följande

Följande är synonymt med härnäst och nedandstående och kan bland annat beskrivas som ”som kommer härnäst, kommande”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av följande och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till följande

därnäst, därpå, efterföljande, härefter, härnäst, kommande, nedandstående, nedanstående, näst, nästa, nästföljande, nästkommande, påföljande

Motsatsord till följande

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till följande.

Vad betyder följande?

 1. som kommer härnäst, kommande
 2. som nämns eller kommer att inträffa (direkt) närmast efter i texten eller i tiden; vid uppräkning

Exempel på hur ordet följande kan användas

 1. hon hade för tunna kläder den kvällen och följande dag var hon sjuk

Exempel på hur ordet följande används i svenska tidningar

 1. De följande veckorna insjuknade 53 av körmedlemmarna i covid–19, var av tre hamnade på sjukhus och två dog.
 2. ” Det sa han om de följande också.
 3. Versionen var dock endast en bootleg (en inofficiell inspelning) av Lil Moseys kommande singel och försvann inom de följande dagarna från Spotify.
 4. Beslutat har enligt Paula Bieler skyndats på av att riksdagen i januari nekade henne ledighet för bröllop och följande smekmånad, från den 29 februari till den 31 mars.
 5. Vidare skriver bolaget att besparingspaket samt därmed följande organisationsförändring börjar bära frukt.
 6. Under de följande åren växer ett polisförakt fram bland unga i Biskopsgården.
 7. Det följande året försökte han fly in i missbruk och han försökte bedöva sina känslor med droger.
 8. Under de följande decennierna utvidgades Gunnar Myrdals perspektiv till hela världen.
 9. Den läggs dock ner följande år.
 10. Under de följande åren fick jag veta att han försökt ordna upp sin situation men att det varit för svårt.
 11. De följande inläggningarna upptäckte han i skoskåpet och under badkaret.
 12. Analysföretaget Forrester har tittat närmare på techrelaterade trender inför 2020 – och kommit fram till följande profetior inför det kommande året.
 13. Er ödmjuke tjänare innehade posten i två på varandra följande mandatperioder, lämnade därefter sin post, och hade sedan den författningsenliga rätten att återvända till presidentposten, säger Putin på en årlig pressträff i Moskva.
 14. Ett skift kunde börja halv åtta på kvällen och sluta åtta följande morgon.
 15. För att företagen på ett enkelt, lönsamt och långsiktigt hållbart sätt ska kunna fortsätta bidra till omställningen efterfrågar vi följande från politiskt håll.
 16. Men laget hämtade sig snabbt, har tagit 26 poäng i de följande elva omgångarna, och ligger trea i tabellen inför lördagens toppmöte borta mot Manchester City.
 17. Om det inte fungerar så måste vi betala tillbaka publikens biljetter och hålla teatern stängd i ungefär en vecka vilket skulle innebära att premiären och de följande föreställningarna kan komma att ställas in, säger han till nyhetsbyrån AP.
 18. Det beslutades då att kristna skulle få majoritet i parlamentet, och att det politiska styret skulle fördelas på följande vis – presidenten ska vara kristen maronit, premiärministern sunnimuslim och parlamentets talman shiamuslim.
 19. I följande sekvenser får man följa familjens flyttbestyr.
 20. De följande månaderna blir organisationen allt mer hätska i tonen, och kräver gång på gång fler åtgärder.
 21. Minst 20 personer dödades under oroligheter i samband med protesterna, de flesta under helgen 18–20 oktober och början av den följande veckan.
 22. Den här gången var det Atea som erbjöd de lägsta priserna, säger Stockholms stads it–direktör Johanna Engman och kommenterar att det blir leverantörsbyte igen på följande sätt.
 23. I rostbältet lyssnar många till högerpopulisternas propaganda och politiken dras allt mer till höger med följande rasism, homofobi, kvinnoförtryck.
 24. Promiskuöst leverne? Ofrånkomlig tonårsgraviditet med därpå följande abort.
 25. Vilket av följande svenska ord blir ofta felstavat?.
 26. De följande veckorna genomförs ytterligare en rad uppmärksammade icke vålds–aktioner under beteckningen ”rebellion days”.
