en droppe i havet

En droppe i havet är synonymt med en piss i Mississippi och kan beskrivas som ”(idiomatiskt) något som inte har någon som helst effekt, något som är helt försumbart”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av en droppe i havet och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till en droppe i havet

en piss i Mississippi

Motsatsord till en droppe i havet

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till en droppe i havet.

Vad betyder en droppe i havet?

  1. (idiomatiskt) något som inte har någon som helst effekt, något som är helt försumbart

Böjningar av en droppe i havet

  1. en droppe i havet

Exempel på hur frasen en droppe i havet kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen en droppe i havet används i svenska tidningar

  1. Beasley varnade vid en intervju i Canberra de europeiska ledarna för den destabilisering som sker i Sahel–området, och menar att flyktingkrisen i Syrienkrigets spår kan vara en droppe i havet i jämförelse, skriver Washington Post.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till en droppe i havet är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är en piss i Mississippi en synonym till en droppe i havet. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.