erhålla

Synonymer till erhålla

begagna, , fånga, hösta in, inhösta, motta, mottaga, ta emot, uppstår, åtnjuta

Motsatsord till erhålla

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till erhålla.

Vad betyder erhålla?

Exempel på hur erhålla används i svenska tidningar

  1. Invent Medic har erhållit teckningsförbindelser om cirka 3,7 miljoner kronor och emissionsgarantier om cirka 20,7 miljoner kronor, motsvarande totalt cirka 82 procent av den initiala emissionen.
  2. I dag är den ryska regeringen en klubb av teknokrater som serverar instruktioner som erhållits från Kreml.
  3. För prestationen erhöll landslaget Bragdguldet.
  4. Verkstadsbolaget Valmet avancerade 2,7 procent, sedan bolaget uppgivit att Valmet erhållit en order på en mjukpappersmaskin.
  5. De försöker locka över kompetens från företag med erfarenhet av att arbeta med försvarsindustrin, och de arbetar också för att få sina egna anställda att erhålla de certifieringar som krävs för att arbeta med det här projektet.
  6. Tillståndsprövningen för en vindkraftpark i närliggande Blisterliden pågår och kan enligt Holmen troligen erhållas nästa år.
  7. Och erhållit nio Grammys, bland annat för sina inspelningar av Bartóks, Beethovens, Sjostakovitjs och Mendelssohns samtliga stråkkvartetter.
  8. Kinnevik handlas från och med onsdagen exklusive rätt att erhålla inlösenaktier vid utskiftningen av innehavet i Millicom.
  9. Under kommande kvartal kommer leveranser av H2PS–5 att genomföras och därmed slutbetalning från kund erhållas”, skriver Metacons vd Christopher Tornblom angående det grekiska dotterbolaget i delårsrapporten.
  10. Aktieägare som på avstämningsdagen innehar en aktie erhåller en teckningsrätt.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av erhålla

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är få en synonym till erhålla. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.