en vacker dag

En vacker dag kan beskrivas som ”någon gång /i framtiden/, förr eller senare”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av en vacker dag och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till en vacker dag

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till en vacker dag.

Motsatsord till en vacker dag

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till en vacker dag.

Vad betyder en vacker dag?

  1. någon gång /i framtiden/, förr eller senare

Böjningar av en vacker dag

  1. en vacker dag

Exempel på hur frasen en vacker dag kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen en vacker dag används i svenska tidningar

  1. Det är dags att visa om den där miljöplanen går att hålla, annars kanske fossilbilsvurmaren en vacker dag själv blir till ett fossil.
  2. Jag omvärderade en hel del och kom så plötsligt en vacker dag till den bittra insikten att jag i kampen för Sovjetmakten hade försvarat en monstruös regim.
  3. Hon pluggade stats­vetenskap på Wellesley och hoppades en vacker dag bli Texas första latin­amerikanska kvinna i senaten någonsin.
  4. Av de träd som planterare sliter för att sätta i dag kommer en hel del avverkas och en vacker dag bli till höghus, broar, sporthallar, möbler och förpackningar som binder koldioxid och kan återvinnas.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till en vacker dag är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.