följare

Ordet följare finns med på Språkrådets nyordslista 2009 och förklaras då så här: ”person som registrerat sig för att följa vad någon skriver på en mikroblogg”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av följare och se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Synonymer till följare

Det saknas synonymer. Föreslå nya synonymer till följare.

Motsatsord till följare

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till följare.

Vad betyder följare?

 1. person som registrerat sig för att följa vad någon skriver på en mikroblogg

Exempel på hur ordet följare kan användas

Det saknas exempel.

Exempel på hur ordet följare används i svenska tidningar

 1. – Det är så kulturen ser ut, och det kanske ger mer följare.
 2. Vi vill sprida informationen i våra kanaler och nå ut till våra följare på ett nytt sätt, säger Maja Nilsson Lindelöf.
 3. Nu ropar hans extatiska följare på dödsstraff, och fastän han själv betraktar sitt öde som en variant av Ikarosmyten kan ingenting rubba hans professionella optimism.
 4. Men det var inte bara på scenen artisten fick hjälp av att ha en Youtube–kanal med närmare en halv miljon följare och kända vänner – han fick också stort stöd bland landets största influencers på Instagram.
 5. Han har undersökt marknaden för nätmanipulation genom att på plats i Indonesien och Indien följa personer som arbetar med att sälja följare i sociala medier.
 6. ”Bergs drömkåk”–profilen har tidigare bett om hjälp och råd med mjölkstockning hos sin följare – och tipsen verkar ha haglat in över henne.
 7. Samtidigt har Lamotte skapat sig en allt större plattform med drygt 200 000 följare på Facebook.
 8. När det kom fram att Isabella Löwengrips framgångar inte var så omfattande som hon hade gett sken av – och att statistiken kring hennes följare var missvisande – påverkade det företagen och dess anställda drastiskt.
 9. Komikergruppen Porta dos Fundos är Brasiliens mest omtyckta satirgrupp och har 16 miljoner följare på Youtube.
 10. Det är en handel som sker helt i det öppna, där sajter mot betalning erbjuder fler följare och spelningar av låtar för en artist.
 11. Under kort tid skrev någon drygt 50 stötande, olämpliga och rasistiska inlägg på sångerskans konto med 21,4 miljoner följare.
 12. Köpta lyssningar och köpta följare har blivit ett hot mot Spotifys och andra musiktjänsters betalningsmodell.
 13. Redan i augusti hintade Kjellberg om att han funderade på att pausa sin närvaro på videoplattformen, där han har 102 miljoner följare.
 14. Pete och Chasten Buttigieg – gifta sedan 2018 – har kallats valrörelsens ”powerpar”, och glimtar från deras vardag följs av totalt över en miljon följare på Instagram.
 15. ”Julbord med min familj i gamla delen av Linköping”, skriver hon på sin Instagram och förklarar för sina 80 000 följare – många från Malaysia – vad ett svenskt julbord innebär.
 16. Det dröjde inte särskilt lång tid innan ”State Snaps” hade samlat över en miljon följare på Snapchat, Instagram och Twitter, men Adams hade större planer än så.
 17. Även rutinerade följare av klimatförhandlingarna medger att Artikel 6 (se faktaruta) är en soppa.
 18. En grupp med budskapet att Zlatanstatyn ska rivas fick på 45 minuter fick ett par tusen följare.
 19. Vid en slarvig anblick kan journalisten Emma Warrens debutbok framstå som en smal angelägenhet för hängivna följare av ny brittisk jazz då den berättar historien om ett specifikt kulturhus, en replokal, för svarta musiker i Londons Hackney.
 20. Kontot växte enormt och har i dag över 180 000 följare.
 21. Hon åtalades i augusti i år för grovt förtal, och det har bland annat att göra med att utpekandet fick stor spridning – Wallin hade vid tiden över 50 000 följare på sin Instagramsida.
 22. Det gäller ”crowd play” där till exempel en populär youtuber kan be sina följare att ansluta till hens spelomgång.
 23. – Vem som helst kan sända direkt i grupper med hundratusentals följare – på gott och ont.
 24. Flera av slagsmålen har han sänt på sitt Instagramkonto som nu har över 27 000 följare.
 25. Inga inlägg på Twitter eller Instagram även om du har 124 följare.
 26. Jag tror mina följare känner att de kan identifiera sig med mig och mina värderingar.
 27. Tesla– och Space X–chefen Elon Musk, som har nästan 30 miljoner följare, lämnar Twitter – för gott?.
 28. Samarbetet har även kritiserats av många av Zouitens följare.
 29. Johnny Edlind som i dag är har Sveriges största manliga konto på Instagram satsar nu på att bli större på Youtube för att få fler följare på hans resa runtom i världen.
 30. Omslaget pryds av copywritern Svante Nybyggars som genom sitt konto"Urban State Hippie" blivit en influencer med 42 000 följare på Instagram under budskapet "about aging with energy and style".
