en passant

En passant kan beskrivas som ”(schack) drag där en bonde under vissa omständigheter kan slå en fientlig bonde som gått två steg, som om den i själva verket endast gått ett”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av en passant och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till en passant

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till en passant.

Motsatsord till en passant

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till en passant.

Vad betyder en passant?

  1. (schack) drag där en bonde under vissa omständigheter kan slå en fientlig bonde som gått två steg, som om den i själva verket endast gått ett

Böjningar av en passant

  1. en passant
  2. en passanten
  3. en passantens
  4. en passanter
  5. en passanterna
  6. en passanters
  7. en passants

Exempel på hur frasen en passant kan användas

Det saknas exempel.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till en passant är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.