Synonymer till entusiasm

Vi känner till 13 synonymer till entusiasm. Ordet entusiasm är en synonym till förtjusning och hänförelse och kan bland annat beskrivas som ”förtjusning, hänförelse, iver”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av entusiasm samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till entusiasm

 1. begeistring
 2. eldhåg
 3. engagemang
 4. förtjusning
 5. glädje
 6. glöd
 7. hobby
 8. hänförelse
 9. håg
 10. intresse
 11. iver
 12. passion
 13. upphetsning

Vilka ord betyder nästan samma sak som entusiasm?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till entusiasm. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. munterhet
 2. upprymdhet
 3. lycklig
 4. lycka
 5. patos
 6. lidelse
 7. hetta

Vad är motsatsen till entusiasm?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till entusiasm.

Vad betyder entusiasm?

 1. förtjusning, hänförelse, iver
 2. det att vara entusiastisk

Hur böjs entusiasm?

 1. entusiasm
 2. entusiasmen
 3. entusiasmens
 4. entusiasms

Hur kan ordet entusiasm användas?

Följande exempelmeningar visar hur entusiasm kan användas.

 1. barnen klippte och klistrade med stor entusiasm

Hur används ordet entusiasm i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet entusiasm används i vanlig text.

 1. De hierarkiska ungdomsförbunden gjorde också sitt till för att dämpa rådens entusiasm över att faktiskt få vara med och bestämma, att flickskolorna stod utanför rörelsen bidrog också.
 2. Johanna Larsson säger att det är peppen och entusiasmen hos deltagarna som gör att det blir en kväll då de faktiskt tar natten tillbaka.
 3. Johnsons lyckönskningar möts dock inte enbart med entusiasm.
 4. Det är ingen hemlighet att den entusiasm och glädje som väcktes i Moskva när Donald Trump valdes till president 2016 tämligen snabbt svalnade.
 5. ” Du måste skapa engagemang, entusiasm, skapa ett genuint band till dina följare.
 6. Även byns minsta entreprenör, Johan Rudby, som slog upp en liten falafelkiosk nära torget ser framtiden med stor entusiasm.
 7. Många padelintressenter säger att det är det som är skillnaden – att padeln omges av en entusiasm – jämfört med till exempel tennis, eftersom det är så otroligt många privata aktörer som ger sig in i det och även namnstarka profiler som folk känner igen.
 8. Och forskarnas entusiasm tycks oförändrad inför den nya expedition som planeras till Venus 2025, då en specialutrustad mätsond kan ge mer besked om både mängden fosfin och andra ämnen runt den gåtfulla planeten.
 9. Men entusiasmen för Trump har dalat och flera framstående republikaner har gjort klart att de föredrar Joe Biden som president.
 10. Partierna ska vara mellanhand mellan medborgarna och den politiska makten men har svårt att få fram kandidater som väljarna känner entusiasm för.
 11. Och den kanske största glädjen känner han är barnens entusiasm.
 12. Beatrice Simonsson är full av entusiasm när hon kliver ut i sommarblåsten och visar oss ut på parkeringen vid biltillverkaren Polestars huvudkontor.
 13. Vi kompletterar varandra bra, hon har entusiasm och är en grym journalist medan jag har ett stort kontaktnät och mina erfarenheter,  säger Patrik Asplund.
 14. På ett socialt plan kan entusiasmen kring Folkhälsomyndighetens frontfigurer däremot fylla en väldigt positiv funktion.
 15. Efter en flera år lång hype kring självkörande fordon har entusiasmen falnat något.
 16. – Den är bitvis oerhört stillsam, bitvis intensiv och extatisk, med musik som nästan snubblar över sig själv av entusiasm.
 17. Epidemiologerna Erin Welsh och Erin Allmann går i varje avsnitt av podden ingående och med enorm entusiasm igenom en sjukdoms symptom, historia, spridning och hur den påverkat eller påverkar världen.
 18. Det går inte att med självaktning kalla vår lilla sånggrupp för skönsjungande, men varje nyårsafton framför vi vårt enda nummer med djup och äkta entusiasm.
 19. I dag är den jublande entusiasmen från Paris utplånad.
 20. Sverige driver sedan några år en uttalat feministisk utrikespoltik, något som Robert Rydberg säger sig känna entusiasm inför.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är förtjusning en synonym till entusiasm. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?