ejakulation

Ejakulation är synonymt med spermasprut och sädesavgång och kan beskrivas som ”(sexualitet) det att en man sprutar ut sperma ur penis; sker vanligen med orgasm och vid samlag, onani eller annan sexuell upphetsning; kan vid samlag leda till befruktning och i förlängningen till fortplantning”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ejakulation och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till ejakulation

klimax, orgasm, spermasprut, sädesavgång, utlösning

Motsatsord till ejakulation

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ejakulation.

Vad betyder ejakulation?

  1. (sexualitet) det att en man sprutar ut sperma ur penis; sker vanligen med orgasm och vid samlag, onani eller annan sexuell upphetsning; kan vid samlag leda till befruktning och i förlängningen till fortplantning

Böjningar av ejakulation

  1. ejakulation
  2. ejakulationen
  3. ejakulationens
  4. ejakulationer
  5. ejakulationerna
  6. ejakulationers
  7. ejakulations

Exempel på hur ordet ejakulation kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till ejakulation är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är spermasprut en synonym till ejakulation. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.