Synonymer till fåtölj

Vi känner till 2 synonymer till fåtölj. Ordet fåtölj är en synonym till länstol och stol och kan bland annat beskrivas som ”en sorts bekväm stol”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fåtölj samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fåtölj

 1. länstol
 2. stol

Vad är motsatsen till fåtölj?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fåtölj.

Vad betyder fåtölj?

 1. en sorts bekväm stol
 2. stol med armstöd

Hur böjs fåtölj?

 1. fåtölj
 2. fåtöljen
 3. fåtöljens
 4. fåtöljer
 5. fåtöljerna
 6. fåtöljernas
 7. fåtöljers
 8. fåtöljs

Hur kan ordet fåtölj användas?

Följande exempelmeningar visar hur fåtölj kan användas.

 1. hon sjönk ner i fåtöljen och satte på tv:n

Hur används ordet fåtölj i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fåtölj används i vanlig text.

 1. Jag sitter som en mycket gammaldagskonvalescent i fåtöljen med en filt över mig,läser om glaciärer och skriver.
 2. Och Suppanens ”Nomad Chair”, en fåtölj med minsta möjliga materialåtgång, kändes framtida.
 3. Gul tejp märkt caution stänger av 75 procents av fåtöljerna och jag måste bära ansiktsmask.
 4. Han sitter i en fåtölj i borgmästarhuset, där Portugals monarki störtades 1910.
 5. Den äldre, glasögonprydde mannen sitter bekvämt tillbakalutad i sin fåtölj och berättar om sina minnen från vintern 2020.
 6. Hon är rättspolitisk talesperson för Vänsterpartiet och har efter en lång arbetsdag sjunkit ner i en fåtölj i caféet i Riksdags­huset.
 7. Framför den blytunga crt–monitorn hade han placerat en rejäl joystick, och den knarriga datorstolen var ersatt av en ordentlig fåtölj.
 8. – Finns det något alternativ där som du tycker är närliggande? Skulle en fallskada kunna förklara det här?, frågade Beatrice Rämsell och syftade på de blodsbesudlingar som hittats vid en fåtölj i vardagsrummet.
 9. Sedan började han spontant applådera åt den kinesiska ledaren, där de satt i var sin stor gul fåtölj inför en samlad journalistkår.
 10. Efter att ha spenderat en livstid med att introducera naturen för tv–tittare vill David Attenborough att vi ska resa oss upp ur våra fåtöljer och hjälpa till att rädda den naturliga världen.
 11. Förmågan att resa sig från fåtöljen.
 12. Vilket val har då tungviktsboxaren? frågar ambassadör Gui Congyou retoriskt, samtidigt som han lutar sig framåt i den stora kinesiska fåtölj han sitter i.
 13. Bredvid fåtöljen fanns ett litet bord med en bordslampa och några sönderlästa böcker.
 14. Där satt konstaplar och utredare i fåtöljer och rökte, de hade öppnat kylskåpet och kikat, offret kunde ha flyttats.
 15. I en studio med tre grå fåtöljer har de under de senast tre åren pratat ocensurerat och personligt om exempelvis sexleksaker, slampighet, kondomskam, analsex, onani, polygami och inte minst om den kvinnliga orgasmen.
 16. Även Weinsteins assistenter fick skriva under tystnadsavtal – och de tipsade varandra om att alltid sätta sig i fåtöljen för att slippa närmanden i soffor.
 17. På bilden sitter han i en fåtölj och matar Sami med en nappflaska.
 18. Hon satte sig i en fåtölj.
 19. Cappuccinon är perfekt skummad och fåtöljerna är perfekt slitna.
 20. – Jag är glad över att du är vid liv, säger jag med ett skratt när vi bänkar oss i mjuka fåtöljer på ett lugnt ställe i lobbyn.


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är länstol en synonym till fåtölj. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?