Synonymer till engagerande

Vi känner till 3 synonymer till engagerande. Ordet engagerande är en synonym till entusiasmerande och fängslande och kan beskrivas som ”det att engagera”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av engagerande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till engagerande

 1. entusiasmerande
 2. fängslande
 3. medryckande

Vad är motsatsen till engagerande?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till engagerande.

Vad betyder engagerande?

 1. det att engagera

Hur böjs engagerande?

 1. engagerande
 2. engageranden
 3. engagerandena
 4. engagerandenas
 5. engagerandens
 6. engagerandes
 7. engagerandet
 8. engagerandets

Hur kan ordet engagerande användas?

Det saknas exempel på hur engagerande kan användas.

Hur används ordet engagerande i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet engagerande används i vanlig text.

 1. Hon är en engagerande och innovativ ledare som tror starkt på sina medarbetare och har skapat forum för att de ska kunna sprida och utveckla sina idéer.
 2. Andra nyheter som Microsoft går ut med nu är inriktade på själva presentationerna och att dessa ska bli mer inkluderande och engagerande.
 3. – Jag vill tacka Rikard för ett mycket bra och engagerande arbete under åren som vi har arbetet tillsammans, men även för hans tidigare år i klubben.
 4. Det ska ju vara engagerande och så var det redan på 70–talet när vi varnade för freon och pratade om trafiksäkerhet med Olyckan, säger Lasse Åberg.
 5. En engagerande brandfackla som inte skulle kunna ligga bättre i tiden.
 6. Förhoppningen är att det ska bli en rolig, engagerande och personlig kundupplevelse och visionen är kunderna även kommer fungera som ambassadörer för det aktuella varumärket eller den aktuella butiken.
 7. Ocensurerat och oredigerat, men samtidigt engagerande och positivt,kommenterar Brand Unions cretive director Linus Östberg i en kommentar.
 8. Det är högt i tak, Janne är väldigt engagerande.
 9. V60 är mindre och kompaktare än sina storasyskon vilket ger en fin känsla på vägen och engagerande körning, särskilt med en effektstark motor under huven.
 10. Anna–Sara hade en underbar förmåga att få sina medmänniskor att trivas och hon delade med sig av sina stora kunskaper om konst och kultur på ett mycket engagerande och inspirerande sätt.
 11. Den här dagen handlar det om säker informationshantering och Pierre Wettergren just använt Meetingsphere för en engagerande läraktivitet har.
 12. Oavsett etikett är ”(Big girls do big things)” en av de tråkigaste och rent ut sagt sämsta, minst engagerande och illusoriskt übersmarta föreställningar som jag har sett på riktigt länge.
 13. Han var en engagerande talare, som ofta kryddade sina framställningar med citat på dialekt eller på olika språk.
 14. Mediernas roll är avslöja nyheter och berätta viktiga och engagerande historier.
 15. I stället får vi en lagom engagerande kriminalhistoria som brottas med en alltför tydligt konstruerad intrig.
 16. En engagerande regissör som gör frihetslängtan universell.
 17. Med en stark kreativ drivkraft och fingertoppskänsla skapar hon engagerande och emotionella filmer för dess avsändare.
 18. Och jag hoppas att reklamen kommer att präglas av en vilja att nå ut till många, att den blir mer hjärtlig, uppriktig och engagerande.
 19. Samtidigt är det mänskligt engagerande dramer med hög igenkänningsfaktor.
 20. – Ja, i grunden handlar det om ett slags pervers humor men sedan måste ju historien också vara driven, engagerande och överraskande, säger Annabel Jones som också är seriens exekutiva producent.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är entusiasmerande en synonym till engagerande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på engagerande

Ord som slutar på engagerande