Synonymer till exekvera

Vi känner till 6 synonymer till exekvera. Ordet exekvera är en synonym till handlägga och pröva och kan beskrivas som ”genomföra, verkställa, framföra”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av exekvera samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till exekvera

 1. behandla
 2. dryfta
 3. handlägga
 4. hantera
 5. pröva
 6. vårda

Vilka ord betyder nästan samma sak som exekvera?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till exekvera. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. använda

Vad är motsatsen till exekvera?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till exekvera.

Vad betyder exekvera?

 1. genomföra, verkställa, framföra

Hur kan ordet exekvera användas?

Det saknas exempel på hur exekvera kan användas.

Hur används ordet exekvera i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet exekvera används i vanlig text.

 1. Den mindre detaljnivån möjliggör att man kan exekvera modeller mycket snabbare än i realtid och simulera till exempel ett produktflöde och hitta flaskhalsar.
 2. Nu går Microsoft ett steg längre och blockerar helt sonika Orion–applikationens binärer från att exekvera och lägger dem i karantän, detta genom tjänsten Microsoft Defender.
 3. Docker är ett system för så kallade containrar – små virtuella maskiner med applikationer, eller delar av applikationer som exekveras i sin egen avskilda miljö.
 4. CVE–2020–16875 är en minnesbugg i Microsoft Exchange som kan medföra att en angripare kan exekvera skadlig kod bara genom att skicka en epost till en sårbar Exchange–server.
 5. Sårbarheterna påverkar hur Windows RA hanterar minnet, men kräver att angriparen har rättigheter att exekvera kod på målsystemet.
 6. När bitcoin–protokollet började exekveras 2009 ersattes myntgrävarna med 50 bitcoin per block, och de efterföljande halveringarna har medfört att ersättningen sänkts till 25 och idag 12,5 bitcoin per block.
 7. Att exekvera främmande kod är ju närmast en definition av vad en webbläsare gör.
 8. En så kallad container är en slags virtuell maskin eller behållare som exekverar funktioner, ofta förknippade med serverlösa applikationer, webbapplikationer och mikrotjänster.
 9. Den attackerade organisationen har också lite bättre odds att motverka attacken genom att rätt konfigurerade klienter har, eller borde ha, begränsade möjligheter att installera och exekvera kod eller komma åt viktiga resurser.
 10. Som Catharina Backmans härligt knäppa lapidariska krumelurer tillägnade en tornedalisk anmoder, utsökt exekverade av norrbottniska NEO.
 11. Vi försöker exekvera på en plan att nå ungefär 200 miljarder i omsättning 2020 med tio procents marginal och vi kommer försöka leverera på det under 2018 och framöver, säger Börje Ekholm.
 12. Smarta, ibland invecklade, alltid drivna sketchmanus exekveras som världens lättaste sak.
 13. Allting är friktionsfritt exekverat, men så hade föreställningen också urpremiär i Malmö ifjol.
 14. Statusen som officiell börs ger IEX en rad fördelar, framför allt att mäklare måste exekvera order på IEX om priset där är det bästa för kunden.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är handlägga en synonym till exekvera. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som börjar på exekvera

Bild till ordet exekvera

Använd gärna bilden nedan om du vill länka till denna sida om ordet exekvera.

Bild med texten exekvera