Synonymer till efterfråga

Vi känner till en synonym till efterfråga. Ordet efterfråga är synonymt med efterlysa och kan bland annat beskrivas som ”uttrycker önskan om att få tag på någon eller något, frågar efter”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av efterfråga samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till efterfråga

 1. efterlysa

Vad är motsatsen till efterfråga?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till efterfråga.

Vad betyder efterfråga?

 1. uttrycker önskan om att få tag på någon eller något, frågar efter
 2. uttrycka önskemål om att erhålla eller träffa

Hur böjs efterfråga?

 1. efterfråga
 2. efterfrågad
 3. efterfrågade
 4. efterfrågades
 5. efterfrågar
 6. efterfrågas
 7. efterfrågat
 8. efterfrågats

Hur kan ordet efterfråga användas?

Följande exempelmeningar visar hur efterfråga kan användas.

 1. en vara som många efterfrågar
 2. en mycket efterfrågad föreläsare

Hur används ordet efterfråga i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet efterfråga används i vanlig text.

 1. Om makten inte efterfrågade Shah–name hade vi aldrig fått uppleva verket.
 2. Kommer du ihåg Windows Sets, gränssnittet med flikar som innehåller Utforskaren, Mail, Edge och mer? Användare kanske inte i slutändan ville ha Sets–gränssnittet som helhet, men de har efterfrågat en Utforskare med flikar i åratal.
 3. 100 miljoner kronor – av de 300 som utredningen föreslår – till sedan länge efterfrågade produktionsincitament för filmbranschen, allt för att göra filminspelningar i Sverige billigare.
 4. Om det är något som köpare efterfrågar är oklart – men funktionen finns i varje fall.
 5. Vi ser att den här bekvämligheten efterfrågas i allt större utsträckning, säger Sofia Gunnmo.
 6. Cementa har överklagat beslutet från Mark– och miljööverdomstolen som sätter stopp för kalkbrytningen i Slite, och nu efterfrågar företaget lagändringar.
 7. Man efterfrågar bland annat mer data om vaccinets effektivitet i fas 3–försök.
 8. I en intervju med Dagens Nyheter efterfrågar Rädda Barnen nu en upptrappning från regeringens sida, för att skynda på repatrieringen ytterligare.
 9. HORIBA Scientific har man sedan tidigare sålt renat vatten till och efterfrågar nu en egen maskin för att rena vatten på plats.
 10. Precis som övriga Gibonkontor riktar sig de nya verksamheterna till små och medelstora företag med fokus på it och print, men inte minst mötesteknik, som efterfrågas allt mer nu under pandemin.
 11. Men nu efterfrågar flera politiker åtgärder för att begränsa smittspridningen från Danmark, där man rapporterat om enstaka fall av den nya virusmutationen.
 12. Vi vet att många av våra besökare efterfrågar boende till ett så lågt pris som möjligt.
 13. IT–ansvariga i allmänhet tror att förändringar i deras egna team och deras interna processer ger dem den snabbhet och agilitet som de behöver för att leverera nya funktioner i den takt som verksamheten och marknaden efterfrågar.
 14. De "runt fem" kommunerna som ändå har efterfrågat besöksförbud får avvakta, säger statsepidemiologen.
 15. Särskilt nöjda ska männen – 27, 27 och 33 år gamla – ha varit med det faktum att pojken inte efterfrågade någon betalning.
 16. De anställda går mellan hyllor och palltorg för att hämta deckare, kokböcker och barn– och ungdomslitteratur och i annan del av lagerlokalen – brädspel och pussel som under pandemin efterfrågats kraftigt.
 17. Em Petersson nämner exempelvis att KD vill satsa mer ökat cyklande, något organisationen efterfrågat.
 18. Förändringen representerar det tydliga steg mot en förnuftsbaserad ekonomisk politik bortom åtstramningsdogmatik som vi vet att både företag och medborgare efterfrågar.
 19. I det här läget efterfrågar inte sjuksköterskorna applåder, utan anständiga löner och bra arbetsförhållanden där de mår bra.
 20. Frågan är om biobränslet räcker till allt som efterfrågas.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är efterlysa en synonym till efterfråga. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på efterfråga