Synonymer till enklav

Vi känner till 2 synonymer till enklav. Ordet enklav är en synonym till tangent och distrikt och kan bland annat beskrivas som ”del av en stat som omges av en annan stat (andra stater)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enklav samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enklav

 1. distrikt
 2. tangent

Vad är motsatsen till enklav?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enklav.

Vad betyder enklav?

 1. del av en stat som omges av en annan stat (andra stater)
 2. tangent

Hur böjs enklav?

 1. enklav
 2. enklaven
 3. enklavens
 4. enklaver
 5. enklaverna
 6. enklavernas
 7. enklavers
 8. enklavs

Hur kan ordet enklav användas?

Följande exempelmeningar visar hur enklav kan användas.

 1. Kaliningrad, den ryska enklaven mellan Litauen och Polen

Hur används ordet enklav i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enklav används i vanlig text.

 1. Med hjälp av Nato ska då enklavens stormtrupper kliva in och göra det som krävs.
 2. Marocko släppte på gränskontrollen och på ett dygn tog sig 8 000 migranter över till den spanska enklaven Ceuta.
 3. Enligt världshälsoorganisationen WHO har enklaven med två miljoner invånare tagit emot 122 000 covidvaccindoser, men bara hälften av dem har använts.
 4. Antalet migranter som tagit sig från Marocko till den närliggande spanska enklaven Ceuta har passerat 5 000, vilket är rekordmånga för ett enskilt dygn.
 5. Den humanitära situationen är akut, dessutom i en pågående pandemi med en andra våg som slår hårt mot enklaven där få har kunnat få vaccin jämfört med i Israel.
 6. Strider om enklaven blossade upp på nytt för sex veckor sedan och fler än 1 000 människor rapporteras ha blivit dödade sedan dess.
 7. I etniska föreningar och sammanslutningar som lever som enklaver till exempel.
 8. Barn till två psykoterapeuter som tillhör den lilla enklav av progressiva liberaler med en kärlek till Freud och den gamla världens tänkande och som etablerat sig i staden på grund av det institut för psykiskt läkande som grundats där efter kriget.
 9. Varhelst infödda befolkningar ännu finns kvar, finns där också en motsvarande enklav av biologisk mångfald.
 10. Enligt Merkel har alla de stater som stött konfliktens bägge parter, den så kallade GNA–regeringen, som styr en enklav kring Tripoli, och LNA–milisernas befälhavare Khalifa Haftar, accepterat villkoren.
 11. En enklav som anpassas för att locka européer, amerikaner, afrikaner, asiater och andra som aldrig skulle acceptera att leva under landets wahhabitiska, ålderdomliga, förtryckande styre.
 12. Peter Handke har varit en återkommande gäst i den lilla serbiska enklaven Velika Hoca i Kosovo.
 13. Hildegard Schmidt växte upp i Östtyskland i det som kallades för spärrområde, en hårt bevakad enklav alldeles intill järnridån dit endast de med godkända dokument och rätt stämplar släpptes in.
 14. Den turkiska regeringen vill inte heller ha en kurdisk enklav som närmaste granne.
 15. – Orten har splittrats i etniska enklaver.
 16. Det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), baserat i Storbritannien, uppger att fler än 50 personer skadades i attacken mot enklaven, i dessa dagar under hård press från regeringssidans styrkor.
 17. Familjen är armenisk och Madelena föddes i mitt i kriget, det som rasade i Nagorno–Karabach, en armenisk enklav i Azerbajdzjan.
 18. Under de senaste tre veckornas strider har armén intagit mer än hälften av den rebellhållna enklaven och splittrat den resterande delen i tre isolerade områden.
 19. Enligt syriska armén är man nära att dela enklaven i två, och att det lilla området däremellan är under konstant beskjutning.
 20. En konvoj med förnödenheter har på fredagen nått katastrofdrabbade enklaven Ghouta, enligt Röda korsets uppgifter till Reuters.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är tangent en synonym till enklav. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?