följare

Ordet följare finns med på Språkrådets nyordslista 2009 och förklaras då så här: ”person som registrerat sig för att följa vad någon skriver på en mikroblogg”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av följare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till följare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till följare.

Motsatsord till följare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till följare.

Vad betyder följare?

 1. person som registrerat sig för att följa vad någon skriver på en mikroblogg

Böjningar av följare

 1. följare

Exempel på hur ordet följare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet följare används i svenska tidningar

 1. Den legendariske engelske naturprogramledaren David Attenborough slog ett nytt världsrekord i slutet av september, när han anslöt sig till Instagram och hade fått en miljon följare inom mindre än fem timmar.
 2. Över 50 000 svenska konton med fler än 10 000 följare vardera ingår i granskningen.
 3. Inlägget är skrivet på Zlatan Ibrahimovics officiella Twitterkonto med drygt 6 miljoner följare.
 4. I ett inlägg på Facebook inför sina 87 000 följare skriver ”Dansa i neon”–stjärnan om det ologiska i hur det är olika restriktioner för olika områden.
 5. I inlägg från kontona uppmanades hundratals miljoner följare att snabbt sätta in pengar på ett bitcoinkonto, med löfte om den dubbla summan tillbaka.
 6. Flera Twitterkonton hackades i onsdags i syfte att lura följare på bitcoin.
 7. – Det är så kulturen ser ut, och det kanske ger mer följare.
 8. Vi vill sprida informationen i våra kanaler och nå ut till våra följare på ett nytt sätt, säger Maja Nilsson Lindelöf.
 9. Nu ropar hans extatiska följare på dödsstraff, och fastän han själv betraktar sitt öde som en variant av Ikarosmyten kan ingenting rubba hans professionella optimism.
 10. Men det var inte bara på scenen artisten fick hjälp av att ha en Youtube–kanal med närmare en halv miljon följare och kända vänner – han fick också stort stöd bland landets största influencers på Instagram.
 11. Han har undersökt marknaden för nätmanipulation genom att på plats i Indonesien och Indien följa personer som arbetar med att sälja följare i sociala medier.
 12. ”Bergs drömkåk”–profilen har tidigare bett om hjälp och råd med mjölkstockning hos sin följare – och tipsen verkar ha haglat in över henne.
 13. Samtidigt har Lamotte skapat sig en allt större plattform med drygt 200 000 följare på Facebook.
 14. När det kom fram att Isabella Löwengrips framgångar inte var så omfattande som hon hade gett sken av – och att statistiken kring hennes följare var missvisande – påverkade det företagen och dess anställda drastiskt.
 15. Komikergruppen Porta dos Fundos är Brasiliens mest omtyckta satirgrupp och har 16 miljoner följare på Youtube.
 16. Det är en handel som sker helt i det öppna, där sajter mot betalning erbjuder fler följare och spelningar av låtar för en artist.
 17. Under kort tid skrev någon drygt 50 stötande, olämpliga och rasistiska inlägg på sångerskans konto med 21,4 miljoner följare.
 18. Köpta lyssningar och köpta följare har blivit ett hot mot Spotifys och andra musiktjänsters betalningsmodell.
 19. Redan i augusti hintade Kjellberg om att han funderade på att pausa sin närvaro på videoplattformen, där han har 102 miljoner följare.
 20. Pete och Chasten Buttigieg – gifta sedan 2018 – har kallats valrörelsens ”powerpar”, och glimtar från deras vardag följs av totalt över en miljon följare på Instagram.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till följare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.