Synonymer till fått

Se även får

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av fått samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Alla synonymer till fått

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till fått.

Vad är motsatsen till fått?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till fått.

Vad betyder fått?

Det saknas betydelser. Föreslå nya betydelser av fått.

Hur böjs fått?

 1. fått

Hur kan ordet fått användas?

Det saknas exempel på hur fått kan användas.

Hur används ordet fått i svenska tidningar?

Exemplen nedan är hämtade från svenska tidningar för att illustrera hur ordet fått används i vanlig text.

 1. Kriget i Georgien 2008, Rysslands annektering av Krim 2014 och kriget i östra Ukraina har satt den europeiska säkerhetsordningen i gungning, vilket har gjort att OSSE har fått en viktig roll.
 2. Många har också fått slopa sina utlandsresor under pandemin.
 3. Då hade många fått ta långa omvägar där trafiken länge stod stilla.
 4. Upptäckten har fått landet att skärpa inreserestriktionerna, och de kommande två veckorna krävs att alla anländande från utlandet isolerar sig i minst tio dagar.
 5. Annika Strandhäll ska ha fått två påminnelsebrev om räkningen, den 2 november respektive 12 november.
 6. – Med SAP Successfactors har vi fått en lösning som stöder huvudprocessen men också flera centrala hr–processer på Samhall.
 7. – Jag har fått leva ut min barndomsdröm i er klubb, det är något jag kommer bära med mig med stolthet i resten av mitt liv, säger han till klubbens hemsida.
 8. Året före hade han fått sitt stora genombrott när han och hästen Cold Play ingick i det svenska silverlaget i VM, och ekipaget också blev bästa svensk individuellt.
 9. Vi har också fått plocka ned folk med maskinstege från fönster och balkoner, personer som helt enkelt var nära att brinna upp annars.
 10. Företrädare för de stora världsreligionerna islam, kristendom och judendom har vid flera tillfällen uttalat sig positivt om organdonation efter döden, men det betyder inte att frågan fått en färdig lösning.
 11. Om du ska behandla en patient för covid–19 så måste du behandla en patient efter de har fått viruset.
 12. – Vi har fått många bilder från hela landet de senaste dagarna på detta, berättar Jannicke Geitskaret.
 13. Men nu har biljettköparna fått ett mejl från Live Nation om att festivalen ställs in.
 14. – Det är den enskilda artikel som fått absolut mest interaktioner i år med likes, kommentarer och delningar på Facebook med 45 000 interaktioner.
 15. I Västernorrland har bara 63 personer i åldersgruppen fått sin första spruta – medan grannlänet Jämtland toppar ligan med 66 procent i samma kategori.
 16. Aegirbio hade inte fått någon betalning i förskott.
 17. Utländska journalister har fått sina ackrediteringar indragna.
 18. Till vinnarna hörde flygplanstillverkaren Boeing som steg med 5,5 procent sedan bolaget fått nya beställningar och även är mitt uppe i förhandlingar med Saudi Arabian Airlines om en större order.
 19. Mannen ska ha utgett sig för att vara en annan person och hotat en kvinna som han fått kontakt med på en dejtingapp.
 20. Lars Söderfjell, aktiechef på Ålandsbanken, anser att Rivians kursuppgång har fått stor betydelse för Volvo Cars utifrån att bolaget äger 50 procent av Polestar som ska särnoteras på New York–börsen vi ett så kallat spac–bolag (Gores Guggenheim).


Vad är en synonym och ett motsatsord?

Ordet synonym kommer från de grekiska orden 'syn' (samman) och 'onoma' (namn). En synonym är alltså ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.

Du kanske också är intresserad av dessa ord?

Ord som slutar på fått