 31. Det är viktigare med riktiga vänner än med många följare på sociala medier.
 32. Bianca Ingrosso, 24, har flitigt delat med sig av renoveringen i hennes nya lägenhet, och hennes följare på sociala medier har fått ta del av hennes beslut att riva ut ett helt nytt kök, renovera badrum och bygga om i hela lägenheten.
 33. Jag har sex följare på Facebook och jag vill inte ha fler.
 34. Många av Petersons fans intalar sig själva att det finns ett stråk av genialitet här, begraven utom räckhåll, då det är så mycket kontext att också en hängiven följare bara kan se alltihop otydligt.
 35. Den amerikanska finansinspektionen SEC har stämt Musk för säkerhetsbedrägeri efter att han den 7 augusti skrev på sitt twitterkonto, med mer än 22 miljoner följare, att han övervägde att privatisera elbilstillverkaren och ta företaget från börsen.
 36. ”The New York Times står bakom rapporteringen gjord av våra Pulitzerprisbelönade reportrar”, skriver de och fortsätter med att uppmana sina följare att läsa den text som Donald Trump twittrat om.
 37. Han har efter det fått över 600 000 nya följare på Instagram, enligt Icelandic Football.
 38. Partiets Facebookkonto har under det senaste året tappat drygt 300 följare, enligt statistik från analysverktyget Crowdtangle.
 39. Självklart har hans 362 000 följare på Instagram fått följa hela processen.
 40. På Facebook har underhållaren över 130 000 följare.
 41. Hakelius nöjer sig dock med att kalla Balis följare – så snara att rentvå honom för allt – för nyttiga idioter.
 42. Hanif Bali, som har över 80 000 följare på Twitter tog bort sina tweets efter en dag.
 43. Eftersom kvinnan i fråga är rolig och välformulerad har hon också över 5000 följare och sålunda en stabil plattform.
 44. Samtidigt gav han beskedet att han lämnar twitter, där han i skrivande stund har närmare 84 000 följare.
 45. Hanif Bali har 84 000 följare på Twitter.
 46. Isabella har över 130 000 följare på sociala medier – men faktum är att det finns en lurig sanning bakom skon.
 47. Jag får bjuda in mina följare att komma ännu närmare, säger Isabella Löwengrip till tidningen.
 48. Sen tog deras följare skärmdumpar av bilderna och skickade vidare till sina vänner som skickade till sina vänner och så fortsätter det så.
 49. Konstnären och make up–artisten Dain Yoon, 24, från Sydkorea har över 300 000 följare på Instagram – och hennes bilder har väckt stor uppmärksamhet.
 50. Utöver Viktor Frisk och Samir Badrans 900 000 följare på Instagram och 100 000 Youtube–prenumeranter har duon dragit nytta av andra influencers starka i en ung målgrupp.
 51. För tre år sedan hade Nobelprisets Facebook–sida en kvarts miljon följare.
 52. Men hur bra har hon egentligen tagit hand om ökenräven? Ja, det frågar sig hennes följare i sociala medier.
 53. Personerna som spred de falska nyheterna hade färre följare, var mindre aktiva, hade ofta varit kort tid på Twitter och hade sällan verifierade konton.
 54. ”Donald Trump själv har återpublicerat dessa videor och har runt 44 miljoner följare! Gud bevare dig, Trump! Gud bevare Amerika!”.
 55. Nu har hon plötsligt rasat i vikt – och förvandlingen har chockat hennes följare på Instagram.
 56. Och Granskning Sverige har uppmanat sina följare att vända sig till andra kanaler som fortfarande ligger uppe.
 57. Har man den plattformen som jag har med många följare och en stor tidning i ryggen måste man vara saklig.
 58. Fotbollskommentatorn Derek Rae uppmanar sina följare att njuta av livet och att han sörjer Astoris bortgång.
 59. Produkterna i Indy Beauty–serien har tagits fram med hjälp av Therése Lindgrens följare som bland annat fått säga sitt om produktval, förpackningsdesign och varumärkesnamn.
 60. Flera följare drar paralleller till popstjärnan Michael Jackson.
 61. Genom åren har bilderna blivit en tradition som många av följare till kungahusets sociala medier har vant sig vid att få.
 62. Sarah delar även med sig av sin vardag i sociala medier och hyllas dagligen av sina följare.
 63. Hon har en stor läsekrets och många svenska följare som hon verkligen ser fram emot att träffa i Göteborg, säger Carina Nunstedt, förlagschef på Harper Collins Nordic i ett pressmeddelande.
 64. Jesper Tjäder har flest följare på Instagram av de svenska OS–idrottarna.
 65. I samband med inlägget möttes Modéus av kritik, och många av hans följare oroar sig över att utropen kan komma störa, samtidigt som att de inte går att likställa med kyrkklockornas klang.
 66. Det betyder att hon helt enkelt inte orkat se alla lyckönskningar, alla förhoppningar och förväntningar som hennes följare haft.
 67. När jag kom hit hade jag 164 000 följare på Instagram och nu har jag 300 000 eller något sådant, säger hon.
