Synonymer till extrem

Vi känner till 10 synonymer till extrem. Ordet extrem är en synonym till grotesk och ytterlig och kan bland annat beskrivas som ”överdriven, ytterlig”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av extrem samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till extrem

 1. enorm
 2. grotesk
 3. oerhörd
 4. omåttlig
 5. otrolig
 6. svulstig
 7. ytterlig
 8. ytterlighet
 9. ytterst
 10. överdriven

Vad är motsatsen till extrem?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till extrem.

Vad betyder extrem?

 1. överdriven, ytterlig
 2. ytterlig, som innehar vissa (typiska) egenskaper i mycket hög grad

Hur böjs extrem?

 1. extrem
 2. extrema
 3. extremare
 4. extremast
 5. extremaste
 6. extreme
 7. extremt

Hur kan ordet extrem användas?

Följande exempelmeningar visar hur extrem kan användas.

 1. Sverigedemokraternas extrema politiska åsikter

Hur används ordet extrem i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet extrem används i vanlig text.

 1. Bolaget har tittat på sin försäljningsstatistik som täcker olika delar av landet, och Fransson konstaterar att den rådande situationen är ganska extrem.
 2. Delta är en extremt välanpassad virusvariant.
 3. – Vi står upp för att vara ett alternativ med en vettig politik i mitten och inte de extrema partierna.
 4. Mandatfördelningen är visserligen 175–174 i socialdemokratisk favör, men med tanke på det extremt jämna läget i riksdagen är det inte otänkbart att han faktiskt skulle kunna bli vald.
 5. Dessutom har den extrema ökningen av antalet digitala möten minskat behovet av att resa, något som minskat koldioxidutsläppen.
 6. Inom techbranschen har begreppet metaverse blivit extremt hett för att beskriva framtidens internet.
 7. Rivian är ett extremt förhoppningsbolag.
 8. – Det här tycker jag själv är extremt intressant.
 9. För Tonga innebär klimatförändringarna ökad sårbarhet inför extrema väderhändelser som tropiska cykloner men också stigande havsnivåer, stigande temperaturer samt mer nederbörd – vilket i sin tur ökar risken för torka, översvämningar och korallblekning.
 10. WHO uppskattar att extrema bränder som härjade 2019 dödade eller fördrev omkring 3 miljarder djur i Australien, varva cirka 60 000 koalor.
 11. Många konsertbesökare har vittnat om extrem trängsel i fullständigt kaos, vilket gjort det omöjligt att komma upp igen om man sugits ned på marken.
 12. Men det extrema blir allt mer normalt.
 13. Man har försökt skala bort de mest extrema uttrycken, den öppna rasism och antisemitism som fanns under hennes fars tid som partiledare, och gradvis gått mot att försöka bli ett mer respektabelt parti som kan locka till sig traditionella högerväljare.
 14. Alla är så strömlinjeformade, särskilt i Stockholm, och det var inte Guido även om han kunde vara extremt påfrestande ibland.
 15. De menar att det skulle göra det lättare att punktmarkera individerna som står för det extrema våldet och kyla av konflikter.
 16. Dom är extremt smarta och hittar alltid ett sätt att undgå hunden.
 17. Enligt ett uttalande från räddningstjänsten var branden ”extremt häftig”.
 18. – Det vore en historisk felbedömning om EU nu säger att protokollet, som skrevs i extrem brådska i en tid av stor osäkerhet, aldrig kan förbättras, sade Frost.
 19. – Det är extremt dyrt nu att producera när energipriserna är väldigt höga, då det krävs väldigt mycket energi.
 20. – Om det är fler som är höger och till och med extrema som är kritiska till det som sker nu så är det snarare ett tecken på att vänstern är vilse än att jag och mina meningsfränder som står upp för mänskliga rättigheter är det.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är grotesk en synonym till extrem. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.