endast

Vi hittade 6 synonymer till endast. Ordet endast är en synonym till enkom och uteslutande och kan beskrivas som ”bara, enbart, blott”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av endast samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till endast?

 1. bara
 2. blott
 3. enbart
 4. enkom
 5. idel
 6. uteslutande

Vad är motsatsen till endast?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till endast.

Vad betyder endast?

 1. bara, enbart, blott

Hur böjs ordet endast?

 1. endast

Hur kan ordet ordet endast användas?

 1. på dörren satt en skylt med texten "Endast personal"

Hur används ordet ordet endast i svenska tidningar?

 1. Trots att NIA ”endast i undantagsfall kunnat tillstyrka förmedlingssätt” i Peru under början av 1990–talet lät Sverige adoptionerna fortgå.
 2. Hittills har dock endast ett fåtal anmält att de vill delta.
 3. Det hade dock börjat bra för Hammarby i matchen, där endast ära, tabellplaceringar och seedning i lottningen till svenska cupens gruppspel stod på spel.
 4. I nuläget är det endast bekräftat att högerbacken Tinnerholm lämnar efter tre och ett halvt år i klubben.
 5. – Sedan vill jag säga att det inte heller är endast symboliskt, för Trumps agerande borde inte heller passera förbi ostraffat.
 6. Av de fyra ledamöter som står på tur att avgå har endast Per Palmström sagt nej till att fortsätta.
 7. Mattan bevaras i magasin och visas endast vid speciella tillfällen.
 8. Mannen hade överklagat tingsrättens dom och yrkade på att han endast skulle dömas för grov våldtäkt.
 9. De linjer som går från England till Holland och Irland är nu endast fraktfartyg, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.
 10. Hackarna har hittills endast valt att angripa ett fåtal högprofilerade måltavlor, de flesta amerikanska försvars– och säkerhetsmyndigheter.
 11. Patienter från andra regioner kommer också endast att skickas till och från Stockholm för akut och nödvändig sjukvård, meddelade Eriksson.
 12. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.
 13. Det innebär att Modo endast saknar Tobias Viklund för tillfället.
 14. Men många länder saknar provtagningsmöjligheter eller testar endast svåra fall, vilket innebär mörkertal i statistiken.
 15. Före pandemin tog Lissabon emot omkring fyra miljoner turister om året, vilket är mycket för en stad med endast en halv miljon invånare.
 16. ”Allt är mörker och tomhet, endast då och då blixtrar tanken på självmord fram som den sista utvägen.
 17. – En slutsats är att det är viktigt att arbeta för förbättrad trafiksäkerhet för cykel generellt, inte endast för eldrivna enpersonfordon, säger Pernilla Bremer.
 18. Av dessa 359 appar är det bara 47 som följer Apple och Googles rekommendationer att endast samla data från Bluetooth och varna vid risk för exponering.
 19. Här spelar också en ny bildstabilisator in, som justerar sensorns position, där de flesta andra endast har rörlig lins eller digital rörelsekompensation.
 20. Är det en paketresa eller är det endast bokning av ett boende? Paketreselagen har ofta ett starkare skydd för konsumenten än vad enskilda avtalsvillkor har.


Mer information om endast och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är enkom en synonym till endast. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.