Synonymer till enbart

Vi känner till 5 synonymer till enbart. Ordet enbart är en synonym till endast och bara och kan beskrivas som ”bara; uteslutande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enbart samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enbart

 1. bara
 2. blott
 3. endast
 4. idel
 5. uteslutande

Vad är motsatsen till enbart?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enbart.

Vad betyder enbart?

 1. bara; uteslutande

Hur kan ordet enbart användas?

Följande exempelmeningar visar hur enbart kan användas.

 1. enbart i Göteborg ökade partiet med 5000 röster

Hur används ordet enbart i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enbart används i vanlig text.

 1. Hur som helst är Ken Ring medveten om att hans namn inte enbart medför positiva associationer.
 2. Att en e–legitimation är godkänd av svensk e–legitimation visar enbart hur bra den är på att identifiera personer och inget om huruvida den är lämpad för att framställa e–underskrifter, vilket i och för sig är helt rimligt.
 3. Och då menar jag manuell service inte enbart bankomater, för om elen är borta fungerar inte bankomaterna heller.
 4. I juni 2001 dömdes han för mord på Johan, och det blev det sista ouppklarade mord han dömdes för – i stort sett enbart med sina egna erkännanden som grund.
 5. På Tradera betalar säljaren en avgift men enbart vid försäljning.
 6. För enbart munskydd, det gör ingen skillnad.
 7. Enligt utrikeschef Pia Bernhardsson gör man en säkerhetsanalys timme för timme, och skickar enbart ut medarbetare som har relevant utbildning och erfarenhet.
 8. Stina Nilsson, som vanligt snabb i spåren, fick med sig ett felfritt första skytte och enbart en bom i stående, och lyckades därför möblera om rejält i toppen trots sitt sena startnummer.
 9. Men en sak är säker – den som enbart ser Marx som determinist, en flitig forskare i British Museums läsesal som tror sig ha upptäckt de objektiva lagar som styr samhällens utveckling mot slutmålet kommunismens paradis, den får anledning att tänka om.
 10. Inte enbart, men som grund.
 11. Den som önskar kan boka in sig enbart på kvällsspa för bad och ett glas i baren.
 12. Däremot kommer vi begränsa antalet belöningar för 1–days till enbart en per version/build”, skriver Google själva på sin säkerhetsblogg.
 13. Men väl framme i kvartsfinalheaten var det enbart Oskar Svensson som tog sig längre – med nöd och näppe.
 14. Man ska också vara medveten om att man inte längre kan vara säker på att data som drönaren samlat in enbart finns där, eller om den har hunnit skickas vidare.
 15. Ett undantag gäller för verksamheter som riktar sig till enbart barn och unga, som träningar och tävlingar.
 16. Premiärminister Boris Johnson är satt under hård press efter en rad avslöjanden om fester på 10 Downing Street under pandemin, både tillfällen där han deltog och andra med enbart anställda.
 17. I ”Löftet” har hon enbart jobbat med vintage– och secondhandkläder.
 18. Detta pristak har tagits fram enbart av personbils­skäl, men den eldrivna lätta lastbilen som är ett yrkes­redskap får samma begränsning.
 19. De ständiga avslöjandena om festandet i premiärministerns residens, som i brittisk media döpts till partygate, påverkar inte enbart premiärministern, utan hela det konservativa partiet.
 20. Modellen visar dock enbart utsläppen av koldioxid och räknar inte med klimatpåverkan från flygets utsläpp på hög höjd.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är endast en synonym till enbart. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på enbart

Bild till ordet enbart

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet enbart.

Bild med texten enbart