 27. Duon gav under de följande åren ut uppföljarna ”Eld” och ”Nyckeln”.
 28. Under de följande sex åren kammade investerarna noll, då Amazon förlorade tre miljarder dollar på att sälja böcker och andra artiklar till underpris.
 29. Staten tog över tusentals miljarder i skulder under de följande månaderna för att hålla bankerna under armarna.
 30. Expertteam Mediekvalité består av följande personer.
 31. "Med följande uppställning kan sommarens tävlingar i Falsterbo inte bli annat än en succé", skriver tävlingsledningen.
 32. Fem gånger tidigare har regerande världsmästare inlett följande VM med en förlust.
 33. Under de följande femton åren byttes all befintlig kopparkabel ut mot glasfiber, och Sverige var under Stigs ledning ett av de länder som var världsledande inom sjökabelanläggning.
 34. Idahos fyra andra gruvor, Rescue, Kimberly, Buffalo Gulch och Deadwood, kräver ännu fortsatta undersökningar, men förväntas tas i produktion inom de följande 2–5 åren.
 35. ”I all sin enkelhet torde emellertid det lilla minnet på ett af den gamla stadens äldsta hus i dessa dagar vara förtjänt af ett omnämnande och därigenom räddas från glömska och däraf följande förstöring.
 36. Linköping vann 2015 och Rosengård de två följande finalerna.
 37. Jag frågar om han inte hyser några tvivel eftersom insatsen av de ”små gröna männen” – ryska oidentifierade soldater – med följande folkomröstning och annektering för fyra år sedan stämplades som olaglig av större delen av världssamfundet.
 38. I miniproblemet gäller det att bilda en trappa från bokstaven A till bokstaven B med hjälp av grundämnesbeteckningar som har två bokstäver, enligt följande exempel.
 39. De äter i allmänhet ingenting annat än kål och potatis, säger Jurij när vi fortsätter mot Barnaul följande dag.
 40. Örebro vände blixtsnabbt spelet och på den följande kontringen gjorde Marcus Weinstock 2–0 till Örebro.
 41. Trots att vi som undertecknar denna artikel representerar olika trafikslag och intressen förordar vi alla följande tre principer som bör ligga till grund för regeringens godstransportstrategi.
 42. Gårdagruppen har analyserat Västlänken och kommit fram till följande.
 43. – Någon borde fråga presidenten och Mr Cohen följande, väldigt enkla frågor.
 44. Mannen greps och följande alkoholtest visade på en alkoholhalt på 1,54 i blodet.
 45. Lappalainen, då 29–årig forskare och doktorand i ekonomisk historia vid Stockholms universitet, valde att förlägga sitt arbete det följande året till Italien.
 46. Kan man använda oerhört i följande exempel? Hur kändes det när du fick reda på att du vunnit på lotto? Det var oerhört! eller Det här är långt ifrån utrett.
 47. Konståkningstalangen visade sin besvikelse när hon väntade på poängen efter OS–debuten i Sydkorea och i den följande tv–intervjun brast rösten och känslorna svallade över ännu en gång.
 48. I de tre följande matcherna släppte de bara in ett mål per match.
 49. Första omgången ledde till en svensk trea och med poängstenar i de två följande omgångarna var matchen i princip redan avgjord.
 50. Under tjugo minuter följer vi tonåringen Kaja och hennes vänner, sedan smäller de första skotten och under de följande 70 minuter följer vi Kaja när hon försöker både fly och rädda vänner – samtidigt som ungdomarna försöker förstå vad det är som händer.
 51. Laget överraskade genom att spela jämnt i premiärmatchen mot Tjeckien, som Tjeckien till slut vann med 2–1, men i de två följande matcherna märktes tydligt att det här är OS–turneringens sämsta lag.
 52. I ett pressmeddelande uppger han följande.
 53. Man talar nu öppet om hur den tyska Östersjödivisionen på 9 500 man intog det röda Helsingfors och de följande planerna på en tysk prins som Finlands nye kung – planer som skrinlades i Versailles.
 54. Erfarenheten är att sådana engångsinsatser sällan ger önskad effekt och ibland har en motsatt verkan, vilket följande historia kan illustrera.
 55. Samspelet mellan de båda ”hemtjänstarna” bygger på en klassisk komedirutin, med en drivande (Frida) och en följande (Ljiljana).
 56. Det arabiska bruket av ”Arabiska viken” föddes på 1950–talet och etablerades under den följande panarabismens storhetstid.
