enligt

Enligt är synonymt med i enlighet med och à la och kan beskrivas som ”i överensstämmelse med, efter”. Ordet används i uttrycket ”enligt uppgift” som betyder ”enligt vad som berättas”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enligt och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till enligt

i enlighet med, à la

Motsatsord till enligt

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enligt.

Vad betyder enligt?

 1. i överensstämmelse med, efter

Hur används enligt i uttryck?

 1. enligt uppgift = enligt vad som berättas

Exempel på hur ordet enligt kan användas

 1. enligt de flesta forskare måste utsläppen av koldioxid minska

Exempel på hur ordet enligt används i svenska tidningar

 1. Demokrater är enligt undersökningen mer än 20 procentenheter mer benägna än republikaner – 75 procent jämfört med 53 procent – att uppge att de bär munskydd när de går utanför dörren.
 2. Guds förgreningar i huvudstaden ”föredrar attack som aktionsmetod”, enligt deras egna kanaler.
 3. Och enligt många bedömare en högst framkomlig väg när det gäller att bryta loss världen ur fossilberoendet.
 4. Om vi som samhälle inte förstår kopplingen är vi dömda att upprepa misstagen, enligt Rockström.
 5. Mannen i 30–årsåldern fick sin ena hand avhuggen enligt uppgifter från polisen.
 6. Vi har talat om detta många gånger och vår inställning är klar, sa Putin enligt statliga Ria Novosti.
 7. Järvaområdet hör till de stadsdelar i Region Stockholm med högst antal dödsfall i covid–19 relativt befolkningen, enligt siffror från regionen.
 8. Det nya regelverket blir indelat enligt ett ”trafikljus–system” rött, gult och grönt.
 9. Och enligt polisen har fler statyer i Köpenhamn nu försetts med ”olika fraser”.
 10. Elbilarna lanseras enligt plan men vägen till vinst är lång.
 11. Det fanns en känsla av panik i luften, sade Demir i rätten enligt nyhetsbyrån Reuters.
 12. Ett tiotal personer saknas, däribland tre personer vars hus begravts i ett skred, och flera befaras enligt japanska Kyodo News ha omkommit.
 13. Lagen omfattar även brott begångna utanför Hongkong, enligt den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.
 14. Minst fyra bilar har brunnit och 43 är kraftigt sotskadade, enligt en första bedömning.
 15. En majoritet av dem hade milda symtom, enligt Soo Aleman.
 16. Museet har under månaderna hittills förlorat över 40 miljoner euro i intäkter, enligt museets chef Jean–Luc Martinez.
 17. Flygbolaget ska halvera sina koldioxidutsläpp till 2030, jämfört med nivåerna 2018 enligt det slutgiltiga avtalet.
 18. Integrationen på tjänstesidan är enligt Mathias Folchi tämligen enkelt.
 19. I Sverige har runt 40 procent arbetat hemifrån sedan pandemin startade, enligt siffror från EU, och vi saknar att få arbeta tillsammans.
 20. Exakt vad som läggs in är upp till skolan enligt Paul Englis.
 21. CVE–2020–2021, som sårbarheten kallas, klassas enligt CVSSv3–säkerhetsskalan som en 10 av 10–sårbarhet, vilket innebär att den är enkel att utnyttja, inte kräver något avancerat tekniskt kunnande och går att använda direkt via internet.
 22. Vart tredje företag i Sverige startas av en kvinna och bara en procent av allt riskkapital i techbranschen går till bolag med kvinnliga grundare, enligt en granskning av Dagens industri.
 23. Men enligt Ukraine International Airlines var det inget fel på det tre år gamla planet.
 24. Anledningen var att reklamen lyfte fram att ta lån som ett problemfritt sätt att rädda sin ekonomi, enligt Daniel Karfs, som är biträdande Konsumentombudsman.
 25. I Norge har radioaktiv jod, jod–131 som finns i kärnreaktorer i drift, uppmätts på två stationer i Finnmark mellan den 2 och 8 juni, enligt den norska motsvarigheten till Strålsäkerhetsmyndigheten.
 26. Jag tänker inte tillåta några experiment här, i synnerhet inte sådana som rör barn, sade Duda häromdagen till anhängare enligt nyhetsbyrån Reuters.
 27. Region Blekinge och Region Kronoberg har uppgett att 25 procent av de coronatester som de har skickat med Postnord till SVA–laboratoriet i Uppsala har varit försenade, enligt Ann Lindberg, generaldirektör på myndigheten.
 28. En man i 50–årsåldern fick föras till sjukhus, men ska enligt polis inte ha varit allvarligt skadad.
 29. I nästa vecka faller temperaturen enligt prognosen till runt 20 grader och molnen breder ut sig i större utsträckning.
 30. Flera polispatruller är på plats, bostaden är avspärrad och förhör med vittnen hålls enligt polisens hemsida.
 31. Det gäller alla sjukdomar om man uppsökt läkare och fått vård eller behandling som journalförts, enligt Gabriella Hallberg.
