Synonymer till elegant

Vi känner till 21 synonymer till elegant. Ordet elegant är en synonym till flott och grann och kan bland annat beskrivas som ”fin och smakfull”. Ordet kan ha flera olika betydelser.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av elegant samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till elegant

 1. chic
 2. fiffig
 3. finfin
 4. flott
 5. grann
 6. lyxig
 7. proper
 8. prydlig
 9. raffinerad
 10. smakfull
 11. snitsig
 12. snygg
 13. sofistikerad
 14. stilfull
 15. stilig
 16. stilren
 17. städad
 18. ståtlig
 19. tjusig
 20. utstuderad
 21. vacker

Vilka ord betyder nästan samma sak som elegant?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till elegant. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. välklädd
 2. ren
 3. utsökt
 4. tiptop
 5. välvårdad

Vad är motsatsen till elegant?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till elegant.

Vad betyder elegant?

 1. fin och smakfull
 2. som är snygg, ofta på ett traditionellt och stilrent sätt, möjligtvis något reducerande av känslomässiga impulser; fin till det yttre
 3. om ett uppträdande hos en människa: snyggt enligt kriterierna i
 4. som är snyggt på ett matematiskt sätt, sådant att det innehåller mycket information på litet utrymme, använder ett oväntat men passande resonemang eller har formler som uppfattas som estetiskt tilltalande (snygga)
 5. avledning till adjektivet elegant
 6. sprätt

Hur böjs elegant?

 1. elegant
 2. eleganta
 3. elegantare
 4. elegantast
 5. elegantaste
 6. elegante
 7. eleganten
 8. elegantens
 9. eleganter
 10. eleganterna
 11. eleganters
 12. elegants

Hur kan ordet elegant användas?

Följande exempelmeningar visar hur elegant kan användas.

 1. en elegant kostym

Hur används ordet elegant i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet elegant används i vanlig text.

 1. En kellerbier med en mjuk och brödig maltkropp som elegant bär fram den citruspigga beskan.
 2. Ett elegant smidesstaket omger villan och allting tycks planerat i minsta detalj.
 3. Sportigt möter elegant när Rihanna bar en sportig tröja som miniklänning tillsammans med lyxiga accessoarer och dramatiska läderhandskar från Prada.
 4. Han håller sig nära originalen – varav fem skrivna av honom själv – men broderar elegant ut dem som en ovanligt bra barpianist.
 5. Formgivningen är förvisso elegant och säker men guldet och det delvis kantiga och spetsiga formspråket känns idag daterat och alltför högtidligt.
 6. Dess design sticker verkligen ut och den är elegant och sport på samma gång”, skriver italienska Quotidiano Motori.
 7. ”En övertygande comeback”, ”gudomlig” och ”svingar sig stundtals halsbrytande men samtidigt elegant mellan ämnena”.
 8. Med sina eleganta linjer och relativt tunna formfaktor ser den kort och gott inte ut som en traditionell sportklocka, utan mer som en väldigt dyr lyxpryl.
 9. Ta bara en sådan sak som den ram av rostfritt stål som löper runt telefonerna, med elegant utskurna knappar som har ett mycket tillfredställande klick–ljud.
 10. Mannen med chow chowen döljer inte sin avsky för de ungdomsgäng som sedan flera månader kvällstid kommit hit till en av de mer eleganta delarna av Stockholm för att ”skräna, köra runt, parkera på kajen och spela hög musik”.
 11. I en snabb spelvändning kom han fri och lobbade med vänsterfoten elegant bollen över Brasiliens utrusande målvakt Ederson Moraes.
 12. Både som den eleganta och evigt giltiga metoden som skänker nycklar till varje mysterium och rent praktiskt som en förunderlig värld med sitt helt egna liv.
 13. Efter tre timmar var presidenterna klara med toppmötet i eleganta Villa la Grange vid Genèvesjön.
 14. Bonterra Zinfandel 2018 USA, Mendocino, 139 kr, SB 22620 Ekologisk långkörare på Systembolaget där zinfandeldruvan presenteras i en hyfsat elegant stil.
 15. Inte lika elegant, men vad ska man göra? Coronapandemin gör avtryck även på Kungliga slottet i Stockholm.
 16. ” Det är ett elegant grepp, och intressant nog precis samma berättarteknik Annika Thor valde när hon återberättade Iliaden och Odysséen i ”Odysseus pojke” som kom ut tidigare i höst.
 17. Det är riktigt elegant, säger Max Wilson, molekylärbiolog vid University of California, Santa Barbara, i en kommentar till tidskriften.
 18. Då kan man nämligen få klockan i en elegant blå färg, eller i en iögonfallande röd finish.
 19. Helt rätt plats för denna operaorkester, som visar fantastisk förmåga till jazzig swing, ledda av Joakim Hallin som också har gjort de eleganta arrangemangen.
 20. – Vi tyckte att det skulle vara trevligt att erbjuda en design som verkligen kan göra de flesta vardagsrum mer eleganta.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är flott en synonym till elegant. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?