Synonymer till enhetschef

Vi känner till en synonym till enhetschef. Ordet enhetschef är synonymt med avdelningschef.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enhetschef samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enhetschef

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet enhetschef och kan ofta användas istället.

 1. avdelningschef

Vad är motsatsen till enhetschef?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enhetschef.

Vad betyder enhetschef?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av enhetschef.

Hur kan ordet enhetschef användas?

Det saknas exempel på hur enhetschef kan användas.

Hur används ordet enhetschef i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enhetschef används i vanlig text.

 1. – Det är aktörer som vill sabba för oss, säger Marcus Nilsson, enhetschef på Domstolsverkets kommunikationsavdelning.
 2. Det här ska vara en sista stödåtgärd så det är rimligt att det finns höga krav, säger Carin Clevesjö, enhetschef på Skolinspektionen.
 3. "Liksom föregående år framhåller kommunerna vikten av att erbjuda barn och unga i utsatta områden tillgång till fritidsaktiviteter, sysselsättning, stöd i skolan och individuellt stöd", förklarar Stina Isaksson, enhetschef på Socialstyrelsen i texten.
 4. "Det ska vara lätt att göra rätt för personalen", säger tillförordnad enhetschef Linn Sandmark i ett pressmeddelande.
 5. – Det känns otroligt skönt att vi har lyckats stoppa de här 15 vapnen från att komma in i landet och hamna i händerna på kriminella gäng, sa Kristian Johansson, enhetschef på tullkriminalen i ett pressmeddelande vid åtalet tidigare i mars.
 6. – Vi kommer inte att kunna förlora en massa pengar på det här, det backas av kapacitetsavgifterna, säger Mårten Bergman, enhetschef för transmission och elmarknad på Svenska kraftnät.
 7. Att eleven får förbereda talet hemma är naturligtvis en svaghet, säger Anders Boman, enhetschef på Skolverket.
 8. Det är hon och Niklas Ohrmér, enhetschef för datacenter och applikationsdrift, som i filmen berättar om det intensiva arbetet och de lärdomar man dragit av det inträffade.
 9. Tobias Edfast, enhetschef för nätutveckling vid Svenska kraftnät, bekräftar att det ännu inte är klart vilken typ av kärnkraft det rör sig om i Vattenfalls ansökan.
 10. De får ha umgänge med en förälder som utövar våld eller övergrepp och ytterst kan man utsättas för dödligt våld, säger Mikael Thörn, enhetschef jämställdhetsmyndigheten.
 11. "Produktionen från övriga kraftslag, inklusive havsbaserad vindkraft, förändras endast lite under perioden", säger Mattias Jonsson, enhetschef för elmarknadsanalys på Svenska kraftnät, i ett pressmeddelande.
 12. – Man ska inte behöva vara tuff för att komma till jobbet, säger Maria Lennborg Säleby, enhetschef för hemsjukvården i Nässjö kommun.
 13. – Det är en indikation på att någonting håller på att hända, säger Arbetsförmedlingens enhetschef Anders Ljungberg till Ekot.
 14. – Problemet är att den här typen av samfund kan driva skola och det är en politisk fråga, säger Helena Böethius, enhetschef vid Skolinspektionen, efter SVT visat henne innehållet i uppförandekoden.
 15. – Det bygger på att vi är tillsammans, att vi blir snabba, säger Thomas Knutsson, enhetschef på Jobbcenter.
 16. – Syftet är att få bukt på skillnader, förbättra kunskapen och sätta en standard, säger Anders Berg, enhetschef på Socialstyrelsen.
 17. Det finns inga regler som gör att vi skulle kunna gå på styrelsen, en ordförande eller en före detta ordförande, säger Peter von Wowern, enhetschef på Kammarkollegiet.
 18. Nu har de letat sig norrut och skapat oro bland invånarna, enligt Xavier de Maupeou, enhetschef på teknik och skötsel på Göteborgs stad.
 19. Susanne Dagnekvist, enhetschef på markavtalsenheten på Fastighets– och gatukontoret, bekräftar att kommunen har tittat på det internt.
 20. – Vi såg ett behov av vägledning, säger Mattias Fredricson, Socialstyrelsens enhetschef med ansvar för screening.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är avdelningschef en synonym till enhetschef. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet enhetschef

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet enhetschef.

Bild med texten enhetschef