Synonymer till erforderlig

Används formellt.

Vi känner till 4 synonymer till erforderlig. Ordet erforderlig är en synonym till nödvändig och oumbärlig och kan bland annat beskrivas som ”som krävs, behövlig, nödvändig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av erforderlig samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till erforderlig

 1. behövlig
 2. nödvändig
 3. oumbärlig
 4. oundgänglig

Vilka ord betyder nästan samma sak som erforderlig?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till erforderlig. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. viktig

Vad är motsatsen till erforderlig?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till erforderlig.

Vad betyder erforderlig?

 1. som krävs, behövlig, nödvändig
 2. som erfordras till något

Hur böjs erforderlig?

 1. erforderlig
 2. erforderliga
 3. erforderligare
 4. erforderligast
 5. erforderligaste
 6. erforderlige
 7. erforderligt

Hur kan ordet erforderlig användas?

Följande exempelmeningar visar hur erforderlig kan användas.

 1. soldaterna försågs med erforderlig utrustning

Hur används ordet erforderlig i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet erforderlig används i vanlig text.

 1. ”Att tillståndsprövningen nu ska göras skyndsamt av regeringen som första instans, troligen utan erforderlig miljöbedömning av verksamhetens effekter på miljön – framför allt grundvatten – utgör en extraordinär lagstiftningsåtgärd.
 2. ”Vidare finns stora övervärden i varulager och fasta tillgångar som i erforderlig andel kan frigöras under rekonstruktionen.
 3. En skriftig bekräftelse skickas till överåklagaren, men de planerade förhören ställs in då man inte fått erforderliga tillstånd från Ecuador.
 4. De nya verktygen är beroende av annonsintäkter, så låt dem utveckla erforderliga utrymmen för historieberättande, istället för att som idag stympa historierna till att passa in i dåliga förutsättningar.
 5. Men ett test för att avgöra om man har erforderlig handstyrka för att avfyra ett vapen tar 30 sekunder att genomföra.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nödvändig en synonym till erforderlig. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?