 68. När Yulia i november 2017 la upp bilden på sina fyrkantiga bröst möttes hon genast av häcklande följare, som riktade elaka kommentarer mot bloggerskan, skriver The Sun.
 69. Efter bara några månader hade han tre miljoner följare och i dag har han drygt nio miljoner gillare och världens tredje bästa världsledare i att skapa engagemang bland sina följare.
 70. Vi har ju bara hundra följare.
 71. Folha de São Paulo har 5,95 miljoner följare på Facebook och kommer från och med i dag inte att lägga ut nya artiklar och reportage på sin sida.
 72. Och sorry, du tv–person som nu får snyfta i media om din utsatthet, för att media och dess följare dömt dig för det du gjort.
 73. "Crowhater", med 9 000 följare på Twitter, har gjort sig känd på nätet för otaliga försök att prata upp bolagets aktiekurs.
 74. Vad en del "influencers" på sociala medier gör är att testa och recensera olika produkter för sina följare och ger oftast i samband med exponeringen en rekommendation kring produkten.
 75. Vissa föräldrar har tusentals, ja hundratusentals, följare på Facebook och Instagram.
 76. Om någon enda Influencer–elev lyckas få 100 000 följare utan att köpa dem, lovar jag att äta upp den här krönikan.
 77. Den 38–årige amerikanen har över 35 miljoner följare på Twitter och förrförra sommaren sålde han ut en fotbollsarena när han uppträdde inför 53 000 personer i Philadelphia.
 78. Förra veckan fick svenska Breakit stort genomslag för sitt wallraff–reportage om köpta följare på Instagram.
 79. Företaget har stulit riktiga användares identiteter på sociala medier för att kunna sälja dem vidare till kunder som vill ha fler följare.
 80. För idrottsstjärnor, skådespelare, youtubers och kändisar kan antalet följare på sociala medier vara avgörande för att få sponsorkontrakt och jobberbjudanden.
 81. Bland de som har köpt falska följare nämns flertal kända profiler.
 82. Min blogg fick snabbt många följare.
 83. – Vi har över 150 000 följare på Facebook.
 84. – Det som hände var att det dök upp en massa följare som inte verkade vara riktiga konton.
 85. Via en blogg har det under flera års tid publicerats bilder och filmer på mannen och till bloggen finns ett tillhörande Twitter–konto med ca 15 000 följare.
 86. Han har aldrig tittat på ”Big brother” eller varit en av Sobtjaks 5,4 miljoner följare på Instagram.
 87. En reporter på  nyhetssajten Breakit  skapade en fejkad profil på bildappen Instagram under hösten för att köpa fejkade följare, gillanden och kommentarer.
 88. Modellen Anastasia Reshetova, 22, lägger ofta upp bilder från sitt glamorösa liv på sitt Instagramkonto – som har över en och en halv miljon följare.
 89. Sedan ett par år tillbaka hade Neville, med jämna mellanrum, försett sina följare med en kategori kommentarer och ”skämt” som ekade illavarslande.
 90. Fejkade följare i sociala medier är ett enormt problem för varumärken världen över som vill synas genom influencer–samarbeten.
 91. Det hade publicerats av en användare vars få följare var falska konton som spred porr.
 92. Inlägget uppgavs ha spridits av s–medarbetare, trots att kontot vid det aktuella tillfället bara hade några få följare som dessutom var falska konton som spred porrelaterat innehåll.
 93. Exempelvis har Pär Lernström drygt 56 000 följare på Instagram.
 94. Programledaren vill nu varna sina följare och fans för att gå på bluffen.
 95. Magda Gad når med sin dagbok över 120 000 följare bara på Facebook.
 96. De båda visade stolt upp sig för såväl pressfotografer som sina följare på Instagram.
 97. Nu skulle han filma superstjärnorna när de tog emot produkter från Malmöbolaget Golden Concept som tillverkar telefonskal av guld och marmor och har ett stort antal följare på Instagram.
 98. Vissa av budskapen rappas ut till fans och följare – ”Minst tio personer ska dö, Gud är mitt vittne”, ”Nu är det krig”, ”Vi ska hämnas, bror”, ”33 skott på tre fakking sekunder”.
 99. På senare tid har de inte används alls, men en gång i tiden delade hon med sig av sitt liv i stor utsträckning och hade många följare.
 100. Hans följare på Twitter beskriver förvandlingen som "helt otrolig" och redogör hur glada de är för hans skull.

Synonymer, motsatsord (antonymer), betydelser m.m. till följare är bl.a. hämtade ifrån Folkets synonymlexikon Synlex, Folkets lexikon, Lexin - svenskt lexikon, Swesarus, Wiktionary och Institutet för språk och folkminnen. Datan har bearbetats efter att den hämtats. Användare har även bidragit med synonymer, motsatsord och betydelser. Exempel från tidningar har behandlats automatiskt och det kan därför förekomma enstaka fel.Mer information

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.