Synonymer till enskilt

Vi känner till 2 synonymer till enskilt. Ordet enskilt är en synonym till privat och i enrum.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av enskilt samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till enskilt

Följande ord betyder ungefär det samma som ordet enskilt och kan ofta användas istället.

 1. i enrum
 2. privat

Vad är motsatsen till enskilt?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till enskilt.

Vad betyder enskilt?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av enskilt.

Hur kan ordet enskilt användas?

Det saknas exempel på hur enskilt kan användas.

Hur används ordet enskilt i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet enskilt används i vanlig text.

 1. Tidöpartierna är överens om att genomföra en omfattande förändring som bland annat innefattar ett tak för hur mycket bidrag ett enskilt hushåll kan få.
 2. Polisens säkerhetschef Ari Stenman var en av dem som polisanmälde Löfving, detta efter att han haft ett långt enskilt samtal med Linda Staaf, där hon påstod att de haft en destruktiv relation.
 3. Hon säger att hon utifrån sin roll som arbetsgivarföreträdare inte kan gå in på detaljer i ett enskilt personalärende men att den sparkade kvinnans uppgifter om att hon skulle ha varit ensam chef för 117 medarbetare inte stämmer.
 4. Idrottaren får poäng i varje enskilt test.
 5. I fjol torskade öborna bara tre hemmamatcher på hela säsongen vilket var den enskilt största anledningen till den framskjutna placeringen i ligan.
 6. – Vi gör individuella bedömningar i varje enskilt fall.
 7. Den enskilt viktigaste åtgärden för att fostra nya kulturarvsälskare är att skolklasser erbjuds kvalificerade guidningar till ett rimligt pris.
 8. Den enskilt största elboven är golvvärmen i badrummet.
 9. Efter det att forskarna renat fram dna–fragmenten och tidsbestämt sediment i vilket dna förvarats har de också jämfört varje enskilt fragment med ett bibliotek av dna som samlats in från dagens levande djur, växter och mikroorganismer.
 10. Det är betydande investeringar varav överföringsledningarna står för den enskilt största investeringen i spannet 1 till 2 miljarder kronor.
 11. Artikel 4 innebär att ett enskilt medlemsland kan begära samråd om det upplever ett hot från en yttre fiende, alltså att medlemsstaterna samlas och diskuterar en aktuell fråga.
 12. Data kan sammanställas från många källor och ge en mer detaljerad bild av en person än vad ett enskilt intrång skulle ge, varnar han, och intrång är tillräckligt vanliga för att detta ska vara ett verkligt hot.
 13. Vilken är den enskilt största satsningen (6,7 miljarder kronor)?.
 14. Den enskilt största satsningen är sänkningen av energiskatten på bensin och diesel.
 15. – Ja, om man genomför alla de här förslagen så får de – både enskilt och sammantaget – en väldigt, väldigt stor påverkan på oss, säger Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren.
 16. På fredag väntar ett enskilt möte mellan Stoltenberg och Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.
 17. Den dåliga luften i Indiens huvudstad New Delhi förkortar livslängden med tio år och är den enskilt värsta hälsofaran.
 18. Inget enskilt program gör anspråk på att vid varje tillfälle ge en heltäckande bild av världspolitikens alla skeenden.
 19. I en forskningsöversikt som publicerades av riksdagen i april i år konstateras att maktkoncentrationen till ett enskilt land – Kina – är mycket större inom de mineraler som behövs för energiomställningen, än inom olja och gas.
 20. – Jag hade velat gå fram ännu lite hårdare, även om det här är den enskilt största satsningen vi gör i budgetpropositionen, säger Oscar Sjöstedt.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är privat en synonym till enskilt. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Bild till ordet enskilt

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet enskilt.

Bild med texten enskilt