enorm

Enorm är synonymt med gigantisk och jätte och kan beskrivas som ”mycket stor”. Ordet är motsatsen till mikroskopisk.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enorm och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Exempel på hur ordet enorm kan användas

 1. en enorm mängd människor såg programmet

Exempel på hur ordet enorm används i svenska tidningar

 1. Det innebär att turisterna får en tydlig vy över jordens rundning samt yttre rymdens enorma djup.
 2. I dag framställs 98 procent av all vätgas med hjälp av naturgas, men det forskas enormt på grönare alternativ.
 3. Där kan man ganska enkelt se att framgången i USA beror på nedstängningarna i Kanada som annars exporterar enorma mängder trä.
 4. – Ibrahimovic är en mästare, laget förbättrades enormt efter hans ankomst (i januari).
 5. I Bergamo, en av de städer i Europa som drabbats hårdast av det nya coronaviruset, var behoven enorma.
 6. Vi är medvetna om att detta är en enormt stor fråga för ledare som redan är hårt belastade.
 7. Krisen bär alltid med sig en enorm utvecklingspotential som lägger grunden för att vi till syvende och sist alltid är våra relationer.
 8. – Att vi har så enormt stora utmaningar samtidigt, och dessutom var det länge sedan den svenska modellen utmanats politiskt så mycket.
 9. Hon efterlämnade en enorm bildskatt, som enligt testamentet inte fick skingras och visas först 20 år efter hennes död.
 10. ”Har utvecklats enormt i klubben.
 11. Mordet på George Floyd av amerikansk polis har lett till en enorm proteströrelse, i och utanför USA.
 12. Ingen visste att en enorm struktur låg dold under marken – än mindre att det var det största och äldsta maya–bygget hittills, Det rapporterar Science News.
 13. Det har enorma konsekvenser för såväl mässarrangörer som utställare, besöksnäringen och samhället runtomkring, säger Peter Scott, direktör Mässor och Möten (industri) på Svenska Mässan.
 14. Med den enorma rymdfärjan hoppas man bland annat kunna frakta människor till Mars.
 15. Vi gör så enormt stora beräkningar och tidigare hade det krävt väldigt mycket serverkraft.
 16. På några år gick hon från gräsrotsorganisatör till Minnesotas representanthus, för att sedan driva en framgångsrik kampanj i kongressvalet 2018, en raketkarriär präglad av hennes stenhårda självförtroende och enorma symbolvärde vad gäller mångfald.
 17. I dag finns bara några hundratal arter kvar – men en gång i tiden var armfotingarna ett av jordens vanligaste djur, med en enorm artrikedom.
 18. Det har varit ett enormt tryck på den, säger Ulrica Sundholm.
 19. Öarna med hamn, landningsbana och byggnader skulle serva enorma vindkraftsparker med en kapacitet motsvarande tio stora havsbaserade vindkraftsparker.
 20. Många är enormt illa berörda.
 21. Det här innebär en enorm förändring på arbetsmarknaden, säger Tobias Baudin.
 22. Att följa historien bakom Circus of Books blir också en historisk resa genom de enorma förändringarna som skett inom bara en livstid, för homosexuella i USA och stora delar av resten av västvärlden.
 23. Det intressanta med Claes var att han fick ett så enormt genomslag när han blev utsedd till Jämo.
 24. Men det miljömässiga priset har varit enormt.
 25. På så vis kom det sig också att Haiti under mer än ett sekels tid, mellan 1825 och 1950, återbetalade en enorm offentlig skuld till de tidigare franska slavägarna.
 26. – Det är en enorm ära att bli vald.
 27. Våld mot kvinnor är en pandemi i sig, över hela världen, ett enormt problem! Och Kanada har i en utvärdering visat att sjukvårdskostnaderna för att hantera psykisk ohälsa minskade med åtta procent, till följd av ett lokalt införande av basinkomst.
 28. Diyari Mahmoud säger att många som kommer från Mellanöstern har en pappa som kämpat enormt och gjort stora uppoffringar för sin familj, och som får svårt att anpassa sig till den nya kulturen.
 29. Underhållsorganisationerna har därför enorma problem och det leder till stora onödiga förluster under en anläggnings livstidscykel, säger Matti Tuikkanen.
 30. Under hösten 2001 visade det sig att det var det minst skumma med Enrons affärer när det uppdagades att bolaget hade gömt enorma skulder i dotterbolag.
 31. Konsekvenserna för bland annat servicesektorn bedöms som enormt stora.
 32. Problemen är också långtifrån över för smartphone–tillverkarna – eller för den delen försäljningskanalen, som också påverkats enormt.
 33. Vi ser en enorm potential i att kunna utnyttja Google Clouds teknik för att förbättra kundernas resor, säger Anil Agarwal, vd för Capgemini i Skandinavien.
 34. Vilket enormt och oväntat gensvar jag fick!.
 35. Jag har länt honom sedan har var 16 år, den här lysande pojken med den enorma talangen, nerverna utanpå kroppen, men med det stora talangens sömngångaraktiga säkerhet”, säger han i ett meddelande till danska BT.
 36. Ett enormt stödpaket är säkrat till flygbolaget Air France, som liksom hela flygindustrin lider svåra kval sedan coronakrisen stoppat passagerartrafiken.
 37. Det finns enorma nyttor med det här, både vad gäller innovation, effektivisering men också ur ett demokratiskt perspektiv.
 38. Vad alla är överens om är att enorma summor pengar behövs för att ta Europa ur det som väntas bli den djupaste ekonomiska krisen sedan andra världskriget.
Ordet enorm uppdaterades 2020-06-25.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till enorm är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är gigantisk en synonym till enorm. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är mikroskopisk motsatsen till enorm.