Synonymer till egenintresse

Egenintresse kan beskrivas som ”eget intresse”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av egenintresse samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till egenintresse

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till egenintresse.

Vad är motsatsen till egenintresse?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till egenintresse.

Vad betyder egenintresse?

 1. eget intresse

Hur böjs egenintresse?

 1. egenintresse
 2. egenintresses
 3. egenintresset
 4. egenintressets

Hur kan ordet egenintresse användas?

Det saknas exempel på hur egenintresse kan användas.

Hur används ordet egenintresse i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet egenintresse används i vanlig text.

 1. Det finns ett egenintresse i att människor känner sig goda.
 2. Fast vi gäspar när politiker med egenintresse varnar för klimatförändringar, lyssnar vi alltså när Attenborough pratar – även när hans budskap är skarpt.
 3. Turkiet har fått kritik för att handla i egenintresse och för att truppnärvaron endast bidrar till att trappa upp konflikten.
 4. För det tredje, som medborgare och skattebetalare har jag, trots att det kan verka förmätet, ett egenintresse i vad statsråden gör på jobbet.
 5. Men det är uppenbarligen också gjort i egenintresse – arenan är långt ifrån full, ens när alla gratisbesökare hittat in.
 6. Det kan handla om tradition, egenintresse, ett potpurri av olika frågor eller en politikers charm (och brist på sådan).
 7. – Eftersom det finns så många som har investerat i till exempel datakraft för att göra bitcoin finns ett egenintresse hos dem att bitcoin fortlever och ha ett värde i framtiden.
 8. Isabella Lövin – det är mest hon av språkrören som syns nu för tiden – har inte bara ett egenintresse av att distansera sig från det andra regeringspartiet.
 9. För det första är deras premiss att Ryssland i något oklart läge skulle ha ett egenintresse att sätta i gång ett krig mot stater som är medlemmar i Nato och eller EU felaktig.
 10. Han prioriterade helheten framför sitt egenintresse.
 11. Det finns snarare ett egenintresse i att driva på den vanliga kommersen så länge som möjligt.
 12. För är det verkligen så att vilja och förmåga får styra på en fri marknad där egenintresset råder? I sin förra bok “Ojämlikhetens anatomi” visade Per Molander hur både matematiken och erfarenheten ofta visar på motsatsen.
 13. Därför har vi på Investor ett egenintresse av att det finns ett antal huvudkontor och forskningscentrum här i Sverige, säger Jacob Wallenberg.
 14. Köper man aktier vill man företagen väl av rent egenintresse, säger han.
 15. Jo, företagsekonomiämnet har i mycket accepterat teorier som bygger på att alla är rationella, kalkylerande individer, som bara främjar egenintresset.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?