erodera

Synonymer till erodera

nöta

Motsatsord till erodera

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till erodera.

Vad betyder erodera?

 1. nöta bort

Exempel på hur erodera används i svenska tidningar

 1. Samsung såg ut att ha en bra position i februari då de har koncentrerat sin tillverkning till Sydkorea och Vietnam, men den fördelen eroderas då viruset spreds över världen.
 2. ”Faktabaserad kritik är nödvändig och viktig, men aggressiv och icke–faktabaserad kritik av ECB leder till att förtroendet för ECB och euron eroderas”, sade hon.
 3. Klimatkollapsen kommer att erodera den makten väldigt snabbt.
 4. Kenneth Nelson förklarar att ersättningen från a–kassan relativt sett har eroderats, och ersättningen har även skurits ned för de som är längre i arbetslöshet.
 5. Då hade den breda enigheten om färdriktningen eroderat.
 6. Det förtroendekapital som skulle behövas för att nu återta kontrollen över städer och stadsdelar eroderar för varje dag.
 7. Kristersson anser att förtroendekapitalet som skulle behövas för att återta kontroll över utsatta områden "eroderar för varje dag".
 8. Vi har inte råd med samma kaos som 2017 i år, det eroderar både organisationens effektivitet och medlemmarnas förtroende för den.
 9. – Men det skulle skapa en period av osäkerhet och det hopp och förtroende som sydafrikanerna har visat sedan vår konferens i december skulle eroderas.
 10. Men ännu allvarligare är att tilltron till samhällets beslutsfattande eroderas om beslutsprocessen inte kan leverera när det gäller bostadsförsörjning.
Källor


Föreslå nya synonymer

Hjälp till att bygga upp ordguruns ordförråd.
Föreslå nya synonymer, motsatsord och definitioner av erodera

Rapportera fel

Är det något som inte stämmer på den här sidan?
Rapportera fel

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är nöta en synonym till erodera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.