Synonymer till experiment

Vi känner till 8 synonymer till experiment. Ordet experiment är en synonym till undersökning och studium och kan bland annat beskrivas som ”prov, försök ”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av experiment samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till experiment

 1. efterforskning
 2. examination
 3. försök
 4. laboration
 5. prov
 6. studium
 7. undersökning
 8. utredning

Vilka ord betyder nästan samma sak som experiment?

Detta är några av synonymerna till synonymerna ovan, alltså andrahands-synonymer till experiment. Kanske kan dessa hjälpa dig att hitta det du söker?

 1. tentamen
 2. test

Vad är motsatsen till experiment?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till experiment.

Vad betyder experiment?

 1. prov, försök 
 2. test som utförs under kontrollerade förhållanden för att demonstrera något eller undersöka ifall en hypotes är sann

Hur böjs experiment?

 1. experiment
 2. experimenten
 3. experimentens
 4. experimentet
 5. experimentets
 6. experiments

Hur kan ordet experiment användas?

Följande exempelmeningar visar hur experiment kan användas.

 1. ett fysikaliskt experiment
 2. många är kritiska mot medicinska experiment på djur

Hur används ordet experiment i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet experiment används i vanlig text.

 1. Under åren mellan 1953 och 1957 utförde Harlow och hans fru, Margaret, en lång rad experiment med apungar som togs från sina mödrar och ”uppfostrades” av olika icke–levande surrogatmödrar.
 2. Det finns en växande skara läkare som uttalar sig kritiskt om transprojektet, som säger upp sig från transkliniker, som kallar könsbytena på barnen för medicinska experiment.
 3. En sökning på kurser med lediga platser ger mer än 1 100 träffar, varav 190 är sommarkurser i bland annat akvarellmålning, textila experiment och arkeologi.
 4. På Vipeholm förekom medicinska experiment, misshandel och kränkningar på ett systematiskt sätt och det är många som tycker att staten borde träda fram, ta ansvar för det som skett och be berörda människor om ursäkt.
 5. Det är det som förklarat Riksbankens experiment med minusränta i fem år, som nu segat sig upp till nollränta.
 6. Dessutom säger Nicholas Wade att Shi Zhengli gjorde de här farliga experimenten i ett laboratorium av den lägre säkerhetsklassade graden, BSL2–labb.
 7. Det har gått fyra månader sedan experimentets början, och jag har samlat några hundra följare från hela världen.
 8. Övrig verksamhet är naturligtvis elproduktion, bolaget gör el och säljer vidare, samt Solparken som är en besökspark med mycket odling, experiment och utbildning.
 9. Men tanken är att experimentet ska bevisa att det går att skapa syre i stora mängder på planeten, vilket kan användas vid kommande Marsexpeditioner.
 10. Men inget är fullt så stillsamt som det berömda ”pitch drop experiment”, en livestream från ett experiment som startade 1927 och där det trögflytande materialet beck långsamt formar droppar.
 11. De klossliknande bildstoderna består av geometriska former, som i sin tur påminner om konkretisternas experiment med abstrakta, dynamiska ytor.
 12. Enligt Sanguine Security verkar tillvägagångssättet dock mest vara ett experiment som utförts på redan infekterade system.
 13. Svensk skola har blivit ett världsunikt experiment – på bekostnad av våra barns utbildning.
 14. Nasa har beställt åtta Fridge varav två är avsedda att användas för astronautmat på den internationella rymdstationen ISS och de återstående sex ska användas i experiment.
 15. Men att upptäcka flera vattenkällor tyder på att dammar kan bildas under Mars yta relativt enkelt, och att de kan vara relativt vanliga, menar Roberto Orosei, huvudansvarig för experimentet.
 16. – Sverige har gjort ett experiment utan att veta konsekvenserna med sin flockimmunitet.
 17. Viktor Säfve låter sig inspireras av naturskogen, som ju utvecklats under miljoner år och de har även lärt sig av andra odlares försök, egna experiment och inte minst genom att fortlöpande läsa vetenskapliga artiklar.
 18. Det är inte återkommande, men exempel som kan vittna om otryggheten är personer som varit med i medicinska experiment för att få in pengar.
 19. Det finns inte studerat på sjuka personer heller, det här är teori eller experiment på olika typer av material.
 20. Som en följd av hans experiment raffinerades utformningen ytterligare med en vinklad klinga, som också monterades högre upp än tidigare, för att även kunna skära igenom manliga offers mer bastanta halsar.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är undersökning en synonym till experiment. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.