Synonymer till ekosystem

Ekosystem kan beskrivas som ”(ekologi) ett system som bildas när ett samhälle av organismer lever i samspel med den fysiska miljön”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ekosystem samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ekosystem

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ekosystem.

Vad är motsatsen till ekosystem?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ekosystem.

Vad betyder ekosystem?

 1. (ekologi) ett system som bildas när ett samhälle av organismer lever i samspel med den fysiska miljön

Hur kan ordet ekosystem användas?

Det saknas exempel på hur ekosystem kan användas.

Hur används ordet ekosystem i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ekosystem används i vanlig text.

 1. Det behövs starka ekosystem inom cybersäkerhet för att bemöta det ökade hotet och stärka den digitala beredskapen.
 2. Men den ”buffrande” förmågan minskar i takt med att naturen trängs undan och artrikedomen utarmas eftersom naturliga ekosystem, fyllda med många olika sorters växter, är bäst på att suga upp koldioxid.
 3. Vi ansvarar för hela ekosystemet från den smarta givaren till en växande portfölj av molntjänster.
 4. – Det intressanta är att vi lyckats hitta dna från ett helt ekosystem, säger Ian Snowball, professor vid institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet, som ingått i forskarteamet bakom upptäckten.
 5. Att arter försvinner och ekosystem förstörs kan nämligen få allvarliga effekter på de tjänster som naturen förser oss med, såsom mat på bordet, rent vatten och frisk luft.
 6. Apple är också i färd med att anställa fler ingenjörer och utvecklare som ska arbeta med Apple Glasses och det nya ekosystemet man vill bygga upp kring ar/vr–glasögonen.
 7. I sämsta fall kan skräpet hamna i naturen och förgifta våra ekosystem.
 8. Klimatförändringarna och levande ekosystem hör samman.
 9. – Vi behöver ha en så rik naturlig biologisk mångfald som möjligt, för att kunna stå emot olika typer av framtida förändringar, att det finns såna arter som naturligt kan ta liknande arters plats i ekosystemet när klimatet förändras.
 10. Vi kan inte utveckla ekosystemet utan att alla våra partner växer.
 11. Vill du se hela avsnittet av ”Framsteg” – om världens största städprojekt i havet och en 11–åring som återställer ekosystemet kan du göra det här.
 12. Detta då man ser sig som ett mobilitetsföretag och på sikt ska bilarna vara en del i ett ekosystem för transport.
 13. I takt med att den globala uppvärmningen fortsätter kommer ökad värme, skogsbränder, översvämningar och andra effekter av klimatförändringarna att påverka samhället, ekonomierna och ekosystemen, slår WMO fast.
 14. Om detta fortgår blir konsekvenserna oerhörda för befolkningens mat– och övriga försörjning, för barnens framtid, för andra livsformer och naturliga ekosystem.
 15. Det innebär att det är ett helt ekosystem av partner vi jobbar med.
 16. – Steg för steg har vi byggt upp ett ekosystem, som påminner mycket om det som man bygger kring en plattform för smarta hem, säger Xavier Leon.
 17. Genom partnerskapet med Garm har vi tagit viktiga steg framåt för att bygga ett mer hållbart digitalt ekosystem för användare, annonsörer och publicist.
 18. Ingen går säker, men det är de människor och ekosystem som är mest utsatta och som kan anpassa sig minst som drabbas hårdast.
 19. Men mindre pengar till försvarsföretagen och dessas ekosystem innebär i bästa fall högre kapitalkostnader, i värsta fall stopp för ny forskning.
 20. Deras förmåga att omvandla energin i solens strålar till mat för oss djur är en förutsättning för levande ekosystem, som vi dessutom är beroende av för att bland annat få mediciner, byggmaterial, rent vatten och frisk luft att andas.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på ekosystem

Bild till ordet ekosystem

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ekosystem.

Bild med texten ekosystem