följa efter

Följa efter kan bland annat beskrivas som ”(bokstavligt) gå efter någon; gå eller på annat sätt röra sig framåt på ett sådant sätt att man alltid befinner sig där en annan person eller något annat föremål befann sig alldeles nyligen”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av följa efter och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till följa efter

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till följa efter.

Motsatsord till följa efter

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till följa efter.

Vad betyder följa efter?

 1. (bokstavligt) gå efter någon; gå eller på annat sätt röra sig framåt på ett sådant sätt att man alltid befinner sig där en annan person eller något annat föremål befann sig alldeles nyligen
 2. (överfört) göra samma sak som någon annan

Böjningar av följa efter

 1. efterföljd
 2. följa efter

Exempel på hur frasen följa efter kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen följa efter används i svenska tidningar

 1. – Det var djärvt och det var många som inte tog det på allvar internationellt när det började men Margot Wallström och Ann Linde har stått upp för den starkt och det har fått stor efterföljd.
 2. – Det är intressant, för när det ökar i Stockholm så brukar vi följa efter dem, säger han.
 3. Banker och bolåneinstitut väntas följa efter med åtminstone en mindre boräntehöjning.
 4. – Jag var rädd att personen skulle följa efter mig och kollade dörrlåset tio gånger innan jag somnade.
 5. Att följa efter USA och gå ur Världspostföreningen är i dagsläget inte aktuellt, i synnerhet inte med en övergångsregering.
 6. De senaste veckorna har flera offentliga personer, bland annat Gudrun Schyman, meddelat att de tänker sluta flyga och uppmanat andra att följa efter under initiativet  #jagstannarpåmarken.
 7. "Enligt mitt synsätt stärktes (yenen) som säker hamn i morse på oro för att ytterligare en börsnedgång kan följa efter publiceringen av januari–KPI", sade Qi Gao, valutastrateg vid Scotiabank i Singapore, till Financial Times.
 8. Enligt rapporten ska det exempelvis handla om att följa efter kvinnor på gatan, att stå i vägen för dem, och att fälla ”högljudda och olämpliga kommentarer om deras framtoning och fysik”.
 9. Det innebär att alla centralbanker måste snegla över på vad de andra gör och följa efter för att själva undvika att deras valuta blir dyrare.
 10. – De små centralbankerna blir som en liten jolle som tvingas följa efter de stora atlantångarna som sakta rör sig framåt, säger Robert Bergqvist.
 11. De små centralbankerna blir som en liten jolle som tvingas följa efter de stora atlantångarna som sakta rör sig framåt.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till följa efter är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.