Synonymer till enskild

Vi känner till 10 synonymer till enskild. Ordet enskild är en synonym till individuell och partikulär och kan bland annat beskrivas som ”privat; enstaka”. Ordet är motsatsen till offentlig.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enskild samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enskild

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet enskild och kan ofta användas istället.

 1. enstaka
 2. fristående
 3. individuell
 4. partikulär
 5. personlig
 6. privat
 7. separat
 8. singulär
 9. speciell
 10. särskild

Vilka ord betyder nästan samma sak som enskild?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till enskild. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. isolerad

Vad är motsatsen till enskild?

Motstatsord kallas även för antonymer och är ord med just motsatta betydelser.

 1. offentlig
 2. allmän

Vad betyder enskild?

 1. privat; enstaka
 2. som relaterar till endast en människa eller ett föremål, avskild, avskärmad; privat, privatägd

Hur kan ordet enskild användas?

Följande exempelmeningar visar hur enskild kan användas.

 1. ett enskilt samtal
 2. en enskild väg
 3. varje enskild medlem får säga vad han eller hon vill

Hur används ordet enskild i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enskild används i vanlig text.

 1. Postnord har inte uppfyllt lagkravet på att 95 procent av breven ska ha delats ut inom två dagar under någon enskild månad sedan maj 2022.
 2. I enskilda regioner är könsskillnaderna ännu större.
 3. Hon vill inte kommentera det enskilda fallet med att det görs onödiga artroskopier bland de privata vårdgivarna som ingår i vårdval ortopedi, men menar att det är allvarligt om vårdgivare inte följer Socialstyrelsens rekommendationer.
 4. – I nuläget är det ingenting som tyder på att det var något annat än en riktad attack mot en enskild person, säger Öhman.
 5. Om eleverna på en del gymnasier får betydligt högre betyg än jämnåriga som går i andra skolor, trots att de inte har bättre kunskaper, är det inte bara orättvist för den enskilde.
 6. För att komma runt det problemet har forskarna vid Karolinska institutet i Solna använt en indirekt enkätmetod som ska garantera att svaren inte kan kopplas till en enskild respondent.
 7. Böterna varierar mellan motsvarande 160 000 till 1,3 miljoner kronor för varje enskilt regelbrott, skriver Europatouren i ett pressmeddelande.
 8. Dels vad varje enskild organisation och dess it–avdelning kan göra för att skydda it–systemet, dels vad branschen och säkerhetsvärlden som helhet kan göra.
 9. Kostnaden för en enskild robot som avfyras av västlevererade luftförsvarssystemen Patriot och Nasam kan uppgå till miljontals dollar, skriver The Moscow Times.
 10. Sen kan enskilda avgångar som körs av Seko–anslutna lokförare också ställas in, säger Jarl Samuelsson, vd för Öresundstågen.
 11. Andelen studerande som använder både bidraget och lånedelen av studiemedlet har ökat de senaste tio åren, men förra årets ökning är den enskilt största på 25 år.
 12. Utan några enskilda rörelser som är statistiskt säkerställda i denna mätning jämfört med förra månaden, befästs ändå en bild av ett kraftfullt övertag för oppositionen.
 13. – Det är ofta en kedja från den enskilda stölden till grövre brottslighet, John Forsberg vid polisen.
 14. I väntan på ny regeringspolitik kan enskilda skolor redan nu slå vakt om varje barns rätt till ett skriftspråk.
 15. – Det här handlar om en enskild näringsidkare som hamnat väldigt olyckligt i kläm på grund av att staden under många år inte har agerat som man skulle.
 16. I dag är cirka 200 offentliga och enskilda (privata) arkiv­institutioners information hittbar via NAD, en siffra som alltså bör öka, inte minska, något som också förordades av arkiv­utredningen.
 17. – När enskild underrättelsepersonal utvisas kanske det inte har en avgörande effekt, men när så väldigt många gör det samtidigt i flera olika länder kan det försvåra och försvaga Rysslands insamling av underrättelser i Europa och Sverige.
 18. Frågan om omhändertagna barn hade legat och bubblat även tidigare, men fick fart bland annat genom att personer med miljontals följare på sociala medier uppmärksammade enskilda fall.
 19. ”Banksekretessen förhindrar oss från att uttala oss om enskilda kundrelationer, eller ens bekräfta att sådana eventuellt föreligger”, skriver John Zanchi på Handelsbankens pressavdelning i ett mejl.
 20. Endast en utmärkelse utdelas årligen, antingen till en enskild person eller till en mindre grupp personer om det finns särskilda skäl till detta.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är individuell en synonym till enskild. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser. T.ex. är offentlig motsatsen till enskild.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på enskild

Bild till ordet enskild

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet enskild.

Bild med texten enskild