 32. Andelen som väljer att handla på nätet har enligt Postnord stabiliserat sig kring att vara nästan fyra av fem tillfrågade svenskar, där det fortfarande är kvinnorna som i större utsträckning är representerade än männen.
 33. Detta är goda nyheter, enligt forskarna.
 34. DPC har än så länge inget besked om när den väntas vara färdig, enligt myndighetens kommunikationsansvarige Graham Doyle.
 35. Under två veckor i slutet av augusti är det endast Ringhals 3, Forsmark 1 och Forsmark 2 som är i drift enligt kärnkraftsägarnas plan.
 36. – Vi skulle också kunna låta el gå åt andra hållet, från serverhallens batterier ut till elnätet, men det är inte tillåtet enligt regelverket i Sverige, säger Ilari Alaperä, tillförordnad enhetschef på Fortum.
 37. Men vulkanens senaste utbrott år 2011 tvingade ändå Keflaviks flygplats att stänga temporärt, vilket stoppade omkring 900 flyg i Europa, enligt flygorganisationen Eurocontrol.
 38. I Göteborg var andelen som hade antikroppar 11,5 procent och i Malmö 5 procent, enligt Werlabs.
 39. Med en tidplan på sex år och en budget på 179 miljoner kronor blir det Sveriges största vattenvårdsprojekt i sitt slag, enligt länsstyrelserna.
 40. Och då kan man flytta fram den nya förlossningskliniken i några år, enligt det blågröna styret som ska klubba beslutet under tisdagen.
 41. Men tillsammans med kontrakten för fem andra spelare har det förlängts till slutet av augusti, enligt Milan–anknytna nyhetssajten Milan News.
 42. Regeringens beslut ger ökad arbetslöshet, enligt Hotell– och restaurangfacket.
 43. För närvarande finns nu 25 miljarder avsatta i ökade anslag för åren 2021–25, enligt regeringens budgetuppgörelse med samarbetspartierna C och L från augusti 2019.
 44. Men i de områden i Sverige som klassas som utsatta är synen på polisens arbete på tydlig uppgång, enligt en opinionsundersökning som Novus gjort på uppdrag av Stiftelsen The Global Village.
 45. Det är i de pågående överläggningarna om Sveriges framtida migrationspolitik som Centerpartiet öppnat upp mot Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, enligt Aftonbladet.
 46. En komplett havsbottenkarta kommer enligt Seabed 2030 öka kunskapen om vädersystem, havsnivåhöjningar, tsunamivågor och klimatförändringar.
 47. De frivilliga sjöräddarna i Uppsala vittnar om en tredubbling av larm till sjöräddningsstationen, enligt SVT Nyheter.
 48. Utvecklingen förvärrar krisen mellan regeringen och separatiströrelsen STC, som enligt egen utsago har börjat införa självstyre på ön.
 49. De andra som fördes till sjukhus är inte allvarligt skadade, enligt polisen.
 50. Det har enligt personalen nu fått konsekvenser för de patienter som vanligtvis har behov av dagliga kontakter för att få stöd och tillgång till medicinering mot sitt missbruk.
 51. Trots det såg det ut att vara färre än väntat i arenan, och många av dem som dykt upp bar inte munskydd, trots att sådana enligt kampanjen delades ut vid säkerhetskontrollerna.
 52. Det rör sig om minst åtta älgar, enligt Filip Ånöstam, jaktvårdskonsulent vid Jägareförbundet Dalarna.
 53. Resande från grannlandet Portugal får dock vänta till den 1 juli, enligt begäran av den portugisiska regeringen.
 54. – I praktiken hålls våra guldreserver i Bank of England gisslan av politiska fraktioner, säger Sarosh Zaiwalla som företräder Maduro–banken enligt The Guardian.
 55. Tre soldater dödades och tre andra skadades, enligt en militärofficer.
 56. Flickorna klarade sig utan fysiska skador efter händelsen men är enligt polisen skärrade.
 57. Videoinspelningar från platsen tycks enligt brittiska medier visa hur antiterrorpolis genomför en kontrollerad sprängning av ett föremål.
 58. "Polisen säkrar just nu spår och förhör fler än 20 människor som har gripits", säger stadens myndigheter i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AFP.
 59. En av dem uppges vara mer skadad än den andre, enligt Anna Westberg.
 60. Det har inte skett på minst 100 år enligt Reuters beräkningar utifrån data från amerikanska rymdstyrelsen Nasa.
 61. Minst åtta fastigheter vattenskadades i västra Blekinge under tidiga lördagen, enligt P4 Blekinge.
 62. Luftföroreningar orsakar drygt sju miljoner förtida dödsfall varje år dör, enligt Världshälsoorganisationen WHO.
 63. Säkerhetsrådet har huvudansvaret för att upprätthålla internationell fred och säkerhet, enligt FN–stadgan.
 64. Räddningstjänsten uppger för Upsala Nya Tidning att någonting kastats in i lägenheten, men exakt vad som hänt var enligt polisen vid 02–tiden fortsatt osäkert och lägenheten är avspärrad i väntan på teknisk undersökning.
 65. En del av förklaringen kan alltså vara en mäteffekt, enligt Hansson.
