Synonymer till emu

Emu kan beskrivas som ”en fågelart (Dromaius novaehollandiae) inom familjen emuer (Dromaiidae) inom ordningen kasuarfåglar (Casuariiformes); individ av denna art”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av emu samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till emu

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till emu.

Vad är motsatsen till emu?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till emu.

Vad betyder emu?

 1. en fågelart (Dromaius novaehollandiae) inom familjen emuer (Dromaiidae) inom ordningen kasuarfåglar (Casuariiformes); individ av denna art

Hur kan ordet emu användas?

Det saknas exempel på hur emu kan användas.

Hur används ordet emu i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet emu används i vanlig text.

 1. Sköldpaddor, en emu och de övriga djuren som överlevt skickas till ett räddningscenter för djur i Jordanien, enligt djurskyddsorganisationen The Four Paws.

Synonymer till EMU

EMU kan beskrivas som ”en fågelart (Dromaius novaehollandiae) inom familjen emuer (Dromaiidae) inom ordningen kasuarfåglar (Casuariiformes); individ av denna art”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av EMU samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till EMU

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till EMU.

Vad är motsatsen till EMU?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till EMU.

Vad betyder EMU?

 1. en fågelart (Dromaius novaehollandiae) inom familjen emuer (Dromaiidae) inom ordningen kasuarfåglar (Casuariiformes); individ av denna art

Hur kan ordet EMU användas?

Det saknas exempel på hur EMU kan användas.

Hur används ordet EMU i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet EMU används i vanlig text.

 1. Vid en middag ska ministrarna från Sverige, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Nederländerna och Irland diskutera fördjupningen av EMU.
 2. Nu kommer mycket i fördjupningen av EMU  att handla om ökade regleringar, en gemensam finansminister, många vill att EU ska ha beskattningsrätt.
 3. Efter förlusten med 33,9 procent mot 66,1 procent för Macron har Le Pen tonat ner kritiken mot den europeiska valutaunionen EMU och i stället lagt ännu större vikt på invandringskritik och frågor om lag och rätt.
 4. Finansministrarnas diskussion om hur EMU ska fördjupas tar nu vid efter eurotoppmötet den 15 december, som sade att EU bör prioritera områden där EU–länderna lättare kan enas – om bankunionen och räddningsfonden ESM.
 5. Vidare stödjer IMF en fördjupning av EMU med ett fullbordande av bankunionen som prioritering.
 6. För det är tydligt att det här är en fråga med potential att till och med splittra partiet om den på allvar kom upp på bordet, likt frågorna om medlemskap i EU respektive EMU var nära att göra på sin tid.
 7. Eurostat rapporterade att producentpriserna i EMU ökade 0,6 procent under september, mer än väntade 0,4 procent.
 8. Det preliminära sammanvägda inköpsindexet för EMU steg i augusti till 53,3 jämfört med 53,2 föregående månad, väntat var 53,1.
 9. * EMU, världens näst största ekonomiska union, har en arbetslöshet på 10 procent, vilket visserligen är högt, men den har fallit med 2 procentenheter under senare år och frågan är om inte denna nivå är att betrakta som normal i en dysfunktionell ekonomi.
 10. Exporten till euroområdet sjönk med 8,5 procent i juni, medan exporten till länder utanför EMU steg med 3,8 procent.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet emu

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet emu.

Bild med texten emu