följa med

Följa med är synonymt med hoppa på och hänga med och kan beskrivas som ”gå eller på annat sätt röra sig framåt på ett sådant sätt att man alltid befinner sig där en annan person eller något annat föremål befann sig alldeles nyligen eller samtidigt”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av följa med och se exempel på hur frasen används i det svenska språket.

Synonymer till följa med

hoppa på, hänga med

Motsatsord till följa med

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till följa med.

Vad betyder följa med?

 1. gå eller på annat sätt röra sig framåt på ett sådant sätt att man alltid befinner sig där en annan person eller något annat föremål befann sig alldeles nyligen eller samtidigt

Böjningar av följa med

 1. följa med

Exempel på hur frasen följa med kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur frasen följa med används i svenska tidningar

 1. Att följa med i denna berättelse om ensamhet och oförmåga är att oroligt famla i ett mörker efter ljus och räddning.
 2. Charlotte Kalla orkade inte följa med när slutstriden om bronsplatsen drog i gång under den sista kilometern och blev sjua.
 3. – Vi bor i ett avlångt, glesbefolkat land och flyget möjliggör för Sverige att kunna följa med i den globala utvecklingen.
 4. Alla fyra greps och fick följa med till polisstationen för förhör.
 5. – Dessutom fick han info om att han inte får träna med A–laget eller följa med på det planerade träningslägret i Australien i januari.
 6. – Museer som Röhsska, Nationalmuseum och Arkdes bär på en tradition, men vi måste också följa med i samtiden.
 7. – Vi har fått indikationer på att han väldigt gärna vill följa med oss, säger Janne Andersson.
 8. – En kvinna hade fått brännskador på en arm, men hon ville inte följa med till sjukhus, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst.
 9. Alla som är intresserade av att följa med är välkomna och enligt informationen på Svedala kommuns hemsida behövs ingen föranmälan.
 10. – En del kan följa med på utflykter och vara mer aktiva, andra kanske bara behöver lite närhet och bli smekta på kinden.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till följa med är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är hoppa på en synonym till följa med. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.