procent) och mobiltelefonitjänster (3,4 procent).
 63. Generation X är en term som ibland används för att kategorisera människor som är födda under 60– och 70–talet, medan efterföljande generation Y används för att kategorisera de som är födda mellan 1982, och millennieskiftet.
 64. Men den efterföljande tekningen hade knappt ägt rum innan Martin Janohls kvitterade – och det skulle snart visa sig att det är var Panterns kväll.
 65. Den 10 januari kom den friande domen mot Hexagons vd Ola Rollén, vilket fick aktien att stiga med nästan 6 procent under den efterföljande handelsdagen.
 66. Den inledande kvadrupeln avklarades stående på benen, likaså den efterföljande trippelaxeln.
 67. En mindre slät landning på den inledande kvadruppeln, en ännu skakigare landning på en efterföljande trippelaxel och slutligen blev det som skulle bli en trippel–trippel enbart en dubbel–trippel.
 68. Både genom 100–tals timmar direktsändning och i den efterföljande nyhetsrapporteringen.
 69. ”Emma kommer att behöva genomgå en operation med efterföljande rehabilitering.
 70. Veckans snöstorm och den efterföljande extrema kylan skapade kaos i New York.
 71. Polisbilen hamnade på efterkälken, men inledde ett efterföljande.
 72. Efter en blek första etapp av Tour de ski har Anna Haag imponerat i de två efterföljande.
 73. Efteråt berättar han för Kvällsposten att han efterföljande dag ska röntgas.
 74. En övertid som blev mållös, och i den efterföljande straffläggningen kom Tjeckien att dra det längsta strået vilket också betyder att Finland har gjort sitt i årets JVM.
 75. – St Paul vid Mariatorget har öppet på julaftons morgon klockan 9, då en julgudstjänst hålls med efterföljande frukost.
 76. I efterföljande numerära underläge hade John Norman ett friläge med tjecken Martin Erat hängande över sig.
 77. I efterföljande förlängning lyckades norrmannen Mats Zuccarello utnyttja ett numerärt överläge efter att Boston haft för många spelare på isen.
 78. Det är uppmaningen på den efterföljande middagen i församlingslokalen.
 79. Söndagens prisceremoni tv–sänds som brukligt precis som efterföljande festligheter i Stadshuset.
 80. I det efterföljande kaoset skulle gärningsmännen, utrustade med knivar och mer sprängmedel, sedan attackera May vid eller i hennes residens på Downing Street nummer 10.
 81. I det efterföljande kaoset skulle de sedan dra kniv och attackera May vid hennes residens på Downing Street.
 82. Den senaste fyraårsperioden är antalet 20 och de efterföljande rättsprocesserna har bland annat lett till tio livstidsstraff, enligt rapporten.
 83. Även om det var britten Tom Chilton som vann efterföljande öppningsracet före marockanen Mehdi Bennani så räckte Björks femteplats där till dra ut ledningen ännu mer, då Michelisz endast kunde nå upp till niondeplats efter sitt strul i kvalet.
 84. Ytterligare en explosion med ett efterföljande pyroklastiskt flöde skakade Bali två månader senare då 200 människor omkom i utbrottet som fortsatte i ett helt år, om än lågintensivt.
 85. I "3–5–2", som är en podcast av David Fjäll, Björn Johnson, Noa Bachner och Jesper Hofmann med fokus på allsvenskan, talar Mikael Stahre nu ut om den uppmärksammade händelsen och den efterföljande intervjun.
 86. I ett långt inslag, med efterföljande studiodebatt i Aktuellt i onsdags ställdes frågan om SVT har gett utrymme åt en ”notorisk lögnhals”, alltså Göran Persson.
 87. Den händelsen, och ett efterföljande tv–uppträdande, ledde till att regeringen förbjöd gruppen att använda namnet Laibach och uppträda offentligt.
 88. Man skulle kunna tycka att dessa tragiska livsöden borde ha haft en avskräckande effekt på efterföljande äventyrare.
 89. På den efterföljande straffen gjorde Chris Wood 2–1.
 90. Pengarna kommer att gå till att betala omkostnader i samband med olyckan och de efterföljande veterinärbesöken.
 91. Rokudenashikos konst och det efterföljande åtalet har gjort henne till en – halvt motvillig – internationell feministstjärna, och till den mest högljudda kritikern av Japans djupt ojämlika sexuella normer.
 92. Hon var naturligtvis rejält ledsen efter beskedet och på den efterföljande presskonferensen kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.
 93. Då ringde den efterföljande mannen till polisen som kom och tog med mopedisten till stationen för provtagning.
 94. Söndagsbrunchen med efterföljande dans är särskilt populär.
 95. Det efterföljande albumet "Beware of dog" (2000) fick stor uppmärksamhet och sålde över 2,5 miljoner exemplar.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till efterföljande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är påföljande en synonym till efterföljande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.