 57. Det följande decenniet ägnade Gene Likens och några av hans kolleger åt att ta reda på hur surt regnet borde vara.
 58. Förlusten i den följande setet var onödig, tyckte Dick Runesson.
 59. I samma veva träffade han sin blivande fru Åsa som lämpligt nog blir utbytesstudent i Sao Paulo följande vår.
 60. Det följande året kom sedan att präglas av behandlingar med operation, cellgifter och strålning.
 61. De följande månaderna chattar han med andra alias om att utföra en sprängning i Europa och förbereda ett självmordsbälte, samt angående en martyroperation i Sverige.
 62. Redan 1968 blev han föreningens ordförande, och han skulle under de 50 följande åren komma att sätta sin prägel på föreningens arbete och inriktning.
 63. De båda hade kontakt via sms under följande timmar.
 64. Under de följande månaderna gjorde hon slut med honom två gånger, men båda gångerna tog de upp kontakten igen.
 65. Brynäs huvudtränare Tommy Sjödin hade följande att säga om situationen i går.
 66. Idén till semlan kom till på följande vis.
 67. Johannes Hylander, ansvarig för rekrytering och kompetens samt en av New Republics grundare, kommenterar rekryteringen med följande ord.
 68. Staden konserverades sedan under den tre decennier lång kampen för självständighet och följande krig och konflikter med grannländerna vilket gör att mycket är sig likt.
 69. Jag fattade ingenting, och sedan minns jag inget från de följande två veckorna, har Gutta Andersson tidigare berättat.
 70. Under de följande två åren utförde han fyra operationer med luftstrupar av plast på tre patienter på sjukhuset.
 71. Så hävdar han att ”Om barnet blir till i sin mors ögon kan jag med visst fog, och utan otacksamhet, hävda att jag inte har blivit till”, i ett följande fragment ”Jag kan bara tacka min mor för att jag inte har blivit född”.
 72. Av de följande sköts fyra i Dalarna, en i Västmanland och en i Gävleborg.
 73. De två följande avsluten från Hammarby satte Lugimålvakten också stopp för och gav sitt lag initiativet i avgörandet.
 74. Med anledning av Gösta Singstrands inlägg i Sydsvenskan 15 december om att Wienfilharmonikerna borde städas bort från tv på grund av könsdiskriminering vill jag anföra följande.
 75. I den följande kvartsfinalen, semifinalen och till sist finalen var hon sedan ohotad etta.
 76. Om Lindsey Vonn hamnar högst upp på prispallen i vinter–OS i Pyeongchang så kommer hon att tacka nej till alla följande inviter till att besöka Vita huset.
 77. Pirls har genomförts 2001, 2006, 2011 och 2016 med rapporter följande år.
 78. Förslagen, som DN har tagit del av, har nu överlämnats till migrationsminister Heléne Fritzon (S) och innebär i korthet följande.
 79. De följande åren får han 65.
 80. En poster med en skidlift bjuder in till afterski följande fredag klockan 17.
 81. Brutaliteten i satiren blev inte mindre under följande presidenter.
 82. En gång hörde jag följande historia som ska ha utspelats på ett apotek i Stockholm där Kristina Lugn satt och köade.
 83. Det gamla ordstävet "efter regn kommer solsken", ser dock ut att ha bäring på den följande veckan.
 84. Efter semifinalerna på 100 meter bröstsim – där Jennie Johansson blev nia och därmed missade finalen – skrev svenskan följande på Instagram.
 85. Tingsrättsprövningen är inte avgjord, men Stockholms tingsrätt har redan nu fattat följande beslut.
 86. Under de följande åren expanderade nätet med en imponerande snabbhet, och plötsligt hade den portugisiska regionen Douro ett av Europas främsta tågsystem.
 87. Inför eventuella ytterligare förflyttningar anser vi det angeläget att följande frågor kring narkotikapolitiken först besvaras.
 88. Det skulle bli fler besök på Globens scen de följande åren.
 89. Kvartetten ökade den sammanlagda omsättningen med 68 procent under andra kvartalet – medan de därpå följande 20 största leverantörerna ”bara” ökade sin omsättning med 41 procent.
Ordet följande uppdaterades 2020-06-25.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till följande är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är härnäst en synonym till följande. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.