 66. Oavsett måste vården bli bättre på att ta hand om personer med psykisk ohälsa, enligt Danuta Wasserman.
 67. Mellan 30 och 34 miljoner beräknas vara under 18 år, enligt UNHCR.
 68. En del patienter som vårdas på sjukhus för covid–19 har tecken på hjärnskada, enligt en studie från Göteborgs universitet.
 69. Europa är pandemins epicentrum, enligt WHO.
 70. Att man blöder från någon del och faller i det här området och att blodstänken uppstår i samband med ett fall, svarade Sonny Björk då, enligt P4 Väst.
 71. Seriens innehåll ska utgöras av superhjälteäventyr och bära med sig budskap om vikten av hälsa, träning, näring, anti–mobbning och mångfald, enligt en projektbeskrivning.
 72. Men enligt kammaråklagare Paulina Brandberg dröjer det innan hon är redo att fatta ett sådant beslut.
 73. Men Ibrahimovic är inte längre ett alternativ, säger Bigon till den italienska radiokanalen Rai Radio 1 enligt Goal.
 74. Den enda slutsats som är möjlig att dra, enligt statsministern, är att vi behöver satsa mer på äldreomsorgen.
 75. UD fick däremot ingen information om att mötet skulle handla om Angela Guis far, den fängslade förläggaren Gui Minhai, enligt åtalet.
 76. I natt var det fortfarande oklart hur allvarliga pojkens skador är, men enligt presstjänsten intensivvårdas han.
 77. Vidare har åklagaren lagt fram bevis för att 23–åringen satt sina bara fötter i Wilmas blod – två vänsterfötter och en högerfot – vilket enligt åklagaren visar att pojkvännen befunnit sig på platsen när Wilma skadades och avled.
 78. Förklaringen är enligt statistikmyndigheten Rosstat ett nytt sätt att räkna.
 79. Det var väldigt skönt, säger 19–åringen efter matchen enligt NTB.
 80. Dagböckerna är viktiga inte minst för eftervården och kan enligt regionen förkorta rehabiliteringstiden.
 81. Det var ingen facklig strid, jag hade ungdomslön enligt avtalet, det var mer en protest över att de betalade mig som om jag inte kunde nåt.
 82. Hon efterlämnade en enorm bildskatt, som enligt testamentet inte fick skingras och visas först 20 år efter hennes död.
 83. De flesta protesterna genomfördes utan våldsamheter, men enligt Röda korset skadades över 120 personer i Tripoli där polisen använde gummiklädda kulor för att skingra folk.
 84. De gripna männen, som enligt uppgift till Expressen är i 20–årsåldern, 35–årsåldern, och 50–årsåldern.
 85. När de anlände till platsen gick mannen, enligt polisen, emot patrullen och det uppstod en ”hotfull situation”.
 86. Det här ska i sin tur göra bolaget mer kostnadseffektivt och miljövänligt, enligt vd Ethan Brown.
 87. Sony har enligt Bloomberg avböjt att kommentera uppgifterna.
 88. I polisens olycksstatistik i USA ligger personliga misstag gjorda av föraren bakom 90 procent av incidenterna enligt IIHS.
 89. Nu har tillverkaren avslöjat detaljer om sin kommande modell Elektron One, och enligt Motor1 får den tvåsitsiga super–elbilen en prislapp på mellan 3,4– till 3,6 miljoner kronor.
 90. Bolaget är certifierat enligt BF9K – ett lednings– och produktcertifieringssystem som ställer höga krav på kvalitet, miljö och arbetsmiljö.
 91. Kostnaderna har dock gått ned kraftigt de senaste åren, och legat på i snitt cirka 3,5 miljoner kronor per år de senaste fyra åren, enligt Ekot.
 92. I den 34 år gamla utredningen om mordet på Olof Palme kommer man inte runt en misstänkt gärningsman, enligt åklagaren.
 93. Att sanera en mask tar tid, tre dagar enligt Charlie Andersson.
 94. Då väntas Microsoft berätta om detaljerna kring Xbox Two, som enligt rykten också påstås vara två konsoler.
 95. Rättegången väntas pågå till december 2022, enligt ett uttalande från domstolen i München.
 96. Ett vaccin kan tidigast bli klart i slutet av 2020, enligt Världshälsoorganisationen WHO.
 97. I början av mars infördes strikta restriktioner för att stoppa virusspridningen i Polen, och jämfört med andra europeiska länder har man relativt få dödsfall – 1 157 enligt Johns Hopkins–universitetet.
 98. Vissa påstår sig också ha stulit polisers lösenord, vilket dock inte ska vara sant enligt Reuters.
 99. Detta enligt en amerikansk undersökning från konsultbolaget KPMG som Wall Street Journal tagit del av.
 100. Utifrån det ska sedan mjukvaran utvecklas för att i nästa fas användas skarpt enligt en utredning som rättsavdelningen vid Polisens nationella operativa avdelning gjort med anledning av det planerade testet och som Computer Sweden tidigare tagit del av.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till enligt är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är i enlighet med en synonym till enligt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Vad kollar andra på just nu?