ett

Se även en.

Vi hittade en synonym till ett. Ordet ett är synonymt med en.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av ett samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till ett?

 1. en

Vad är motsatsen till ett?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till ett.

Vad betyder ett?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av ett.

Hur böjs ordet ett?

 1. ett

Hur kan ordet ordet ett användas?

Det saknas exempel.

Hur används ordet ordet ett i svenska tidningar?

 1. En av det brittiska konservativa partiets största donatorer, Lord Ashcroft, har enligt de läckta dokumenten haft mycket stora summor i ett skatteparadis.
 2. Fonden har sedan investerat stora summor i ett företag, Bright House, som sålde hushållsprodukter till låginkomsttagare till skyhöga räntor – upp till 99,9 procent – vilket gjorde att varorna i slutändan ostade många gånger mer än de gjort från början.
 3. Han skickade också med en bild på ett flygplan från lekhagen inne på Arlanda.
 4. Hemmaforwarden Muamer Tankovic jagade ett första allsvenskt mål – och han skulle inte behöva vänta särskilt länge då han efter tolv minuters spel gjorde det bästa han kunde göra av Mats Solheims delikata djupledscross.
 5. Det klarade laget på ett nästan imponerande vis.
 6. – Det var ett otroligt avslut på Friends i sista hemmamatchen, och det här var lika bra, sade publikfavoriten.
 7. I ett uttalande till reportrar i Tokyo sa Japans premiärminister Shinzo Abe att han välkomnade Donald Trumps besök i Japan och att de båda ”kommer att göra bandet mellan de båda länderna ännu starkare”, skriver Jiji press.
 8. Den unga kvinnan har själv berättat att männen vid ett tillfälle tog en paus med te och tuggtobak innan de fortsatte med övergreppet, skriver The Times of India.
 9. Vi tyckte att det var ett orättvist system som inte byggde på kompetens och erfarenhet.
 10. Kalle Holmberg gjorde ett av Norrköpings mål i 3–3–matchen mot Elfsborg i allsvenskans sista omgång.
 11. I midsommarveckan, dagen efter att 78–årige Bertil Gustafsson får sitt cancerbesked, skriver en av de högre cheferna för gastrokirurgen på Danderyds sjukhus ett mejl till Karolinska Huddinge.
 12. MFF–målskytten Berget är en av fem spelare i klubben som sitter på ett utgående kontrakt.
 13. En kommitté som tillsattes bara timmar tidigare på direkt order av kronprins Mohammed bin Salman genom ett kungligt dekret.
 14. Magdalena Andersson är inte förvånad över det nya stora avslöjandet, men säger att det pågår ett framgångsrikt internationellt arbete för att göra det svårare att smita undan skatt.
 15. – Jag tog den med vänstern, jag får göra det nu när jag haft lite problem med högern, sade tvåmålsskytten med ett leende till CMore.
 16. Dagens Nyheter berättade på lördagen om en pressad situation på Stockholms sjukhus med ett rekordstort antal inställda och uppskjutna operationer.
 17. Sverige kommer bland annat att prioritera frågan om att ambitionen i ländernas klimatarbete ska öka över tid, och att de globala översyner som ska ske utformas på ett sätt som leder till att ambitionerna höjs.
 18. – Västerländsk musik är främst till för att vara vacker, men vallåtsmusiken är egentligen till för att vara funktionell, som ett verktyg i arbetet på fäbodarna.
 19. När Emma var 16 år fick hon för första gången frågan om hon någon gång utsatts för ett sexuellt övergrepp.
 20. Östersundsspelarna har haft ett par intensiva dagar, från bortamatchen mot Athletic Bilbao i torsdags till Stadsparksvallen i Jönköping.


Mer information om ett och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är en en synonym till ett. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.