Synonymer till ene

Ene kan beskrivas som ”virke av trädet en”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ene samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till ene

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till ene.

Vad är motsatsen till ene?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ene.

Vad betyder ene?

 1. virke av trädet en

Hur kan ordet ene användas?

Det saknas exempel på hur ene kan användas.

Hur används ordet ene i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet ene används i vanlig text.

 1. De övriga två sitter i fängelse efter att ha blivit dömda för andra brott – den ene avtjänar ett femårigt straff för bland annat anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse och den andre ett tioårigt straff för mordförsök, skriver HD/Sydsvenskan.
 2. – Den enes död, den andres bröd.
 3. Den ene har stått i 35–40 år.
 4. Den ene av dem avled på fredagen.
 5. Den 5 december 2019 dödades två män, den ene i 40–årsåldern och den andre i 45–årsåldern, utanför en nattklubb på Slottsgatan i Norrköping.
 6. Den ene skriver att han kan protestera för det som han tror på, och fortfarande stödja andra som protesterar för det som de tror på.
 7. Men på begravningen för den ene bandgrundaren Malcolm Young 2017 kände hans bror, gitarristen Angus Young, att det kanske ändå var dags att klämma in sig i den karakteristiska skoluniformen en sista gång.
 8. Bland lynchningssugna bonnläppar, rasistiska vita småstadssnutar och människoätande monster letar en trio efter den enes försvunne far.
 9. – Den ene av dem lindrigt skadad, den andra mer allvarligt men i vilken omfattning som vet jag inte, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
 10. Den ene har en omloppstid på nio dagar, den andre 22 dagar.
 11. I en av filmerna syns upprinnelsen, när Brooks brottas med de två poliserna, får tag på den enes elchocksvapen och sedan försöker komma undan.
 12. På filmerna ser man hur Rayshard Brooks brottas med de två poliserna och får tag på den enes taser, ett elchocksvapen.
 13. – Eftersom tingsrätten släppte ut den ene åtalade mannen kort efter tingsrättsförhandlingen så var det ju väntat att han skulle frikännas.
 14. Sjukhuset uppger att tillståndet för den ene är stabilt.
 15. Den ene polisen försökte då få omkull 35–åringen på marken och i samband med detta fick han skärskador på halsen.
 16. Därefter skriver den ene ner det detaljerade manuset, i detta fall Wilhelm Behrman.
 17. På filmen ser man hur den ene gärningsmannen slår med yxan mot en av glasvitrinerna.
 18. Det ingår i vardagen att bomber sprängs, att våldet rycker än den ene, än den andre, samtidigt som mat ska ätas och småsyskon passas.
 19. De bägge åtalade har saudiarabisk bakgrund, även om den ene är amerikansk medborgare, och det är inte osannolikt att de kan ha pressats av den saudiska regimen till att leverera data om Twitteranställda som på något sätt intresserar regimen.
 20. Två misstänkta män har gripits och häktats, och den ene har en ledarroll i en nazistgrupp.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet ene

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet ene.

Bild med texten ene