Synonymer till enkla

Enkla kan beskrivas som ”göra enklare utan att grundfunktionen upphör”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enkla samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enkla

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till enkla.

Vad är motsatsen till enkla?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enkla.

Vad betyder enkla?

 1. göra enklare utan att grundfunktionen upphör

Hur böjs enkla?

 1. enkla
 2. enklad
 3. enklade
 4. enklades
 5. enklar
 6. enklas
 7. enklat
 8. enklats

Hur kan ordet enkla användas?

Det saknas exempel på hur enkla kan användas.

Hur används ordet enkla i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enkla används i vanlig text.

 1. Mina tårar rann för att jag visste, men ville inte säga av den enkla anledningen att hon ser ut som mig och de som föll offer för Kronan–terroristen.
 2. De kunskapsstöd som myndigheten tagit fram bedöms vara bra men är inte alltid helt enkla att implementera i verkligheten.
 3. Med kokboken ”Vego med fem ingredienser” guidar Maria Zihammou oss tillbaka till den enkla, goda vardagsmaten med få råvaror.
 4. De svåra stegen från enkla exempel till något som faktiskt gör vad man behöver, och den frustrerande känslan när man sitter med något och ännu inte har fått några resultat.
 5. Det kan också handla om enkla saker som uppgraderingar av potenta serviceverktyg som kan skydda när en systemlösning attackeras.
 6. I Stockholm kan man betala med betalkortet i spärrarna och i princip i hela landet har man olika, ganska enkla applösningar som gör det möjligt att via sin telefon köpa en biljett.
 7. I och med att jag hör poesin som en sammanhållen stämma blir de olika spåren – minnen, listor, referenser, sömnlös nutid – enkla att följa och läsupplevelsen kommer nära känslan av direkt kontakt.
 8. Men i de flesta fall finns ganska enkla lösningar på de praktiska problem som kan uppstå, menar Charlotte Petersson Troije.
 9. – Det finns inget annat land i världen där man kan betala så höga belopp och så stora volymer med så enkla förfalskningar, säger sedelexperten.
 10. – De muslimska aktivisterna sa att ”Vi tänker inte låta oss splittras med så här enkla medel” utan de höll ihop och stod upp för varandra.
 11. Perurban hyr den lilla enkla backstugan som redan på 1800–talet beboddes av fattigt folk.
 12. Och så var han konstnärligt lagd, en otroligt mångkunnig person trots sin enkla bakgrund.
 13. Det förekommer att programmeringskunniga utredare i frustration själva sätter ihop enkla makron för att nödtorftigt försöka snabba upp processen och få lite automatik i stenålderssystemet – som att laga bilen med tejp och piprensare.
 14. Med enkla medel går det ofta att flytta ormarna till en plats där de inte stör eller utgör någon fara.
 15. Så även om det kommer att finnas några enkla AI som används för att optimera vattenanvändningen på gårdar eller för att hantera andra begränsade resurser, tror jag att det mesta kommer att användas på människor.
 16. Hon kom från enkla förhållanden i Norrland och hade ingen erfarenhet, men tillsammans med fabrikschefen Åke drev de Sabis på sunt förnuft, berättar Caroline.
 17. Min barndoms somrars enkla lycka var att mamma och pappa, som lärare, var hemma hela loven Jag cyklade upp och ner för vår gata, i timmar.
 18. En del transformationer som man använder för att skapa nya egenskaper eller för att minska dimensionaliteten bland egenskapsvektorerna är rätt enkla.
 19. Max Schrems som är ordförande för Noyb säger i en kommentar att företag har en skyldighet att göra integritetsfrågorna så enkla som möjligt men att en del i stället ”försöker med allt för att göra integritet till besvär”.
 20. Istället finns det ett vandrarhem, en liten camping, ett gäng enkla stiftelseägda stugor utan rinnande vatten, och så finns den omtalade tältbyn.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på enkla

Ord som slutar på enkla