emanera

Emanera är synonymt med komma från och härrör och kan beskrivas som ”härröra, härstamma, utflöda”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av emanera och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till emanera

härrör, komma från

Motsatsord till emanera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till emanera.

Vad betyder emanera?

  1. härröra, härstamma, utflöda

Exempel på hur ordet emanera kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet emanera används i svenska tidningar

  1. Förslaget emanerar från en jämlikhetsutredning där LO pekar på att arbetarföräldrar inte på samma sätta som resursstarka föräldrar kan ge sina barn en aktiv och stimulerande fritid.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till emanera är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är komma från en synonym till emanera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.