Synonymer till enlighet

Enlighet kan beskrivas som ”överensstämmelse, likhet”. Ordet används i uttrycket ”i enlighet med (avtalet)” som betyder ”enligt (avtalet)”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enlighet samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enlighet

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till enlighet.

Vad är motsatsen till enlighet?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enlighet.

Vad betyder enlighet?

 1. överensstämmelse, likhet

Hur används ordet enlighet i uttryck?

 1. i enlighet med (avtalet) = enligt (avtalet)

Hur kan ordet enlighet användas?

Det saknas exempel på hur enlighet kan användas.

Hur används ordet enlighet i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enlighet används i vanlig text.

 1. Kommissionen säger sig ha sänt en formell begäran till X om att få information i ämnet, i enlighet med EU–förordningen Digital services act (DSA) från 2020.

  www.gp.se | 13 okt. 2023

 2. Lotta Edholm tillägger att det är viktigt att få bort alla skolor som bedriver undervisning som inte är i enlighet med lagstiftningen.

  www.dn.se | 10 okt. 2023

 3. Allt i enlighet med en rad vägledande principer såsom inkludering, gemensamma ansträngningar, deltagande och radikalt självförverkligande – saker som låter spännande i teorin men som i praktiken lockar till sig de mest vedervärdigt självupptagna typer.

  www.dn.se | 10 sep. 2023

 4. – Informationskonsumenter och företagsledare behöver en helt annan analytisk verktygslåda än vad datavetare behöver, och det är viktigt att linjera verktygen i enlighet med de behov som företaget har, säger John Walton.

  cio.idg.se | 18 maj 2023

 5. Det var i enlighet med den folkkäre skådespelaren och artisten Taubes vilja som askan spreds för vinden på Nämdöfjärden, utanför det omsjungna Sjösala.

  www.dn.se | 14 maj 2023

 6. Ett av skälen angavs vara att kvinnor i enlighet med principen om självbestämmande och autonomi borde ha rätten att själva bestämma över sina kroppar.

  www.svd.se | 12 maj 2023

 7. Tietoevry skriver i ett pressmeddelande att processerna kommer genomföras i enlighet med lagstiftning och praxis i respektive land, och att det beräknas ske gradvis under året, med fokus på andra och tredje kvartalet.

  computersweden.idg.se | 4 maj 2023

 8. I vanlig ordning deltar Sverige fullt ut i Natomötet, i enlighet med den status som blivande medlem – invitee på engelska – som man fick i fjol somras.

  www.gp.se | 3 apr. 2023

 9. – Alla avtal som undertecknats mellan Disney och distriktet är tillämpliga, och de diskuterades och godkändes i öppna, notarieförda och offentliga forum i enlighet med Floridas offentlighetslag, säger Disneyföreträdare i ett uttalande.

  www.dn.se | 3 apr. 2023

 10. – Tillståndsprocesser hanteras i enlighet med de bestämmelser som vi har.

  www.svd.se | 24 feb. 2023

 11. Den föreslagna modellen med elstöd finansierat av så kallade flaskhalsintäkter är i enlighet med regelverket.

  www.svd.se | 3 feb. 2023

 12. Vi lever upp till alla formella kriterier och regeringen arbetar i enlighet med den överenskommelse som slöts i somras, säger Magdalena Andersson.

  www.svt.se | 24 jan. 2023

 13. – Om delningen genomförs som planerat avser KPY, i enlighet med sin ägarpolicy, att söka affärs– och ägarpartners för båda företagen för att stärka deras lönsamma tillväxt.

  computersweden.idg.se | 2 dec. 2022

 14. “Uppförandekoden anger specifikt att den ska ’tolkas och tillämpas i enlighet med gällande lokala lagar’ vilket innebär att svensk lag och relevanta styrdokument för skolor prioriteras och att allt som strider mot dessa inte tillämpas.

  www.svt.se | 13 nov. 2022

 15. Region Stockholm har, enligt budgettexten, under 2023 och 2024 inte förutsättningar att nå en ekonomi i balans i enlighet med kommunallagens krav.

  www.dn.se | 9 nov. 2022

 16. Där står det angivet att Sverige ska ta itu med Turkiets utvisningsbegäranden av terrormisstänkta ”snabbt och noggrant” i enlighet med internationella konventioner, men det finns inget som anger om Sverige förbinder sig att lämna ut personer.

  www.svt.se | 3 nov. 2022

 17. – De blir bötfällda och därefter utvisade från landet i enlighet med utlänningslagens paragraf 121 och måste lämna riket, säger polisåklagare Agnes Klem till Avisa Oslo på söndagen.

  www.svd.se | 30 okt. 2022

 18. Vi har därför påbörjat en process hos partiets medlemsutskott där ärendet kommer att utredas i enlighet med våra interna rutiner.

  www.gp.se | 28 okt. 2022

 19. Han har ju gjort förfärligt fel på väldigt många sätt och brutit både mot ett antal regler, lagar och förhållningar – och framför allt inte handlat i enlighet med god medicinsk etik.

  www.gp.se | 16 juni 2022

 20. ”Därför arbetar vi för att utvisningarna kan äga rum på ett säkert och kontrollerat sätt och i enlighet med gängse internationell praxis.

  www.svd.se | 20 okt. 2021

Innehåll på sidan

Hjälp till att lära upp ordgurun

Är "måldomare" ett svar på korsordsfrågan "funktionär"?

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på enlighet

Bild till ordet enlighet

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet enlighet.

Bild med texten enlighet